Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Ο ΠτΔ κ.Προκόπης Παυλόπουλος: Εθνικό χρέος η προστασία των παιδιών που πεινάνε (βίντεο)

Posted by netakias.com στο Απρίλιος 6, 2017

Το δικό του ξεχωριστό μήνυμα έστειλε την Πέμπτη (06/04/2017) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας από τα ερτζιανά στον μεγάλο Ραδιομαραθώνιο της UNICEF που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την υποστήριξη ιδιωτικών ραδιοσταθμών και της Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΡΑ).
«Όσο οι επιπτώσεις της βαθιάς κρίσης που μαστίζει την Χώρα μας γίνονται πιο ορατές, τόσο περισσότερο φαίνεται ποια είναι τα μεγαλύτερα θύματά της. Είναι τα παιδιά. Και το πιο επώδυνο συνίσταται στο ότι δεν είναι μόνον η φτώχεια και η πείνα που γίνονται πραγματικός εφιάλτης για πολλά παιδιά», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος στο μήνυμά του.
pavlopoulosΚαι πρόσθεσε: «Είναι, επιπλέον, η αγωνία και η μελαγχολία που στερούν από αυτά τα παιδιά το σημαντικότερο όπλο για την κατάλληλη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους σε αυτή την τρυφερή ηλικία: Δηλαδή την αισιοδοξία. Μπροστά σε αυτό το εθνικό δράμα ουδείς δικαιούται να παραμένει απαθής. Ούτε καν αρκεί η απλή έκφραση συμπάθειας και συμπόνοιας. Καθένας οφείλει ν’ αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να το κάνει εμπράκτως. Πρόκειται για πραγματικό εθνικό χρέος».
«Συγχαρητήρια, και πάλι, στην UNICEF. Αυτή την φορά για την τεκμηριωμένη Έκθεση «Η κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2017 – Τα παιδιά της κρίσης». Συγχαρητήρια και στην Ελληνική Ραδιοφωνία, η οποία μαζί με δεκάδες ραδιοσταθμούς σε όλη την Χώρα οργανώνει και φέτος αυτόν τον Ραδιομαραθώνιο, αφιερωμένο «σε κάθε παιδί που πεινάει -δίπλα μας ή και μακριά μας», συνέχισε στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Κατέληξε δε: «Γνωρίζοντας την ευαισθησία της Ελληνίδας και του Έλληνα καθώς και το γεγονός ότι η αλληλεγγύη είναι βασικό στοιχείο του εθνικού μας ψυχισμού, είμαι βέβαιος ότι η ανταπόκριση, και μάλιστα έμπρακτη, θα είναι καθολική. Ευχαριστώ γιατί μου δώσατε την ευκαιρία ν’ απευθύνω αυτό το μήνυμα στο πλαίσιο του ραδιομαραθωνίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: