Κυριακή, 26 Μαρτίου 2017

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: Συγκλονιστικές Μαρτυρίες Γερόντων που πολέμησαν για την πατρίδα [video)


Posted by olympiada στο Μαρτίου 25, 2017
-------------------------------------------------------------------------------------------
[...]«Δοξάζω το Θεό που έζησα, παρόλο που πέρασα τόσα. 
Πόλεμος, κακουχίες, πείνα, ψείρες, κρυοπαγήματα, διαμπερές τραύμα. 
Στην προσπάθειά μου να βγάλω αναπηρική σύνταξη, όταν τελείωσε ο πόλεμος, 
συνάντησα τις πόρτες της πατρίδας μας κλειστές! 
Πήγαινα σε υπηρεσίες και υπουργεία και δεν έβγαζα άκρη»!!! ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πειθαρχία και μεγάλη θέληση…
Αυτά ήταν χαρακτηριστικά του Ελλήνων στρατιωτών που πολέμησαν για την Ελλάδα

Οι περιγραφές που κάνουν ο Αριστείδης Κασάρας και ο Αριστοτέλης Παπαντώτης δύο λεβέντες 103 ετών και 92 ετών

Όπως -συγκλονιστικά- περιγράφουν στέλνοντας πολύ επίκαιρο μήνυμα, ο Έλληνας που μονίμως τρώγεται με τον αδερφό του, είδε τον εχθρό και μόνιασε ξεχνώντας τα πάντα: «Δεν μας χώριζαν διαφορές, δεν μας δηλητηρίαζαν πολιτικά μίση, δεν μας διαιρούσαν τάξεις, ιδέες, φρονήματα. Ήμασταν το Έθνος ενιαίο και αδιαίρετο, που έπρεπε να πολεμήσουμε για την ελευθερία, που μας χάρισαν με αίμα και θυσίες οι πρόγονοι και που εμείς είχαμε απαράβατο χρέος, πάλι με αίμα και θυσίες να την διαφυλάξουμε, για να την κληρονομήσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας. Λέγαμε όταν κινούσαμε για το Μέτωπο: Όλοι μαζί αδέλφια, για την Λευτεριά μας».
Οι δύο ηλικιωμένοι με την καρδιά νεαρού πολεμιστή, αφηγούνται εικόνες «φωτιάς και θανάτου» παντού τριγύρω τους στο μέτωπο και λένε με συγκίνηση πως θα τους συντροφεύουν για πάντα «οι εικόνες από τους νεκρούς συμπολεμιστές». «Έχω κάτσει και μια εβδομάδα νηστικός. Εκεί να πολεμάω χωρίς τροφοδοσία και νερό», θυμάται ο κ. Κασάρας, ο οποίος με ανάστημα γίγαντα δηλώνει: «Στο λόγο μου. ακόμη και σήμερα σε αυτή την ηλικία εάν η πατρίδα μας φώναζε θα πηγαίναμε. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την πατρίδα και την οικογένεια, το ορκίστηκα στον πατέρα μου».
Σεμνοί, όπως όλοι οι πραγματικοί ήρωες, ήρεμοι και πράοι, χωρίς να κάνoυν χρήση των τίτλων τους, αναφέρονται στους αγώνες, στο μέτωπο κι την αντίσταση που του χάρισαν μετάλλια, τραύματα και τονίζουν: «Πέφταμε, σηκωνόμασταν, ξαναπέφταμε και πάλι σηκωνόμασταν και συνεχίζαμε. Δεν μπορούσαμε να σταθούμε, δεν έπρεπε, ήταν ανάγκη να νικηθεί ο εχθρός, δεν κάναμε τίποτα περισσότερο από το καθήκον, που φλόγιζε τα μεθυσμένα νιάτα μας σαν ξεκινούσαν για το μέτωπο, με το όραμα της νίκης», τονίζει ο κ. Κασάρας. «Δοξάζω το Θεό που έζησα, παρόλο που πέρασα τόσα. Πόλεμος, κακουχίες, πείνα, ψείρες, κρυοπαγήματα, διαμπερές τραύμα. Στην προσπάθειά μου να βγάλω αναπηρική σύνταξη, όταν τελείωσε ο πόλεμος, συνάντησα τις πόρτες της πατρίδας μας κλειστές, πήγαινα σε υπηρεσίες και υπουργεία και δεν έβγαζα άκρη».

Δείτε το βίντεο
https://youtu.be/fi4szv-7myU

Δεν υπάρχουν σχόλια: