Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2018

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Κρανιδίου σε κατασκήνωση στο μύλο των Μητσαίων στο Μπίστι…
...Έχει ταυτιστεί θα λέγαμε το ιστορικό δασύλλιο με τον προσκοπισμό,  αφού  για πρώτη φορά  στις 10 Ιουλίου 1958 κατασκήνωσε  η 3η Ομάδα Προσκόπων Αθήνας  με πρωτοβουλία του αρχηγού της (τότε) αείμνηστου Δημήτρη Μάγκου (>>> κλικ εδώκαι κάθε χρόνο έκτοτε έρχονται ναυτοπρόσκοποι από το Κλεινόν Άστυ και κατασκηνώνουν    με μικρά διαλείμματα  

Στην τυχαία  επίσκεψή μας στο Μπίστι είχαμε αρχικά μια γνωριμία με τους επικεφαλής του συστήματος και με τα μικρά παιδιά. 

Στελέχη του 1ου Συστήματος Κρανιδίου και είναι με τη σειρά όπως εμφανίζονται στη Φώτο.  

Δίπλα στον πρώτο Γιάννη Σωτηρόπουλο (Αρκούδα το προσκοπικό του όνομα) που μας έδωσε τη συνέντευξη, 

η Ελένη Ματιουδάκη (ερωδιός) ο Σταμάτης Τόδορης (Τσαλαπετινός) και η Ελευθερία Χατζησταύρου (ζαρκάδι)Στη συνέχεια  ο Γιάννης Σωτηρόπουλος (Αρκούδα) δέχτηκε να μας παραχωρήσει μια μικρή συνέντευξη και να απαντήσει στις ερωτήσεις μας λέγοντας μεταξύ άλλων:

  -  Το 1ο Σύστημα Προσκόπων  Κρανιδίου είναι παλιό, αλλά το 2001 σταμάτησε την ενεργή δράση του.  Το 2016 εμείς οι παλιοί το οργανώσαμε πάλι και καταφέραμε μέχρι σήμερα να έχει 87 μέλη και να αποτελεί το μεγαλύτερο Σύστημα Προσκόπων στην Πελοπόννησο

Τα παιδιά είναι πολύ ευχαριστημένα και ενθουσιασμένα  με τις νέες εμπειρίες και γνώσεις που αποκτούν μέσα στο σύστημα τις οποίες δεν γνώριζαν, διότι όταν λειτουργούσε πριν ήταν αγέννητα.  Ακόμα,  εμείς οι επικεφαλής και οι μεγαλύτεροι εκτός των άλλων, έχουμε καταφέρει να τα αποκόψουμε από τα τάμπλετ και τα κινητά ενώ κάθε Σαββατοκύριακο βρισκόμαστε στο βουνό και στις δράσεις μας.

Στην ερώτηση μας αν έχει αλλάξει στις μέρες μας κάτι στους σκοπούς και στους στόχους του προσκοπισμού μας είπε, πως παραμένουμε πιστοί στις αρχές του ιδρυτή μας, απλά τις έχουμε προσαρμόσει στη νέα και πιο σύγχρονη εποχή.

Τον ρωτήσαμε αν εκδράμουν για πρώτη φορά εδώ στο Μπίστι. Μας είπε αυτή η κατασκήνωση είναι η δεύτερη. Πέρυσι είχαμε κατασκηνώσει τις ίδιες μέρες στο Σαλάντι. Φυσικά εκεί το τοπίο ήταν πιο εξωτικό και άγριο, ενώ εδώ στο Μπίστι ο χώρος είναι ιδανικός και πολιτισμένος για το λόγο, ότι συνδυάζει το βουνό, το δάσος, δίπλα η θάλασσα για τα μπάνια μας αλλά και η πόλη για τα εφόδια και τις οποιεσδήποτε ανάγκες μας.

Στην ερώτησή μας  αν έχει το σύστημα και άλλους χορηγούς όπως οι επιχείρηση Σούπερ Μάρκετ «Κρητικός» όπως καταλαβαίνουμε με το αναρτημένο πανό στον Μύλο. 
Μας απάντησε, πως έχουμε και άλλους χορηγούς αλλά επιθυμούν την ανωνυμία. Ούτε ο κ. Κρητικός επιθυμεί την προβολή της επιχείρησής του, αλλά εμείς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεργασία που έχουμε μαζί του και  το κάνουμε από μόνοι μας.

Επίσης τον ρωτήσαμε ακόμα, αν ο Δήμος ή κάποιος άλλος δημόσιος φορέας παρακολουθεί και αφουγκράζεται το κοινωνικό τους έργο τους και αν τους συμπαραστέκεται με οικονομική ή άλλη χορηγία για να μπορούν να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των δράσεών τους. 
Μας είπε ο κ. Σωτηρόπουλος, πως ο Δήμος τους έχει παραχωρήσει δωρεάν το κτήριο (55 τμ) και τον αύλιο  χώρο (350 τμ.)   που ήταν εγκατεστημένη τα προηγούμενα χρόνια η Πυροσβεστική Υπηρεσία  στο Κρανίδι και εκεί είναι η έδρα τους.

Ακόμα με την ευκαιρία που μας δίνετε, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης Χρήστο Δαγκλή ο οποίος ανταποκρίθηκε με χαρά στο αίτημά μας,  για άδεια παραχώρησης του χώρου για την κατασκήνωσή μας στο πανέμορφο δασύλλιο του Μπίστι.... Με αυτά που είδαμε και ακούσαμε, φύγαμε από την κατασκήνωση με τις καλύτερες των εντυπώσεων, αφού πολλές φορές τα προηγούμενα χρόνια έχουμε καλύψει ρεπορτάζ στον ίδιο χώρο του Μπίστι με ιστορικά συστήματα Προσκόπων των Αθηνών και έχουμε συγκριτικά στοιχεία …

Φώτο – ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: