Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Τάσος Τόκας δ.σ. της αντιπολίτευσης με σκληρή κριτική γλώσσα κατά του δήμαρχου Δημήτρη Σφυρή...

Και εμείς τι άλλο  να πούμε, αφού για το θέμα  έχουμε αναφερθεί εκτενώς πολλές φορές  από το 2010. Μάλιστα,  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής «το είχε κάνει σημαία» του στην προεκλογική περίοδο του 2010. 
Κι’ όμως, ο κ. Σφυρής διατυμπανίζει τώρα ως επιτυχία, την αποτυχία του τότε, που   ως Δήμαρχος Κρανιδίου (2007 – 2010)  δεν μπόρεσε να υλοποιήσει (μάλιστα σκανδαλωδώς...) ένα έτοιμο για κατασκευή έργο και με τα χρήματα αποταμιευμένα!  
Μάλλον,  ο κ. δήμαρχος πιστεύει στην αρχή  του «πες - πες κάτι μένει»
 και από κοντά, τα blog ανακοινώσεων!...
Τίποτα άλλο, παρά μόνο αυτό - Αιδώς!!! 
ΥΓ. Να αναφέρετε  και αυτό το σχόλιό μας  κ. Σφυρή  στο δικαστήριο της άλλης Παρασκευής (17/ 2/ 17) 
ότι εγώ, εμείς, οι άλλοι, οι πάντες, συκοφαντούν εσάς, τον ειλικρινή! ....
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  
e-mail  στο blog ...

ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ


Η ασθμαίνουσα προσπάθεια του Δημάρχου Ερμιονίδας να παρουσιάσει την «επανένταξη» της ολοκλήρωσης του Αποχετευτικού Δικτύου Κρανιδίου μέσω της υποβολής προτάσης στο επιχειρησιακό πρόγραµµα “ΥΠΟ∆ΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ”, παρά τα όσα έχουν γίνει στο παρελθόν για το χρόνιο θέμα είναι μάλλον προκλητική.
Ένα έργο που θα έπρεπε να έχει τελειώσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ως αυτονόητο, χρησιμοποιείται ακόμη για μικροπολιτικές σκοπιμότητες!!
Για την ιστορία η πρώτη μελέτη που αποτελείτο από τρείς υπομελέτες με τίτλους :
1. Αποχέτευση Ακαθάρτων Κρανιδίου
2. Αποχέτευση Πόρτο Χελίου
3. Αγωγός μεταφοράς λυμάτων από το Πόρτο Χέλι στο Βιολογικό καθαρισμό
Κρανιδίου, είχαν εγκριθεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων με το 6/28-9-2004 Πρακτικό.
Το 2009 ξεκίνησαν τα έργα, όμως οι λάθος χειρισμοί την περίοδο που ακολούθησε,κατέστησαν το Αποχετευτικό το δικό μας "Γιοφύρι της Άρτας".
Το 2013, το έργο επανεντάχθηκε με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος με προϋπολογισμό 16.424.500,00 ευρώ, αλλά για μία ακόμη φορά το έργο χάθηκε.!!
Βέβαια, το πολύ σημαντικό αυτό θέμα για το Δήμο Ερμιονίδας δεν ήρθε ποτέ στο κυρίαρχο πολιτικό σώμα, στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όπως και τα άλλα σημαντικά, η χωροθέτηση του Δημοτικού Πράσινου Σημείου απέναντι από το χώρο του Βιολογικού, καθώς και η προσπάθεια για την λειτουργία μονάδας αφαλάτωσης κοντά στο Ιστορικό Σημείο "Γκούρι Βιτόρεζα ",που ορκίστηκε ο Παπαρσένης με τα παλικάρια του το 1821.!!
Δεν φέρνει,λοιπόν, ο Δήμαρχος τα μεγάλα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο!!.
Γιατί άραγε; Ας μας απαντήσει και όχι να μαθαίνουμε εμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι τα νέα από το facebook. Κατάντια ή όχι;
Και αλήθεια πως με τα μισά σχεδόν χρήματα ( 8 εκ. ο προύπολογισμός της νέας πρότασης) θα αντικαταστήσουμε το προηγούμενο πρόγραμμα;
Κύριοι της συμπολίτευσης, μην γράφετε στα παλιά σας τα παπούτσια τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Φέρτε τα μεγάλα ζητήματα του Δήμου προς συζήτηση στο κυρίαρχο όργανο, αφού όπως ξέρετε σε όλα τα σημαντικά θέματα δεν έχουμε ψηφίσει ποτέ αρνητικά, αλλά είναι περισσότερο από αναγκαίο να είμαστε όλοι μαζί στην προάσπιση των κοινών συμφερόντων του Δήμου Ερμιονίδας.
Τάσος Τόκας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Δεν υπάρχουν σχόλια: