Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Θέσεις - απόψεις μας με παρρησία! - Περί επισήμων και άλλα…

Ο λόγος πάλι για τους λεγόμενους επίσημους… 

Δεν φτάνει που συνήθως προσέρχονται καθυστερημένοι στις διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις για τις οποίες έχουν λάβει και έγγραφη πρόσκληση  και  τους περιμένουμε εμείς οι συνεπείς!
Και όχι μόνο αυτό,  στις περισσότερες  περιπτώσεις δεν ενημερώνουν τους διοργανωτές ότι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση ή δεν μπορούν να ανταποκριθούν για κάποιο λόγο, για να μπορούν οι υπεύθυνοι να παραχωρήσουν τις κρατημένες θέσεις στις πρώτες σειρές στους απλούς πολίτες... 
Εμείς όπως πάντα βρεθήκαμε στην εκδήλωση του Μ.Σ. Ερμιόνης στον Άγ. Γεράσιμο την Κυριακή 16 Ιουλίου  στο Κρόθι για την κάλυψη του σχετικού ρεπορτάζ . 
Έτσι, για τις ανάγκες αυτής της εθελοντικής εργασίας πήραμε ένα κάθισμα διαφορετικού χρώματος από αυτά που είχαν στην πλάτη το σημείωμα «Θέση κρατημένη» και το τοποθετήσαμε λίγο πιο μακριά από την πρώτη σειρά. Έχουμε εμπειρία από αυτές τις διαδικασίες (δεν χρειάζεται να αναφερθούμε…) 
Ξαφνικά,  παρακολουθούμε να γίνεται μεγάλη κινητικότητα για την κράτηση αυτών των θέσεων -των επισήμων… στις δύο πρώτες σειρές που θα, ερχόντουσαν και μάλιστα καθυστερημένα και γι’ αυτό το λόγο η παράσταση της εκδήλωσης άρχισε με μισή  ώρα καθυστέρηση από αυτή που αναφερόταν στο πρόγραμμα. 
Έτσι, μια κυρία από τη χορωδία  που ορίσθηκε πριν λίγο να αναλάβει την κράτηση των θέσεων των επισήμων με πλησιάζει (ίσως και να μη με γνώριζε…) και ευγενικά με παρακαλεί να περάσω πιο πίσω. 
Τις απαντώ: - Επειδή  αυτό το περίμενα... το κάθισμα που κάθομαι  το έχω βάλλει εγώ σ’ αυτή τη θέση και δεν είναι από αυτά που έχουν το σημείωμα «Θέση κρατημένη».  Η κυρία έδειξε κατανόηση και αποχώρισε. 
Τελικά, πολλές θέσεις των επισήμων κατελήφθησαν μετά την έναρξη της παράστασης από απλούς πολίτες… Κι’ αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά…

Κάτι άλλο ακόμα που μας έκανε εντύπωση ήταν αυτό, που ο πρόεδρος του Μ.Σ.Ε. Δ. Βαρσόπουλος με μεγάλη εμπειρία στην παρουσίαση αυτών των εκδηλώσεων έκανε το λάθος να προσφωνήσει (θέλουμε να πιστεύουμε από κεκτημένη ταχύτητα) πρώτα τον Περιφερειακό σύμβουλο και μετά τον Δήμαρχο. 
Πρέπει όσοι  αναλαμβάνουν αυτές τις προσφωνήσεις να γνωρίζουν τη σειρά της ιεραρχίας και να αισθάνονται κάποια ευθύνη γι' αυτό! 
Απ’ ότι γνωρίζουμε, (αν κάνουμε λάθος διορθώστε μας - εδώ...ένας Περιφερειακός σύμβουλος  προσφωνείτε μπροστά από το Δήμαρχο όταν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση εκπροσώπησης  από τον Περιφερειάρχη. 
Δεν γνωρίζουμε εάν υπήρχε τέτοια εξουσιοδότηση. 
 Διαφορετικά, η σειρά του είναι μετά τον Αντιδήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. 
σ.σ. - αυτό ισχύει πάντα και σε άλλες περιπτώσεις ακόμα και όταν ο Πατριάρχης  εξουσιοδοτεί για εκπροσώπηση έναν κατώτερο ιερωμένο!
Αυτά τα επισημαίνουμε, διότι κατά καιρούς έχουν προκύψει παρεξηγήσεις... 
Γι’ αυτό το λόγο, αυτοί οι συμπολίτες που αναλαμβάνουν να κάνουν αυτές τις προσφωνήσεις, πρέπει να είναι ενημερωμένοι για  το τυπικό της υπόθεσης,  μήπως βρούμε κάποτε την ψυχική και την κοινωνική μας γαλήνη…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: