Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

Τα μηνύματα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας για το νέο έτος


Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεικνύει τους βασικούς στόχους για το νέο έτος, και μετά την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό.

Την ανάγκη το συντομότερο δυνατό θα αφήσουμε πίσω την εφιαλτική περίοδο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης και να βρούμε ξανά τον δρόμο της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της ανάπτυξης και της προόδου, πάντα εντός της Ευρωζώνης, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεικνύει τους βασικούς στόχους για το νέο έτος, και μετά την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η χώρα μας «δίχως δική της ευθύνη, βρίσκεται, στη δίνη της σύγχρονης προσφυγικής τραγωδίας».

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τονίζει ότι «μπαίνουμε στην επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας».

Ειδικά για το νέο έτος δηλώνει ότι «θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης», συμπληρώνοντας ότι «το 2016 είναι η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: