Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018

Εκδήλωση με ενημερωτική ομιλία στο Κρανίδι για την Πιστοποίηση Προσόντων Φυσικών Προσώπων στο πεδίο της μη τοπικής εκπαίδευσης.

Διοργάνωση – Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Κρανιδίου 
 σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αργολίδας.

Ομιλήτρια η Κρανιδιώτισσα  στην καταγωγή Δρ. Ιωάννα Δέδε
 προϊστάμενη της Δ/νσης  Πιστοποίησης Προσόντων του ΕΟΠΠΕΠ 
(Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού).

Λίγα λόγια αρχικά για το ΣΔΕ Κρανιδίου. Λειτουργεί ως παράρτημα του ΣΔΕ –Ναυπλίου 11 χρόνια τώρα και καλύπτει μια σημαντική κοινωνική ανάγκη, να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στους συμπολίτες μας, που δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε επίπεδο γυμνασίου. Στο ΣΔΕ Κρανιδίου σε δυο κύκλους μάθησης οι μαθητές του μπορούν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου, ένα υποχρεωτικό εφόδιο επιπέδου γνώσης και τυπικών προσόντων στην αγορά εργασίας.

Στην χθεσινή εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δ/ντης του ΣΔΕ Ναυπλίου Γιώργος Κόνδης ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ίδρυση και τη λειτουργία του ΣΔΕ Κρανιδίου


Η  εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γυμνασίου Κρανιδίου.

   Την προλόγισε ο Τάσος Λάμπρου καθηγητής 
– εκπαιδευτής κοινωνικής εκπαίδευσης στο Σ.Δ.Ε.Κ.

Από αριστερά η ομιλήτρια  Ιωάννα Δέδε
στη μέση ο πρόεδρος του Ε.Α. Φώτης Δεμούλος 
δεξιά ο Τάσος Λάμπρου
Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δεμούλος, ο οποίος εκτός των άλλων αναφέρθηκε στη συμμετοχή και την υποχρέωση του Ε.Α, για την εκπαίδευση αυτών των συμπολιτών μας που θέλουν να προσαρμόσουν το επάγγελμά τους στις σύγχρονες απαιτήσεις της ελληνικής και διεθνούς  αγοράς εργασίας..

Κατόπιν το λόγο πήρε η ομιλήτρια η οποία καθώς γνώριζε πολύ καλά το θέμα, επί πολύ ώρα ασταμάτητα ανέπτυξε όλες τις παραμέτρους θετικές και αρνητικές, δίνοντας μια πλήρη ενημέρωση για τον κάθε ενδιαφερόμενο…

Προς το τέλος της ενημερωτικής ομιλίας έγινε συζήτηση  μεταξύ των παρευρισκομένων και της ομιλήτριας με ερωτήσεις (που απαντήθηκαν) αλλά και απόψεις επί του θέματος.

Ήταν ένα πολύ μεγάλο θέμα που οπωσδήποτε θέλει περισσότερο χρόνο για να μπορεί το ακροατήριο να εμπεδώσει τις τόσες πολλές λεπτομέρειες που ακούστηκαν.


Ωστόσο, το ρεπορτάζ για εμάς (εκτός των άλλων) ήταν η ευχάριστη έκπληξη που μας δημιούργησε η πιο μεγάλη μαθήτρια στο ΣΔΕ Κρανιδίου – στο δεύτερο έτος  κα Ντίνα Βενεκά (Φώτο) 
Στη μικρή συζήτηση που είχαμε μαζί της μέσα από τα λόγια της και την απαστράπτουσα ματιά της έβγαινε μια απέραντη χαρά και ευτυχία, για την μαθητική εκπαίδευση που έπαιρνε έστω και σ’ αυτή την προχωρημένη ηλικία.
 – Άβυσσος  η ψυχή του ανθρώπου και στην εκπλήρωση των ονείρων του…

Φώτο – ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.         


Δεν υπάρχουν σχόλια: