Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Μας φτάνει μόνο αυτή η φωτογραφία με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα!

...Μίστερ Σόιμπλε και λοιποί της παρέας σας για εμάς αυτή η Φωτο, 
αξίζει ένα εκατομμύριο λέξεις!
Η γλώσσα του σώματος δεν λαθεύει ποτέ!!
 Εσείς, πέστε ό,τι θέλετε…
Κι’ αν ξέρετε  ιστορία, ο Γερμανός διοικητής με τους στρατιώτες του που έκανε επίθεση να καταλάβει το οχυρό Ρούπελ στην βόρεια Ελλάδα κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όταν είδε στο τέλος (μετά την κατάληψη του οχυρού αφού εκτέλεσαν οι Έλληνες στρατιώτες την εντολή άνωθεν κατάπαυσης του  πυρός)  πως αυτή την ισχυρή  αντίσταση την έκαναν μια χούφτα εξαθλιωμένοι Έλληνες στρατιώτες, αυτός και οι στρατιώτες του πέρασαν από μπροστά τους με σεβασμό και υποκλινόμενοι με θαυμασμό, τους χαιρέτησαν  στρατιωτικά!!!
Αυτό ως παράδειγμα Γερμανέ ΥΠΟΙΚ από τις χιλιάδες ηρωισμούς  που έχει η φυλή μας στην μακραίωνη ιστορία της  για την υπεράσπιση των πάτριων εδαφών μας,  από κατακτητές όπως αυτοί της  χώρας σας! 
Και όλα αυτά, όταν εσείς,  δεν είχατε καν κράτος και συγκροτημένη κοινωνία...
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 

ΥΓ. 1) Έστω και λίγοι αν έχουμε μείνει από αυτή τη γενιά μίστερ Σόιμπλε πρέπει να προβληματιστείτε
για τον τρόπο που σκέπτεστε και ενεργείτε για εμάς και τη χώρα μας... 
Όσο για τους ντόπιους προδότες μας, ας βλέπουν σ' αυτή τη χαρακτηριστική φωτογραφία, μόνο τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα. Μιλάει από μόνη της...
ΥΓ. 2) Λάκη Λαζόπουλε να ρωτήσεις τους δημοσιογράφους σου στην ιστοσελίδα "Αλ τσαντίρι",  
γιατί  κατέβασαν την φωτογραφία -μήνυμα!  -  για εμάς τους Έλληνες...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο γερμανικός Τύπος για τη σημερινή συνάντηση Τσίπρα-ΜέρκελΕν αναμονή του γεύματος εργασίας της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και παρά το ότι βασικό θέμα υποτίθεται ότι θα είναι το προσφυγικό, ο γερμανικός τύπος ανακεφαλαιώνει τα προβλήματα της Αθήνας με την ευρωζώνη και αντίστροφα. 
«Η καγκελάριος», σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα του Ντύσελντορφ Handelsblatt, «αποφάσισε πριν από ένα χρόνο να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη παρά τις συμβουλές πολλών οικονομολόγων, αλλά και του επί των Οικονομικών υπουργού της. Ειδικά αυτός υποστήριζε από καιρό ότι οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα για να παραμείνει στην ευρωζώνη είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν πολιτικά.»
«Γι’ αυτό ακριβώς το ΔΝΤ πιέζει τώρα προς την κατεύθυνση του ρεαλισμού. Ή οι Ευρωπαίοι να περιορίσουν τις αξιώσεις τους για λιτότητα, πράγμα που θα ενέτεινε την αναγκαιότητα ελάφρυνσης του χρέους, ή να επιμείνουν στους φιλόδοξους στόχους, οπότε υπάρχει η αναγκαιότητα δεσμευτικών υποσχέσεων της Αθήνας για το πως θα επιτευχθούν αυτά τα σχέδια τα επόμενα χρόνια. Μέχρι τώρα ο δρόμος της Ευρώπης ήταν αυστηρά μέτρα μαζί με άφθονη αισιοδοξία ότι κάποτε η Αθήνα θα τα εφάρμοζε. Αυτό τον δρόμο το ΔΝΤ δεν θέλει να τον ακολουθήσει άλλο. Με το δίκιο του.»
Περί ποσοτικής χαλάρωσης
«Πρώτα στην ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού», γράφει η Tagesspiegel του Βερολίνου, «είναι τα αρχικά QE, ήτοι ποσοτική χαλάρωση, το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ, από το οποίο θα ήθελε να επωφεληθεί και η Ελλάδα. Ο Τσίπρας ελπίζει από τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα θετικά κεντρίσματα για την οικονομία της χώρας του που πάσχει από μακροχρόνια ύφεση. Μόνο που τέτοια συμμετοχή δεν πρόκειται να υπάρξει όσο η ελληνική πλευρά διαφωνεί με τους χρηματοδότες της για το τρέχον πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων… Τελικά η απόφαση για το αν η Ελλάδα εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις εναπόκειται στους θεσμούς. Προφανώς όμως ο Τσίπρας ελπίζει ότι η Μέρκελ θα αξιοποιήσει τη διεθνή επιρροή της για τη λύση του ελληνικού δράματος.»
ΠΗΓΗ: Ντ.Βέλλε

Δεν υπάρχουν σχόλια: