Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Παραλειπόμενα από τις χθεσινές επετειακές εκδηλώσεις στην Ερμιόνη…

... Και μην ανησυχείτε, γρήγορα και από μόνοι μας, 
θα επανέλθουμε στην τάξη…


«Οι τελετάρχες» κι’ όχι μόνο…

Κάποιοι αναγνώστες μας θα αναρωτιούνται, πως δεν αναρτήσαμε καλό φωτογραφικό υλικό σε ένα από τα σπουδαιότερα μέρη αυτών των εκδηλώσεων που ήταν η ανακήρυξη του ΠτΔ  ως Επίτιμος Δημότης της Ερμιονίδας. 
Ο λόγος είναι πως οι εντεταλμένοι – «διαπιστευμένοι» τελετάρχες... μας έστειλαν να σταθούμε έσχατοι! στην εσχατιά της αίθουσας του Δημοτικού – Κοινοτικού Καταστήματος Ερμιόνης. 
Έτσι, δεν είχαμε εικόνα από την ειδική και πολύ σπουδαία στιγμή της ανακήρυξης και των λοιπών τιμητικών απονομών και άλλων αναμνηστικών  προς την Α.Ε. ΠτΔ. 
Όμως, για κάποιους άλλους εθελοτύφλησαν… ενώ για τον γνωστό εικονολήπτη μάς είπαν, πως είναι διαπιστευμένος της ΕΡΤ η οποία είχε στείλει δικά της συνεργεία. 
Μήπως τη διαπίστευση του την είχε δώσει ο ιδιώτης εργολάβος των τηλεοπτικών καναλιών για τον οποίο εργάζεται;;… 

Πάντως, εμείς, φτηνά γλιτώσαμε τον αποκλεισμό την τελευταία στιγμή ... από τον χώρο των εκδηλώσεων, όπως κάποιοι άλλοι τοπικοί bloggers που πιστά τους υπηρετούν ως ηλεκτρονικοί πίνακες ανακοινώσεων των κρατούντων... 

Κι’ αυτό, γιατί η δημοσιογραφία θέλει ψυχή και τσαγανό!! 

Εμείς αρχικά πήγαμε από μόνοι μας  με το δημοσιογραφικό δικαίωμα που έχουμε και με μοναδική «διαπίστευση» τη δημοσιογραφική μας ταυτότητα, για να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση που αισθανόμαστε να σας  ενημερώνουμε εθελοντικά και κυριολεκτικά χωρίς καμία αμοιβή!   
Απουσίες… 
Ακόμα δεν έχουμε μάθει αν πήρε επίσημη πρόσκληση ή όχι, ο επί δύο τετραετίες τελευταίος Πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης (κατόπιν έγινε Δήμος) Γιώργος Καρακατσάνης,  ο ποίος απουσίαζε, όπως και άλλοι πρώην αιρετοί. 
Ο Γ. Κ. ως πρόεδρος αλλά κυρίως ως κατ’ επάγγελμα οικοδόμος, πρόσφερε πολύτιμες υπηρεσίες στις εργασίες στο έργο αναστήλωσης  - ανακατασκευής της ιστορικής οικίας που έγινε η έναρξη της Γ’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων και σήμερα στεγάζεται το Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Ερμιόνης (Ι.Λ.Μ.Ε.) 
(Η αναστήλωση έγινε και τότε, με πρωτοβουλία και ενέργειες πάλι του "Ερμιονικού Συνδέσμου"! με πρόεδρο  τον αείμνηστο καθηγητή φιλόλογο Απόστολο Θ. Γκάτσο).
Αν δεν προσκλήθηκε, θεωρούμε, πως αυτή η παράλειψη,  ήταν μεγάλο λάθος των διοργανωτών. 
Πάντως, το μόνο που έχουμε φοβηθεί στη ζωή μας,
 είναι η μαυρίλα της ψυχής των ανθρώπων…
Εδώ είμαστε και σας περιμένουμε...
ΣΤΑΜ.ΔΑΜ.

ΥΓ. Η ώρα είναι 2.45 μετά τα μεσάνυχτα! 
Με αυτά και με αυτά, άλλη μια βραδιά μέσα στις πολλές, 
που χάνουμε τον ύπνο μας!...  
Να δούμε που θα πάει, που θα βγει, 
με αυτή την ανήσυχη και αγχωτική ζωή μας!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: