Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Κοινωνικός απολογισμός 7 χρόνια μετά στην Ερμιόνη...

Η κατάσταση στις μέρες μας,  είναι ακόμα πιο χειρότερη!! 
Άραγε, τις πταίει;;


Η ανάρτηση αυτή γίνεται με τη σκέψη, ότι πρέπει να επιστρέφουμε πίσω, στο παρελθόν, 
για να βλέπουμε τις διαφορές... και να κάνουμε διορθώσεις...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναδημοσιεύσεις 

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2008

Έδειξαν τη φιλανθρωπία τους!

Δείπνο αγάπης σε οικονομικούς μετανάστες 
από συμπολίτες μας, παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
.
Σήμερα το βράδυ παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Ερμιόνη με πρωτοβουλία συμπολιτών μας, δόθηκε δωρεάν φαγητό σε οικονομικούς μετανάστες, κυρίως αφρικανικής καταγωγής.
Οι συνάνθρωποί μας αυτοί θύματα της αναλγησίας αυτών που μας κυβερνούν, από τους πιο μεγάλους μέχρι τους πιο μικρούς, περιφέρονται αρκετό χρονικό διάστημα στην πόλη μας χωρίς εργασία, φαγητό, και στέγη και καμία αρμόδια τοπική αρχή δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της...

Πάντως, καμία στρουθοκάμηλος δε γλίτωσε από τα σαρκοφάγα άγρια θηρία, επειδή κατά τη λογική της... έχωνε το κεφάλι της στην άμμο! « δε βλέπω, άρα και δε με βλέπουνε!»
«Όπου νάνε θα σημάνουν οι καμπάνες...» γι’ αυτούς τους ανάλγητους, ανεύθυνους υποκριτές εξουσιαστές, γι’ αυτόν τον στρουθοκαμηλισμό τους.
Θα ψάχνουν να κρυφτούν και δε θα βρίσκουν κανένα κρησφύγετο!!
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
για μια καλύτερη ανθρώπινη κοινωνία...
Το πρώτο δώρο μας... παραμονή του Νέου Χρόνου.


Με την Βιβή Σκούρτη έχουμε μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά. Τα σπίτια μας απέχανε περίπου 20-25 μέτρα.
Τώρα η απόσταση που μας χωρίζει είναι λίγο μεγαλύτερη. Περίπου 100 μέτρα. Και όμως, η επικοινωνία μας γίνεται τηλεφωνικά ή με email.
Σημεία των καιρών βλέπετε!! Ωστόσο, είμαι ευχαριστημένος και ευτυχισμένος, που υπάρχει και αυτή η επικοινωνία. Σκέπτομαι πως πολλοί άνθρωποι δεν επικοινωνούν ούτε με τον εαυτό τους... Και αυτό αποδεικνύεται απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και πολλές φορές ακριβώς δίπλα μας...
Το πρωτοχρονιάτικο δώρο είναι το email που πείρα παραμονή του Νέου Έτους από τη γειτόνισσα μου τη Βιβή. Με αυτά τα λόγια: " Μέρες πού 'ναι και με το κρύο που κάνει, σκέφτομαι εκείνους τους κολασμένους της γης, που είναι έξω και αγρυπνούν για να μην παγώσουν.
Διάβασα το άρθρο σου και σου στέλνω τις σκέψεις μου και τις εικόνες μου.
Καλό βράδυ. Αύριο με το καλό".
Αυτό το blog το δημιουργήσαμε όπως έχουμε ξαναπεί όχι για να προβληθούμε γιατί δεν το έχουμε ανάγκη. Γιατί ξέρουμε τι είμαστε και τι δεν είμαστε... Γιατί έχουμε «το γνώθι σ’ αυτόν».
Είναι ένας σύγχρονος τρόπος επικοινωνίας, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, για να βγάλει τους ανθρώπους από τη μάστιγα της σύγχρονης νόσου της μοναξιάς, που άγγιξε και την Ερμιόνη...
Με αυτό το σκεπτικό δημοσιεύουμε τις πιο κάτω σκέψεις και προβληματισμούς, της προϊσταμένης του 1ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης Παρασκευής Σκούρτη και ανταποδίδουμε τις ευχές.
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.
......................................................................................................
Οι δρόμοι της πόλης μου."Στις σιωπές τους αντικρύζουμε τη μοναξιά, την αξιοπρέπεια, το φόβο, την ανάγκη.
Άνθρωποι φαντάσματα που περιστοιχίζουν τις ζωές μας ανώνυμα και σιωπηρά, υπηρετώντας τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Ένας κόσμος ολόκληρος που αγνοούμε. Ένας κόσμος που συνεχώς πληθαίνει και πληθαίνει. Ένας κόσμος, που αφού κατάφερε να νικήσει τις νάρκες του Έβρου και το θαλασσοπνιγμό του Αιγαίου, χρυσοπληρώνοντας για το όνειρο βρώμικα χέρια, << ζει >> σε εγκαταλειμμένα σπίτια, υπόγεια ανήλιαγα, σε χαλάσματα και πάντα, κάτω από την απειλή της απέλασης.
.........................................................................................................

Δεν υπάρχουν σχόλια: