Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Ανάρτηση που ανέσυραν οι αναγνώστες από το αρχείο του blog και διαβάζουν τώρα..

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Ρεπορτάζ που είναι συνυφασμένα με την ιστορία της Ερμιονίδας...

Η Ολυμπιακή φλόγα στην Ερμιονίδα - Απρίλιος 2004

Επισκέψεις στο έντυπο δημοσιογραφικό μας αρχείο συνέχεια...

Δημοσιευτηκε στην καθημερινή εφημερίδα "ΑΡΓΟΛΙΔΑ" στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 3-4 Απριλίου 2004

Σημείωση: Το αξιοσημείωτο είναι, πως την ίδια στιγμή που έκανα αυτό το ρεπορτάζ, ήμουν και χορωδός στην χορωδία και στα ενδιάμεσα τραβούσα φωτογραφίες, μαγνητοφωνούσα ομιλίες, έκανα δηλώσεις  στα τοπικά (tv) κανάλια κτλ.

Φώτο από το blog  του δημάρχου Δ. Καμίζή
                          1)                                                                                          

2)

Με αφορμή το πιο πάνω σχόλιό μας ....
Καλλιπάτειρα
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Καλλιπάτειρα, κόρη του Ολυμπιονίκη Διαγόρα του Ρόδιου, ήταν η πρώτη γυναίκα της αρχαιότητας που μπήκε μέσα σε αθλητικό χώρο και παρακολούθησε τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι κανονισμοί απαγόρευαν την είσοδο και την παρακολούθηση των γυμνικών αγώνων για τις γυναίκες, αλλιώς τιμωρούνταν σε θάνατο με κατακρήμνιση από το βραχώδες όρος Τυπαίο. Η Καλλιπάτειρα, θέλοντας να θαυμάσει το γιο της Πεισίροδο που αγωνιζόταν στην πάλη, πήρε την τόλμη και περιφρονώντας τη σχετική απαγόρευση και την επαπειλούμενη ποινή, μεταμφιέστηκε σε γυμναστή όπου και εισήλθε και παρακολούθησε τον αγώνα.

Προδόθηκε όμως από τον υπέρμετρο και δικαιολογημένο ενθουσιασμό της για τη νίκη του γιου της. Ωστόσο, δεν της επιβλήθηκε η θανατική ποινή, καθώς η οικογένειά της είχε βγάλει σειρά Ολυμπιονικών (πατέρα, σύζυγο, 3 αδέλφια, γιο και ανιψιό).[1].

Η ιστορία της Καλλιπάτειρας έκανε εντύπωση τόσο στους συγχρόνους της, όσο και στις μετέπειτα γενεές μέχρι που ενέπνευσε και τον Λορέντζο Μαβίλη, ο οποίος της αφιέρωσε ένα σονέτο του που θεωρείται ένα από τα ωραιότερα δεκατετράστιχα ποιήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: