Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018

Ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Άργους


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                   5- 7-18
                                    
                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΑΣΟ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ.

Στο Εργατουπαλληλικό Κέντρο Άργους, μετά από πρόσκληση του Δ.Σ. αυτού, της Ο. Μ. ΣΥΡΙΖΑ Άργους, καθώς και του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ήλθε χθες 4 Ιουλίου και μίλησε ο Υφυπουργός Εργασίας κ Κοινωνικής Ασφάλισης κος Τάσος Πετρόπουλος.
  Η εκδήλωση ξεκίνησε με συνομιλία μεταξύ του Υφυπουργού και εκπροσώπων Συλλογικών φορέων της περιοχής, στα γραφεία του Ε. Κ. Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και ολοκληρώθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Ε.Κ. με την τοποθέτηση του ομιλητή, παρουσία μεγάλου αριθμού πολιτών, που προσήλθαν και γέμισαν το χώρο.


  Ο Κ. Πετρόπουλος αναφέρθηκε σε γενικά θέματα του Ασφαλιστικού και Συνταξιοδοτικού ζητήματος. Δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις και απάντησε συνομιλώντας με  το ακροατήριο. Ανέδειξε το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε το Ασφαλιστικό σύστημα και οι συντάξεις, το οποίο εκλογικεύτηκε και σταδιακά σταθεροποιείται, δυναμώνει και παρέχει πλέον ανεκτές συντάξεις σε όλους τους ασφαλισμένους, ξεκινώντας πλέον από την βάση της εθνικής σύνταξης, ύψους 384 ευρώ, μηνιαίως.
  Αναγνώρισε αδικίες που είχαν προκύψει με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών, στα μεσαία στρώματα και τους επαγγελματίες, καθώς και σε ορισμένες συντάξεις χηρείας. Για τις αδικίες αυτές, διαβεβαίωσε ότι πολύ σύντομα θα ληφθούν μέτρα σταδιακής αποκατάστασης και ανέφερε ως ισχυρό το σενάριο της παροχής όλων των αιτήσεων συνταξιοδότησης που εκκρεμούν, μέχρι το τέλος του έτους.
  Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Άργους Φώτης Κολεβέντης, ο οποίος και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.  Η έλευση του Υφυπουργού, στάθηκε αφορμή να διοργανωθεί αντισυγκέντρωση από μικρή ομάδα πολιτών του Άργους, σε χώρο πλατείας, έξω από το Ε.Κ.
 Για λόγους ασφαλείας, οι διαμαρτυρόμενοι κρατήθηκαν από την Αστυνομία σε σχετικά μακρινή απόσταση από το χώρο της εκδήλωσης. Αρκέστηκαν σε φραστικές ασχημονίες και ύβρεις, παρότι τον τόνο έδωσαν οι κόρνες, αφού ο αριθμός τους ήταν ελάχιστος και μετά βίας ξεπέρασε τα 20 άτομα. Παρά τις πομπώδεις εξαγγελίες για τεράστια συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το υπερβολικό πλήθος μειλ και μηνυμάτων που εστάλησαν σαν πρόσκληση, η συνάθροιση τελικώς ήταν άκαιρη, ανούσια, κακόγουστη και αποτυχημένη. 
Ο δημοκρατικός λαός του Άργους γύρισε φανερά την πλάτη στην πρόκληση τεχνητής πόλωσης και την υποκίνηση σε διχαστικά και ακροδεξιά κηρύγματα. Απέδειξε δε, ότι κοιτάζει με ειλικρινές ενδιαφέρον την προσπάθεια της Κυβέρνησης να λύσει με ειλικρινή και ουσιαστικό τρόπο, τα πραγματικά προβλήματα που τον απασχολούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: