Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017

H Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης (X.O.EΡ.) γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Χορού!! ...Η οργάνωση  χορευτικής βραδιάς από την Χορευτική Ομάδα της Ερμιόνης,  με αφορμή την παγκόσμια ημέρα του χορού, απετέλεσε ένα καλλιτεχνικό γεγονός εκτός από ψυχαγωγικό!


Η παρουσία και η δράση της Χορευτικής ομάδας καλύπτει συναισθηματικές, κινητικές, επικοινωνιακές ανάγκες των συμμετεχόντων, αφού είναι γνωστό ότι ο χορός κινητοποιεί, ενεργοποιεί σώμα και σκέψη και προωθεί την επικοινωνία και την ομαδικότητα. Άλλωστε ο χορός στην Ερμιόνη από πάντα, υπήρξε σημαντικό στοιχείο έκφρασης της κοινωνίας.

Ο Κωστής Σκούρτης διδάσκει την τέχνη του Ελληνικού παραδοσιακού χορού στην Ερμιόνη, με γνώση, τέχνη, όραμα και φαντασία μυώντας τους χορευτές κάθε ηλικιακής ομάδας στις χαρές του χορού, προωθώντας ταυτόχρονα τον χορευτικό πολιτισμό του τόπου στον τόπο μας.
Ως σύγχρονος-παραδοσιακός δημιουργός φωτίζει με την προσφορά και με τα φωτεινά πρόσωπα που κινούνται γύρω σε τούτη τη δραστηριότητα όλα όσα «σκοτεινιάζουν» το γύρω μας. Αποτελούν δηλαδή μια ζωντανή δημιουργία, με επένδυση στο μέλλον.


 Ο Κωστής Σκούρτης ως καλλιτεχνικό ον συνεχίζει να διδάσκει, να εκπαιδεύει, να παιδαγωγεί, να διδάσκει αισθητική δια μέσου της χορευτικής τέχνης με συνέπεια και προγραμματισμό ακόμα και όταν «ταξιδεύει» το έργο του*.
Βιβή Σκούρτη

*Η χορευτική ομάδα θα πάρει μέρος στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Μενελαΐδια
 που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΜΕΝΕΛΑΪΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: