Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2018

Ο πρώτος Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Καμιζής θυμάται και σχολιάζει την επικαιρότητα στο Δήμο μας και στην Περιφέρεια...

Στην προσωπική του σελίδα - Κοινωνικής δικτύωσης (facebook)


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΙΖΗΣ
Εικόνες κατά καιρούς επαναλαμβανόμενες τόσο στον Δήμο Έρμιονίδας όσο και στους άλλους Δήμους της Πελοποννήσου τα τελευταία 10 χρόνια.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μετά το κλείσιμο των χωματερών (παλαιοί ΧΑΔΑ) που έγινε το 2008 μετά από σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μόνη κατά νόμον αρμόδια Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεν κατάφερε μέχρι σήμερα(!) να κατασκευάσει η ίδια η με σύμπραξη ,εργοστάσιο επεξεργασίας και αδρανοποίησης στερεών αποβλήτων σύμφωνα με τις ισχύουσες Ευρωπαϊκές οδηγίες. Έτσι τα περισυλλεγόμενα από τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων απορρίμματα, που αυτό είναι στις αρμοδιότητες τους, δεν έχουν νόμιμο τελικό αποδέκτη!
Έτσι και εγώ που διετέλεσα δήμαρχος του Καλλικρατικού  δήμου μας 2011-2014, βρέθηκα αντιμέτωπος με αυτό το μεγάλο πρόβλημα ιδιαίτερα με την πρωτοφανή σε ανοησία εφαρμογή της δεματοποίησης σύμμεικτων απορριμμάτων στον Σταυρό Διδύμων, που στην συνέχεια θα μεταφέρονταν προς επεξεργασία σε υποτιθέμενο εργοστάσιο που δεν έχει κατασκευασθεί ακόμη!!! 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(σημ. blogger – Να μην ξεχνάμε  πως η ευθύνη της εγκατάστασης του δεματοποιητή στην Ερμιονίδα βαραίνει τον σημερινό δήμαρχο Ερμιονίδας (πρώην Κρανιδίου) Δ. Σφυρή και τον πρώην Ερμιόνης Αν. Λεμπέση...)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τελικά μπροστά στο όνειδος της εικόνας του χώρου αυτού και του θεάματος με τις σαπισμένες μπάλες η Περιφέρεια Πελοποννήσου τις κουκούλωσε με χώμα. Δυστυχώς στην λύση αυτή είχαν συνεργήσει και οι πρώην καποδιστριακοι τότε Δήμοι Κρανιδίου και Ερμιόνης.
Χρειάσθηκε 2 φορές να υποβάλλω ισάριθμες παραιτήσεις καθώς και πλήθος διαβημάτων σε υπουργούς και εισαγγελικές αρχές για να αποφασισθεί και να επιτραπεί η μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου μας στον ΧΥΤΑ Φυλής Αττικής!!! 
Παράλληλα για πρώτη φορά εφάρμοσα μεθόδους ανακύκλωσης και κάλεσα σε συνδρομή τους εθελοντές του Δήμου μας. Δυστυχώς η τότε αντιπολίτευση και σημερινή διοίκηση του Δήμου και ενώ εγνώριζε πως έχουν τα πράγματα αντί να συμπαραταχθεί μαζί μας παραποιούσε την αλήθεια και λιβάνιζε την Περιφερεια Πελοποννήσου. 
Βέβαια όταν ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου συνέχισε την δική μας πολιτική μεταφέροντας τα απορρίμματα σε ιδιωτικό αποδέκτη διαχείρισης έστω και με δυσβάστακο κόστος και αδιαφανείς εν πολλοίς διαδικασίες. 

Σήμερα όμως, ξανά η Ερμιονίδα βρίσκεται μπροστά στο ίδιο πρόβλημα, με αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, - Περιφερειάρχη,  Περιφερειακων συμβούλων και των υπηρεσιών της
.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εικόνες που δεν μας τιμούν στην Ερμιόνη
(Σχολ. blogger-  Άραγε, τι να λέει για όλα αυτά, ο εκπρόσωπος (!) 
της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Ερμιονίδα, 
που μπροστά στα μικρόφωνα - όντας προετοιμασμένος-  είναι λαλίστατος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: