Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

Με λαμπρότητα και συγκίνηση ο εορτασμός της Νίκης του Σοβιετικού στρατού κατά του ναζιστικού φασισμού χθες στην Αθήνα...

Το αποκορύφωμα του χθεσινού εορτασμού ήταν η πορεία του "ΑΘΑΝΑΤΙΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ" που το αποτελούσαν χιλιάδες Ρώσων (που διαμένουν στην Αθήνα) και Ελλήνων πολιτών.

Το βράδυ της 30ης Απριλίου1945 γύρω στις 22:50 μια μικρή ομάδα Σοβιετικών λοχιών ανεβαίνουν στην ταράτσα του κτιρίου και υψώνουν τη Σοβιετική σημαία, ο λοχίας που τοποθέτησε τη σημαία σε ένα από τα αγάλματα της ταράτσας του Ράιχσταγκ ήταν ο Μιχαήλ Μίνιν
Η σκηνή επαναλήφθηκε την επόμενη μέρα, 1η Μαΐου, για να εκδοθεί σε φωτογραφία με άλλους πρωταγωνιστές. >>> ΠΗΓΗ...

Το αποκορύφωμα του εορτασμού ήταν η Σοβιετική σημαία που υψώθηκε στο Ράιχσταγκ κατά την είσοδο των σοβιετικών στρατευμάτων στο Βερολίνο, από ένα γεωργιανό στρατιώτη, (λοχίας)  που η κόρη του σε μεγάλη ηλικία σήμερα ήταν χθες εκεί και κρατούσε αντίγραφο της κόκκινης σημαίας σε όλη τη χθεσινή πορεία. 


Η Φώτο 
από την εκδήλωση που σας δίνουμε και δημοσίευσε «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» μπορούμε να πούμε πως είναι όλο το ιστορικό ρεπορτάζ,  αφού κατά την κατάθεση στεφάνων  στο Μνημείο του «Άγνωστου Στρατιώτη» η Προεδρική φρουρά απέδιδε Τιμές μπροστά στο ιστορικό σύμβολο. 
Ακόμα  να πούμε, πως οι Ρώσοι στην Ελλάδα εξέφρασαν  τα καλύτερα λόγια, - λόγια ευγνωμοσύνης  προς την Κυβέρνηση για την άψογη οργάνωση του μεγάλου εορτασμού τους.

Οι σημαντικές πληροφορίες μας είναι από καλή πηγή…
ΣΤΑΜ.ΔΑΜ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ρεπορτάζ που ακολουθεί είναι από την ιστοσελίδα
>>> http://www.kathimerini.gr/

ΕΛΛΑΔΑ 09:03
Εορτασμός της Ημέρας της Νίκης και στην Αθήνα

Η πορεία του Αθάνατου Τάγματος στη μνήμη των ηρώων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ήταν το αποκορύφωμα των εορτασμών της Ημέρας της Νίκης κατά του φασισμού. Η πορεία, όπως και σειρά άλλων εκδηλώσεων οι οποίες ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 13 του μήνα διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Συντονιστικής Επιτροπής Ρώσων Συμπατριωτών στην Ελλάδα, της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα και του Πολιτιστικού και Επιστημονικού Κέντρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα, παιδιά και εγγόνια των νικητών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου παρέλασαν από το προαύλιο της Ρωσικής Εκκλησίας (Ναός Αγίας Τριάδας) στην οδό Φιλελλήνων μέχρι το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι στη μνήμη των Ελλήνων πεσόντων. 
Οι συμμετέχοντες στην πορεία κρατούσαν φωτογραφίες των πατεράδων, των παππούδων και προπάππων τους που είτε πολέμησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είτε εργάστηκαν στα μετόπισθεν για τη νίκη εναντίον των ναζί. Μετά την πορεία, στις 20.30 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Ζαππείου Μεγάρου συναυλία, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και της Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων. Οπως τόνιζαν και οι διοργανωτές των επετειακών εκδηλώσεων, οι λαοί της Ρωσίας και της Ελλάδας αντιλαμβάνονται ότι μόνον η διαρκής υπενθύμιση της μεγάλης νίκης, η οποία πρέπει να περνάει από τη μια γενιά στην επόμενη, είναι αρκετή να αποτελέσει σταθερή εγγύηση αποτροπής νέων πολέμων και θα συμβάλει στην ειρήνη, την αλληλοκατανόηση και την εμπιστοσύνη μεταξύ των λαών.
Έντυπη


Δεν υπάρχουν σχόλια: