Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Για το σκάνδαλο των σκανδάλων - "Ερρικός Ντυνάν" - συνέχεια....

e-mail στο blog ....
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email  yiannispolitiko@hotmail.com                        29- 6-17

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Γιάννης Γκιόλας:  Γιατί  αντί για τη χρηστή διαχείριση και ανάκαμψη
       επελέγη η εκποίηση του ΄΄Ερρ. Ντυνάν΄΄    ;  ( βίντεο)

Οι  διαδικασίες  που ακολουθήθηκαν στην εκποίηση του νοσοκομείου ΄΄Ερρίκος Ντυνάν΄΄ και τα πολλά ερωτηματικά  που προκύπτουν  γι αυτήν,   συζητήθηκαν ,επί μακρόν , κατά την κατάθεση ,στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για σκάνδαλα στην υγεία ( 1997-2014) του μάρτυρα Λυκούργου Λιαρόπουλου.
Ο κ. Λιαρόπουλος, επί υπουργίας Λοβέρδου διατέλεσε σύμβουλος στο ΄΄Ντυνάν΄΄ με αντικείμενο την  σύνταξη έκθεσης  διαχειριστικού ελέγχου  , απάντησε  σε σειρά ερωτημάτων του βουλευτή  Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Γκιόλα αναφορικά με τις προτάσεις που είχε υποβάλλει , αν αυτές  έγιναν  δεκτές και γενικότερα για τις  συνθήκες υπό τις οποίες   έγινε ο πλειστηριασμός  ενός νοσοκομείου με κοινωφελή χαρακτήρα.
Ο κ . Γκιόλας υπέβαλε ερωτήματα  όπως :
-Γιατί , βάσει στοιχείων της έκθεσης Λιαρόπουλου, δεν έγινε προσπάθεια ανάκαμψης του ιδρύματος  με επαναφορά στη χρηστή  διοίκηση και επελέγη η εκποίηση?
-Γιατί δεν προτάθηκε , ως λύση, η ρύθμιση του χρέους με συνέχιση λειτουργίας του ΄΄Ερρ. Ντυνάν΄΄ ως κοινωφελούς  νοσηλευτικού ιδρύματος ?
-Το 2014, επί Λοβέρδου,  υπογράφτηκε  ένα ΄΄μνημόνιο΄΄  μεταξύ ΄΄Ντυνάν΄΄-Υπουργείου- Τράπεζας Πειραιώς   και υπήρξαν  επενδυτικά σχήματα για την αξιοποίηση του νοσοκομείου. Τι νομοθετικές ρυθμίσεις απαίτησαν οι  υποψήφιοι επενδυτές   που δεν έγιναν ανεκτές από την πολιτεία?
-Ο νόμος Λοβέρδου επέτρεπε την εκποίηση μόνο του  ΄΄Ντυνάν ΄΄ ως κοινωφελούς ιδρύματος  η κάτι τέτοιο  έγινε και για  άλλα ανάλογα  νοσηλευτικά ιδρύματα  ?
- Είχε προτείνει ο κ. Λιαρόπουλος  την  αλλαγή στην ηγεσία   του Ερυθρού Σταυρού  έτσι ώστε ο κ. Μαρτίνης  ( πρόεδρος του ΕΕΣ) να  μην είναι  πάντα ( εξ οφίτσιο)  και στο  ΄΄Ντυνάν ΄΄?

Περισσότερα και ενδιαφέροντα στοιχεία από τις ερωτήσεις Γκιόλα και τις απάντησης  Λιαρόπουλου , στο βίντεο που ακολουθεί….

Δεν υπάρχουν σχόλια: