Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

Η υπεραιωνόβια ελιά δίπλα στον περίφημο «Δρομέα» του Χίλτον είναι ηλικίας 1500 ετών!! ...

ELIA-HILTON-03--780x510

Μια υπεραιωνόβια ελιά βρήκε τη θέση της δίπλα  στον περίφημο «Δρομέα» του Χίλτον. Είναι ηλικίας 1.500 ετών και ταξίδεψε από το Αίγιο, όπου ο κορμός και τα κλαδιά της εμπόδιζαν τη σιδηροδρομική γραμμή. Για τη μεταφορά της στήθηκε επιχείρηση με την βοήθεια του Στρατού που συνέβαλε στο έργο της μεταφύτευσης. Η ελιά βρισκόταν σε κτήμα στην περιοχή της Αιγιαλείας, αλλά η μεγάλη ανάπτυξή της προβλημάτισε τους υπεύθυνους του σιδηροδρομικού δικτύου.
ELIA-HILTON-


Έτσι η γέρικη ελιά έγινε κάτοικος Αθηνών και μάλιστα στην μεγαλοαστική γειτονιά του Χίλτον. 
Τα δέντρα που είναι δωρεά της ΕΡΓΟΣΕ, προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Αιγίου και χρονολογούνται μεταξύ 700 και 1500 ετών.
Ο Δήμος Αθηναίων συνολικά υποδέχθηκε τέσσερα  υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα και δύο από αυτά τα μεταφύτευσε στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα δέντρα που είναι δωρεά της ΕΡΓΟΣΕ, προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Αιγίου και χρονολογούνται μεταξύ 700 και 1.500 ετών. Άλλα δυο ελαιόδεντρα ηλικίας 800 ετών μεταφυτεύτηκαν  στην συμβολή των Οδών Διάκου και Συγγρού και στην πλατεία της Μεγάλης του Γένους Σχολής, στη συμβολή των οδών Βασ. Σοφίας και Βασ. Κων/νου. Το πέμπτο δέντρο θα φυτευτεί σε κεντρικό σημείο εντός του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Με πληροφορίες από protionline, Φωτό: Μάνθος Σπετσαριάς...  
Διαβάστε όλο το άρθρο >>>> ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: