Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Η παρουσίαση το 6ου ποιητικού βιβλίου με τίτλο «Απλά καθημερινά» της Κατερίνας Παπαμιχαήλ – ΡήγαΧθες το βράδυ στον Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού) πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση το 6ου ποιητικού βιβλίου με τίτλο «Απλά  καθημερινά» της άοκνης (παρά το μεγάλο της ηλικίας της) συμπατριώτισσας ΚΑ.ΠΑ.ΡΗ. Αρκετοί φίλοι και γνωστοί συγκεντρωθήκαμε εκεί και παρακολουθήσαμε μια ωραία εκδήλωση, αφού εκτός της παρουσίασης του βιβλίου το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσική και τραγούδι με καταξιωμένους καλλιτέχνες.Έτσι η εκδήλωση άρχισε ως εξής. Στο πάνελ παρουσίαση –συντονισμό και απαγγελία ποιημάτων η Μιρέλα Ζωγράφου μια νέα «φρέσκια» πολλά υποσχόμενη στα πολιτιστικά δρώμενα στον τόπο μας.Χαιρετισμό εκ μέρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμιόνης  «Απόστολος Θ. Γκάτσος» έκανε η δασκάλα του Δημοτικού σχολείου Παρασκευή Σκούρτη – Δαγρέ.

Την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής έκαναν με τη σειρά ο νεαρός Κωστής Σκούρτης φιλόλογος και η Τίνα Αντωνοπούλου –Δημαράκη φιλόλογος και πρόεδρος του Ιστορικού & Λαογραφικόυ Μουσείου Ερμιόνης. 

Για το βιβλίο μας μίλησε ακόμα και η Γεωργία Μαρκαντώνη  συγγραφέας και αγιογράφος.

Στο τέλος μας μίλησε η ποιήτρια ΚΑ.ΠΑ.ΡΗ. για το ποιητικό της έργο και για τις ανησυχίες της που το δημιουργούν πολλά χρόνια τώρα, αφού παράλληλα όταν ήταν πιο νέα μεγάλο είναι και το ζωγραφικό της έργο.

Λίγα λόγια για τη ζωή της. 
Η ΚΑ.ΠΑ.ΡΗ. διατέλεσε δασκάλα, αλλά οι καλλιτεχνικές της ανησυχίες ήταν έντονες από τα εφηβικά της  χρόνια. 
Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις ζωγραφικής με κλασικής τεχνοτροπίας έργα. 

Συμμετείχε σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις και κάποια από τα έργα της είναι τυπωμένα και στα βιβλία με τις ποιητικές της συλλογές. 
Την κέρδισε όμως η γραφή τόσο έντεχνων όσο και πεζών ποιημάτων της.

Όπως αναφερθήκαμε στο τέλος ακούσαμε πολύ ωραία τραγούδια γραμμένα με  κλασική μουσική,  με άψογη και εντυπωσιακή ερμηνεία από την υψίφωνο Κατερίνα Βολίκα εγγονή της Κα.Πα.ρη. 
Στο πιάνο τη συνόδεψε η εξαιρετική πιανίστρια Λίλα Μπαϊρακτάροβα.
Ήταν μια αλλιώτικη εκδήλωση που έδεσε γλυκά, αφού η ποίηση   
με τη μουσική και το τραγούδι πηγαίνουν χέρι – χέρι…

Φώτο – ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: