Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Τρίτη, 6 Μαρτίου 2018

Εκδηλώσεων για τον εορτασμό της κατ’ επανάληψη Γ΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στην Ερμιόνη! – συνέχεια…

Κι’ όμως εμείς επιμένουμε, δυστυχώς δεν έγινε αντιληπτό το μήνυμα της Εθνοσυνέλευσης, 
στους δημοτικούς μας άρχοντες και λοιπούς παράγοντες!!! …Αγαπητοί αναγνώστες θα θέλαμε  να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα κάνει ο Δήμος εν όψει του φετινού εορτασμού αυτού του μεγάλου ιστορικού και εθνικού γεγονότος, αλλά λόγω αποκλεισμού! δεν λάβαμε το σχετικό Δελτίο Τύπου που έκδωσε ο Δήμος (όπως πάντα άλλωστε) όπως δεν το λάβαμε και από το Ι.Λ.Μ.Ε. που γιόρτασε το περασμένο Σάββατο  ξεχωριστά το γεγονός με εκδήλωσή του (όπως αναφερθήκαμε >> ΕΔΩ..)

Ωστόσο, εμείς την Κυριακή 11 του μηνός  -δεύτερη ημέρα του εορτασμού (εκτός απροόπτου) θα παραβρεθούμε στην αρχιερατική Δοξολογία που θα γίνει στον Ι. Ν. Ταξιαρχών για να καλύψουμε δημοσιογραφικά και τη συνέχεια του εορταστικού προγράμματος.

Για όσους δεν γνωρίζουν την ιστορία μας  σχετικά με την Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων 
γράφουμε δυό λόγια προς ενημέρωσή τους. 

Άρχισε στην Επίδαυρο αρχές Απριλίου το 1826  και μόλις ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις, όπως πάντα η ιστορική διχόνοια της φυλής μας, οδήγησε τους αντιπροσώπους του Έθνους πολιτικούς και στρατιωτικούς σε μεγάλες διαφωνίες που εξελίχθηκαν σε καυγάδες στο σημείο που οι στρατιωτικοί να βγάλουν από τα θηκάρια τους τα όπλα τους και τα σπαθιά τους! 
Στη συγκεκριμένη στιγμή τους ήρθε η είδηση της Άλωσης του Μεσολογγίου και στο άκουσμα αυτού του γεγονότος συγκλονίστηκαν  όλοι  τους και οι πιο ψύχραιμοι κατάφεραν να κατευνάσουν τα πνεύματα. Αγκαλιάστηκαν συγκινημένοι, αλλά ωστόσο, οι συνεδριάσεις διακόπηκαν και αποφάσισαν να συνεχίσουν  πιο μετά σε άλλο μέρος. 

Στη συνέχεια υπήρχαν διαφωνίες σε πιο τόπο (ελευθερωμένο τότε) θα συνεχίσουν την Γ Έ. 
Με την επιρροή του Θ. Κολοκοτρώνη (η προτομή του είναι στημένη στον αύλειο χώρο του Ι.Λ.Μ.Ε.) αλλά και το βέτο ισχύος  που έθεταν οι Υδραίοι ναυμάχοι,  αποφασίστηκε να γίνει στην Ερμιόνη. 


Εδώ, προς το τέλος του Ιανουαρίου του 1827 μετά την ορκωμοσία των Αντιπροσώπων του Έθνους  στον Ι.Ν. Ταξιαρχών με επικεφαλής τον Θ. Κολοκοτρώνη, άρχισαν οι προκαταρτικές συνεδριάσεις  και εκτός των άλλων πάρθηκε μια μεγάλη ιστορική απόφαση,  ότι το πολίτευμα της χώρας να  είναι κοινοβουλευτικό!!!


Οι συνεδριάσεις της Εθνοσυνέλευσης συνεχίστηκαν στην Τροιζήνα όπου εκεί ολοκληρώθηκε.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΥΓ. Το ιστορικό κτήριο  που έγιναν οι συνεδριάσεις της Εθνοσυνέλευσης στεγάζεται ΄σήμερα το Ι.Λ.Μ.Ε και είναι το μοναδικό που σώζεται από αυτά που έγιναν οι άλλες Εθνοσυνελεύσεις.
Αυτό το χρωστάμε στον «Ερμιονικό Σύνδεσμο» κι' όχι μόνο αυτό...
Για την ενημέρωσή σας
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.  
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραθέτουμε και τα πιο κάτω δημοσιεύματα από το αρχείο μας 
προς γενική ενημέρωσή σας ...

Εκδήλωση στο Ι.Λ.Μ.Ε. τέτοιες μέρες το 2004 
εν όψει της Εθνικής μας γιορτής της 25ης Μαρτίου 

Επισκέψεις στο έντυπο δημοσιογραφικό μας αρχείο - συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: