Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) ...«για όλες τις εποχές... και με όλες τις καιρικές συνθήκες...»! - λέμε εμείς.....

...Ξέρετε τι σημαίνει να επισκεφθεί την Ερμιόνη την άλλη Κυριακή 
ο ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος,  
για να τιμήσει την ιστορία του τόπου μας και της Ελλάδας;...
...Ξέρουμε πως πρέπει να σταθούμε και να συμπεριφερθούμε, 
σε ένα  ανώτατο άρχοντα της χώρας μας;...
Οψόμεθα 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΠτΔ στα Σκόπια: Εάν συμμορφωθείτε, θα σας σώσουμε!


Posted by olympiada στο Μαρτίου 4, 2017
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΛΑΣΙΟΥ ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε πως η Ελλάδα τείνει χείρα φιλίας προς την ΠΓΔΜ και θέλει την εμπέδωση της δημοκρατικής προοπτικής. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «όταν αυτή διεκδικεί ονόματα που αποπνέουν αλυτρωτισμό, αυτό σημαίνει ότι δεν σέβεται τα σύνορα, κάτι που είναι…αντίθετο με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και κατά συνέπεια δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε., όταν δεν σέβεται τις αρχές και τις αξίες της».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Σερρών και ευρισκόμενος στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, είπε ότι «όχι μόνο έβαλε την Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ, αλλά συνέβαλε και στη διαμόρφωση του ευρωπαϊκού οράματος».

Υπογράμμισε ότι «είναι δύο οι μεγάλες παρακαταθήκες του, που πρέπει να τηρούμε ευλαβικά, κι αυτές είναι η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και η ρήση του για την ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Τόνισε πως «η Ελλάδα είναι εκ πεποιθήσεως και εκ συνειδήσεως ευρωπαϊκή χώρα» και υπογράμμισε ότι «η πορεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη, είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε επίσης τη Βουλγαρία να επιστρέψει τα ιερά κειμήλια που εκλάπησαν από τις Σέρρες πριν από 100 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: