Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Γιάννης Γκιόλας Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας - σοβαρό το έργο του στην "Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας" της Βουλής - όπως διαβάζουμε! ...

e-mail  στο blog...


ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                         

                                                                                                                           20-2-17

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Ενδιαφέροντα   ερωτήματα από   τον Γιάννη Γκιόλα
στον Πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς( βίντεο)


Μια  σειρά   από πολύ ενδιαφέροντα ερωτήματα – αλλά και επισημάνσεις- έθεσε  ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας   στον  πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπο  Γκότση, στη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Ο κ. Γκιόλας  έθεσε ερωτήματα που   αφορούσαν τη λειτουργία της επιτροπής , τις παρεμβάσεις της , καθώς και άλλα ζητήματα που σχετίζονται  με την προοπτική προσθήκης  και  νέων χρηματοδοτικών εργαλείων κλπ.
Συγκριμένα ο κ Γιάννης Γκιόλας  απηύθυνε , μεταξύ άλλων,  τα ερωτήματα:
-Οι   οδηγίες της Ευρωπαϊκής   Αρχής  Κινητών Αξιών ( μέλος της είναι η Ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) λαμβάνουν υπ όψη  τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας  η υπάρχουν περιπτώσεις που εμφανίζονται  ΄΄ασφυκτικές΄΄ ρυθμίσεις οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν αντι-κίνητρα ανάπτυξης?
-Η Ελληνική οικονομία μετά από χρόνια ύφεσης καταγράφει  δείκτες  ανάπτυξης για το 2017.Μπορει και στην Ελλάδα να υπάρξει ένα μοντέλο  συμμετοχικής χρηματοδότησης ( όπως σε άλλες χώρες) που   θα στηρίξει μικρομεσαίους  παραγωγούς και επιχειρηματίες?

-Πως αξιολογούνται τα  ως τώρα αποτελέσματα από   τις προσπάθειες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ανάπτυξη οργανωμένης αγοράς  εταιρικών ομολόγων στο χρηματιστήριο Αθηνών?
-Υπάρχει επαρκής ενημέρωση των ενδιαφερομένων  για νέα, παράλληλα, χρηματοδοτικά,  ΄΄εργαλεία΄΄?
Περισσότερα  για τις ερωτήσεις του κ. Γιάννη Γκιόλα  και τις απαντήσεις που έδωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χαράλαμπος Γκότσης , στο βίντεο που ακολουθεί..

Δεν υπάρχουν σχόλια: