Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

ΑΘΩΟΙ και οι τρεις! – Γιατί η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή!! …

…«Αθώοι και  παύει οριστικά  η δίωξη τους»… 
ήταν η απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου  Ναυπλίου στη μήνυση, που είχε υποβάλλει εις βάρος  μας, ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Σφυρής

Με αυτά τα λίγα λόγια σας δίνουμε την είδηση, που είμαστε σίγουροι πολλοί  περιμένατε. 
Κυρίως, αυτοί που με  μεγάλη αγωνία περίμεναν σε ανοικτή τηλεφωνική γραμμή τη διαφορετική απόφαση με την καταδίκη μας, για να έκαναν σε χρόνο αστραπής την ανάρτησή τους στο  γνωστό blog  τους όπως την προηγούμενη φορά  και να πανηγυρίζανε το γεγονός…

Πάντως, σε εμάς  πάμπολλες γλύκες θύμισες  πλημμύρισαν τη σκέψη μας και την ψυχή μας, όταν εισήλθαμε το πρωί στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου του Δικαστικού Μεγάρου Ναυπλίου, όπου θα συνεδρίαζε σήμερα το Μονομελές Δικαστήριο. 
Θύμισες που και σήμερα για άλλους λόγους και θέμα, πάλι ο σημερινός Δήμαρχος Δ. Σφυρής είχε αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα των πρώτων δημοτικών εκλογών του ενιαίου Δήμου  Ερμιονίδας στις 7 Νοεμβρίου 2010 και είχε κάνει προσφυγή στο Εκλογοδικείο με ένστασή του κατά  του αποτελέσματος των εκλογών, όταν ο τότε νεοεκλεγμένος Δήμαρχος Δημήτριος Καμιζής, είχε πετύχει μια μεγάλη και καθαρή Νίκη με τους υποψήφιους δ.σ. της παράταξής  του. 

Ο καθένας από τους τρεις κατηγορούμενος σήμερα (όπως αναφερόμαστε στην πρωινή μας ανάρτηση) είχε και διαφορετικά συναισθήματα τον Δεκέμβριο του 2010 όπου προσήλθαμε σ' αυτή την αίθουσα  για να παρακολουθούσαμε  τη συνεδρίαση του Εκλογοδικείου, μια διαδικασία εντελώς διαφορετική, που το λόγο μόνο έχουν οι συνήγοροι της κάθε πλευράς. 
Για εμάς όμως τότε, ήταν μια πολύ ξεχωριστή ημέρα όταν  τολμήσαμε να ζητήσουμε την άδεια από την Πρόεδρο της Έδρας για να τραβήξουμε φωτογραφικά πλάνα από τη συνεδρίαση της δίκης  μέσα στην αίθουσα. Οι λόγοι που προβάλλαμε στην κα Πρόεδρο ήταν, πως αυτή η δική ήταν πολύ ιστορική για τους Ερμιονιδείς και έτσι πήραμε την άδεια της.
  
Ήταν ένα φωτορεπορτάζ που όπου ρωτήσαμε μας είπαν, πως δεν θυμόντουσαν να είχε ξαναγίνει στην ιστορία του Αργολικού Τύπου.
Μαζί με αυτά τα συναισθήματα ήρθε να προστεθεί και η χαρμόσυνη είδηση της αθωώσής μας που μας κάνει διπλά χαρούμενους!
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με την ευκαιρία σας δίνουμε στη συνέχεια τα ιστορικά ρεπορτάζ μας τότε, 
που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον τόπο μας.

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

«Ιστορική δίκη για τους Ερμιονιδείς και το νέο Δήμο Ερμιονίδας», 

αυτή που εξελίχθηκε χθες στο Εκλογοδικείο Ναυπλίου.

.
Συνέχεια προηγούμενων αναφορών μας.

Κατ’ αρχή να σας πούμε, πως πριν αρχίσει η διαδικασία  χθες στο Εκλογοδικείο του Ναυπλίου ( έχουμε αναφερθεί σχετικά πιο κάτω) απευθυνθήκαμε στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου που συνεδρίαζε στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου και της ζητήσαμε την άδεια να τραβήξουμε φωτογραφίες κατά την διαδικασία της δίκης με το δικαιολογητικό που αναφέρουμε ως τίτλο: «Ιστορική δίκη για τους Ερμιονιδείς και το νέο Δήμο Ερμιονίδας» Η κυρία πρόεδρος εξέλαβε θετικά το αίτημά μας και μας έδωσε την άδεια.

Η διαδικασία άρχισε με ανάγνωση του περιεχομένου της ενστάσεως του κ. Σφυρή από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου και στη συνέχεια της αντενστάσεως του κ. Καμιζή. Το λόγο πήρε πρώτος ο συνήγορος του κ. Σφυρή κ. Λάμπρος Γεωργακόπουλος (που συνοδευόταν από την δικηγόρο κα Αθηνά Παπαγιαννάκη η οποία δεν πήρε το λόγο) και ανέπτυξε τις θέσεις και τις απόψεις του για την υπό κρίση ένσταση όπως και γι’ αυτή της αντενστάσεως, και στη συνέχεια το λόγο πήραν οι συνήγοροι της πλευράς του ανακηρυγμένου Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δ. Καμιζή οι κύριοι Παναγιώτης Ζυγούρης εξ Αθηνών και ο δικός μας από την Ερμιονίδα Μιχαήλ Καρατζάς.
Από την αρχή της διαδικασίας άποψή μας είναι, πως άρχισε να διαμορφώνεται ένα κλίμα θετικό υπέρ της «Προοδευτικής Πατριωτικής Συμπαράταξης Ερμιονίδας» και του ανακηρυγμένου Δήμαρχου κ. Καμιζή, κλίμα το οποίο κορυφωνόταν στη συνέχεια. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι βέβαιο μέχρι την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου.

Πρέπει να σας πούμε ακόμα, πως ο κ. Σφυρής είχε υποβάλλει ένσταση κατά της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου που επικύρωσε της δημοτικές εκλογές, όπως και κατά του κ. Καμιζή και όλων των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων της παράταξής του. Ενώ ο κ. Καμιζής με την αναγκαστική... πλέον αντένστασή του, μόνο κατά του κ. Σφυρή.

Συμφωνήθηκε μεταξύ του προεδρείου και των συνηγόρων τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2010 να προσκομίσουν στο Δικαστήριο τα υπομνήματά τους και από εκεί αφού εξετασθούν προφανώς σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση.

Τέλος να σχολιάσουμε, πως αλγεινή εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Σφυρής προσήλθε μόνος του στο Δικαστήριο χωρίς κάποιος τουλάχιστον στενός συνεργάτης της παράταξής του να τον συνόδευει, για λόγους ηθικής στήριξης.Ωστόσο, όπως προαναφερθήκαμε στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου στο χώρο του καφενείου που λειτουργεί εκεί, συναντήσαμε τον απερχόμενο Δήμαρχο Ερμιόνης Αν. Λεμπέση καθώς και τον αντιδήμαρχο Β. Αϊβαλιώτη οποίος ήταν υποψήφιος στην παράταξη του κ. Σφυρή, αλλά φυσικά δεν εξελέγει…
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.Δεν υπάρχουν σχόλια: