Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Αχ! πόσο μοιάζουμε εμείς δύο κ. Τάσο Λάμπρου... - αν και εγώ είμαι απλώς πολίτης, χωρίς τίτλους και εξουσίες...

...Τότε μούγκα, γιατί το πράσινο αίμα νερό δεν γίνεται...

Το καμπινάτο δημοτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο τέως Ερμιόνης, 
όλες τις ώρες... κι’ όλες τις εποχές.. και για όλες τις δουλειές...
Ακόμα και να πηγαίνει  στην Τρίπολη, να παρακολουθεί αγώνες ποδοσφαίρου με την αγαπημένη του ομάδα «ΑΣΤΕΡΑΣ»  
Διαβάστε και τρεις ενδιαφέρουσες αναφορές με τη σειρά: 
Του Τάσου Λάμπρου, του Σταμάτη Δαμαλίτη και του Τάσου Τζανή
 και εδώ είμαστε και σας περιμένουμε. 
Εάν θέλει να έρθει στην παρέα μας και ο κ. Λεμπέσης είναι καλοδεχούμενος. 
Τότε θα έχουμε τα ωραία...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
e-mail στο blog ...
Κρανίδι 26/07/2017
Σιγή ιχθύος του Δημάρχου Ερμιονίδας για το καμένο και ολοσχερώς καταστραμμένο αυτοκίνητο της ΔΕΥΑΕΡ
Αγαπητοί συνδημότισσες και συνδημότες,
πέρασαν 20 μέρες από την ολική καταστροφή του δημοτικού αυτοκινήτου της ΔΕΥΑΕΡ, εξαιτίας πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αυτό, κατά την διαδρομή του από Κρανίδι προς Ερμιόνη τις μεταμεσονύχτιες ώρες και από την πλευρά του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Δημήτρη Σφυρή έχουμε σιγή ιχθύος.
Το ευχάριστο είναι ότι ο οδηγός του οχήματος κ. Πάλλης Ιωάννης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΡ, βγήκε από το φλεγόμενο αυτοκίνητο σώος και αβλαβής.
Το δυσάρεστο είναι ότι καταστράφηκε ένα δημοτικό αυτοκίνητο εξαιτίας του κ. Δημάρχου Ερμιονίδας, ο οποίος δεν τηρεί και καταστρατηγεί κατ’ εξακολούθηση την Εγκύκλιο 226/7007/30-3-2010 του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις υποχρεώσεις των οδηγών κρατικών αυτοκινήτων:


Και το περίεργο της υπόθεσης, είναι ότι καταστρατηγούνται από τον κ. Δήμαρχο Ερμιονίδας, οι όροι της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου για την έγκριση κατ’ εξαίρεση οδήγησης υπηρεσιακών οχημάτων του Δήμου Ερμιονίδας από ιδιώτες αιρετούς, που αναφέρει επί λέξει: «Οι ανωτέρω πρέπει να επιδεικνύουν την επιβαλλόμενη επιμέλεια για τα εν λόγω οχήματα και θα είναι υπεύθυνοι για κάθε υπαίτια βλάβη ή φθορά τους.»
Πέρυσι κ. Δήμαρχε επιτρέπατε να διανυκτερεύει άλλο Δημοτικό αυτοκίνητο στον Άγιο Αιμιλιανό και μετά την παρέμβασή μου συμμορφωθήκατε.
Φέτος όμως επιτρέψατε να διανυκτερεύει στην Ερμιόνη το δημοτικό αυτοκίνητο της ΔΕΥΑΕΡ που καταστράφηκε ολοσχερώς φλεγόμενο και να ταξιδεύει παράνομα τις μεταμεσονύχτιες ώρες προς Ερμιόνη με σκοπό να διανυκτερεύσει εκεί, ενώ θα έπρεπε να διανυκτερεύει έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΕΡ στον Άγιο Παντελεήμονα Κρανιδίου.   
Δηλαδή Δήμαρχε, αυτήν την ολική καταστροφή του αυτοκινήτου της ΔΕΥΑΕΡ θα την πληρώσουν πάλι οι Δημότες μας και όχι αυτοί που παρανόμησαν καταστρατηγώντας τις ως άνω διατάξεις;;;
Άστε λοιπόν στην άκρη τους λεονταρισμούς και τις απειλές για μηνύσεις και παρεμβάσεις Εισαγγελέων κατά εμού ισχυριζόμενοι ότι σας συκοφαντώ εσένα και την ΔΕΥΑΕΡ και παρεμποδίζω το τεράστιο….. έργο σας των χαρατσιών και των απευθείας αναθέσεων,
και εάν έχεις τα κότσια και το φιλότιμο Δημήτρη Σφυρή, στείλε αυτή την υπόθεση του καμένου δημοτικού αυτοκινήτου στην Κυρία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένα τα συμβάντα του περιστατικού στο Αστυνομικό Τμήμα Κρανιδίου και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ερμιονίδας.
Εάν δε το πράξεις αυτό Δήμαρχε, θα με αναγκάσεις, παρόλο που δεν είναι στον χαρακτήρα μου, να το πράξω εγώ, ενημερώνοντας για το θέμα την Κυρία Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου προκειμένου να ερευνήσει αυτήν την τραγική υπόθεση.
Δημήτρη Σφυρή, δεν έχουν άλλα χρήματα οι Δημότες μας για να πληρώνουν τα χαράτσια, τους τζερεμέδες και τις πυρκαγιές της ΔΕΥΑΕΡ που εσύ επέλεξες αυτούς που την διοικούν σήμερα.

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011


Δεν θα πληρώσουμε εμείς οι δημότες του Δήμου Ερμιονίδας 

«τα σπασμένα»... του τέως δημάρχου κ. Λεμπέση.

.
Σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στο δημοτικό αυτοκίνητο!!!

Έχουμε ξανά αναφερθεί στο τρακαρισμένο δημοτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε και όχι μόνο ο τέως Δήμαρχος Ερμιόνης, ζημιά που προκλήθηκε στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη, που όσο και να ρωτάμε δεν μας απαντάει αυτός κύριος, για τις συνθήκες που προκλήθηκε το ατύχημα.

Δεν ξέρουμε ποιος οδηγούσε το αυτοκίνητο, πότε έγινε το ατύχημα και υπό ποίες συνθήκες, ποια μέρα και ποια ώρα ακριβώς, σε ποια αποστολή είχε πάει το αυτοκίνητο, εάν είχε εκδοθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου «Διαταγή πορείας» και τηρείτο το «Δελτίο κίνησης» κατά τη διαδρομή της νόμιμης αποστολής, εάν έχει αναγγελθεί το ατύχημα στην αρμόδια αστυνομική αρχή, και εάν έχει υποβληθεί έγγραφη δήλωση μέσα σε προθεσμία 3 ημερών. Όλα τα πιο πάνω σύμφωνα με την πιο κάτω εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για τους οδηγούς κρατικών αυτοκινήτων.

Το εν λόγω δημοτικό αυτοκίνητο έχει εγκαταλειφθεί έκτοτε σε συνεργείο αυτοκινήτων της Ερμιονίδας και μέχρι σήμερα βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με τις ζημιές που έχει υποστεί. Όπως πληροφορούμεθα η πρώην δημοτική αρχή Ερμιόνης είχε ζητήσει προσφορά για το κόστος τις επισκευής των ζημιών, η οποία στάλθηκε στο Δήμο στις 2 Νοεμβρίου 2010.
Η δημοτική αρχή στο χρονικό διάστημα από τότε μέχρι το τέλος της θητείας της συγκάλεσε Δ.Σ. εάν θυμόμαστε καλά τρεις φορές και περισσότερες φορές συνεδρίασε η Δημαρχιακή Επιτροπή για λήψη αποφάσεων διαφόρων θεμάτων, που αυτή τη φορά δεν θα τα σχολιάσουμε εάν αυτό ήταν νόμιμο ή όχι, στην μεταβατική περίοδο που βρισκόμασταν τότε. 
Ωστόσο το θέμα της επισκευής του αυτοκινήτου σύμφωνα με την πιο πάνω προσφορά του συνεργείου δεν τέθηκε στα όργανα του Δήμου Ερμιόνης. Και έρχεται τώρα η νέα δημοτική κοινοτική αρχή Ερμιόνης και ζητάει καινούργια, αλλά την ίδια προσφορά, από το συνεργείο αυτοκινήτων η οποία όπως μαθαίνουμε στάλθηκε στην Κοινότητα Ερμιόνης στις 11 Ιανουαρίου 2011 και η οποία έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας προς έγκριση.
Ενώ παλιότερα όλες οι ζημιές που είχε προκαλέσει ο κ. Λεμπέσης στο δημοτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε νύκτα και μέρα και για όλες… τις αποστολές ψηφιζόταν μέσα στην τρελή χαρά… από το Δ.Σ. το χρηματικό πόσο που αναγραφόταν στο τιμολόγιο και όλα τακτοποιόντουσαν τόσο απλά... και μιαχαρά...

Και εμείς ρωτάμε. Τι έγινε η πρώτη προσφορά που έστειλε το συνεργείο στη δημοτική αρχή Ερμιόνης;; Γιατί δεν αξιοποιήθηκε;; Η νέα Δημοτική αρχή θα εξετάσει όλες τις πιο πάνω παραμέτρους και όλες τις υπόλοιπες που αναφέρονται στην πιο κάτω εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για να σταματήσουν εκτός των άλλων και τα αυτοκίνητα του Δήμου να είναι ξέφραγο αμπέλι;;…
Θα εξετάσει λεπτομερώς από ποιόν πρέπει να πληρωθεί η ζημιά;;
Διότι οι δημότες στις συζητήσεις που γίνονται, δεν είναι διατεθειμένοι πλέον να πληρώνουν έξοδα κίνησης, φθορές και ζημιές εξ υπαιτιότητας των οδηγών και κυρίως όταν χρησιμοποιούν τα δημοτικά αυτοκίνητα παρανόμως και για ιδιωτική χρήση, όπως όλα αυτά τα χρόνια ο τέως δήμαρχος κ. Λεμπέσης.

ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για τους οδηγούς κρατικών αυτοκινήτων

Εγκύκλιο για τις υποχρεώσεις των οδηγών κρατικών αυτοκινήτων, απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης. Αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου αποτέλεσαν αναφορές και καταγγελίες που υπέβαλαν πολίτες για μη τήρηση του Κ.Ο.Κ., μη χρήση ζώνης ασφαλείας, χρήση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου από πρόσωπα που δεν το δικαιούνται, παράνομη στάθμευση και διανυκτέρευση σε μη ασφαλή και φυλασσόμενο δημόσιο χώρο και χρήση τους από υπηρεσιακούς παράγοντες για να τους μεταφέρουν από το σπίτι τους στην υπηρεσία ή και για προσωπικές ακόμα εξυπηρετήσεις των ιδίων και των οικογενειών τους, η παράλειψη να φέρουν μαζί τους τα συνοδευτικά έγγραφα (Διαταγή Πορείας και Δελτίο Κίνησης) κ.λ.π.


Στην εγκύκλιο υπενθυμίζονται οι υποχρεώσεις των οδηγών κρατικών αυτοκινήτων, με την επισήμανση ότι η μη τήρησή τους ελέγχεται και τιμωρείται ποινικά και πειθαρχικά.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, όσοι οδηγούν κρατικό αυτοκίνητο θα υπογράφουν σε σχετική κατάσταση και δίπλα στην υπογραφή τους θα γράφουν το όνομά τους, τον αριθμό, τον τύπο και τον κυβισμό του αυτοκινήτου που οδηγούν.

Οι καταστάσεις αυτές θα τηρούνται στο αρχείο της αρμόδιας υπηρεσίας και το αντίγραφό τους θα πρέπει να αποστέλλεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Οι σοβαρές αυτές παραβάσεις, τονίζεται, έχουν ως αποτέλεσμα την παρακώλυση της εύρυθμης λειτουργίας των υπηρεσιών και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με την αδικαιολόγητη αύξηση δαπανών.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι οδηγοί δεν είναι μόνο εκείνοι οι οποίοι κατέχουν την προβλεπόμενη θέση ειδικότητας οδηγού στην υπηρεσία, με σχέση δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, αλλά και κάθε άλλο πρόσωπο στο οποίο κατ' εξαίρεση παρέχεται η έγκριση για οδήγηση αυτοκινήτου δημοσίας υπηρεσίας, Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., του ευρύτερου δημόσιου τομέα (Ν 2503/1997 ΦΕΚ 107/Α΄, άρθρο 19 παρ. 4 ) και εγκύκλιο με αριθμ. πρωτ. 3989/168891/15-07¬1997).

Στην ίδια αυτή κατηγορία των οδηγών υπάγονται και οι νομάρχες και μέλη νομαρχιακών συμβουλίων, δήμαρχοι, πρόεδροι κοινοτήτων, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι στους οποίους έχει επιτραπεί, σε ειδικές περιπτώσεις, με απόφαση του αρμόδιου Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας, η κατ' εξαίρεση οδήγηση οχημάτων που ανήκουν σε Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις., Δήμους και Κοινότητες.

Αναλυτικά οι υποχρεώσεις έχουν ως εξής:

 Να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

 Να φορούν ζώνη ασφαλείας

 Να μην κινούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα στις λεωφορειολωρίδες.

 Το αυτοκίνητο να οδηγείται μόνο από αυτούς

 Το αυτοκίνητο να χρησιμοποιείται μόνο για εξυπηρέτηση των σκοπών για τους οποίους έχει παραχωρηθεί,

 Να μη μεταφέρουν πρόσωπα και πράγματα άσχετα προς την Υπηρεσία ή μέλη οποιωνδήποτε οργανώσεων ή συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα των εξυπηρετούμενων προσώπων ή των ιδίων των οδηγών,

 Να μην κινούνται εκτός των ορίων της τοπικής αρμοδιότητας της Υπηρεσίας και να μην κυκλοφορούν σε ημέρες (Σάββατα, Κυριακές, γιορτές και αργίες) και σε χρόνο (από 10ης νυχτερινής ώρας μέχρι ανατολή ήλιου) που απαγορεύεται (πλην εξαιρέσεων και παροχής ειδικών προηγουμένων εγκρίσεων),

 Να εφοδιάζονται πριν από την κίνηση του αυτοκινήτου με νόμιμη «Διαταγή πορείας» και να τηρούν το «Δελτίο κίνησης» του αυτοκινήτου νομότυπα κατά τη διάρκεια της διαδρομής,

 Να φροντίζουν για την νόμιμη στάθμευση και διανυκτέρευση του αυτοκινήτου,

 Να μην εκτελούν εντολές για κίνηση του αυτοκινήτου τους που δίνονται από αναρμόδια πρόσωπα ή προφανώς αντιβαίνουν στους περιορισμούς και απαγορεύσεις,

 Να μην αρνούνται τον έλεγχο από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και να παρέχουν τα ακριβή στοιχεία χωρίς παρεμβολή δυσχερειών,

 Σε περίπτωση ατυχήματος να αναγγέλλουν το ατύχημα στην αρμόδια αστυνομική Αρχή και να υποβάλλουν έγγραφη δήλωση για το ατύχημα στην υπηρεσία εντός 3 ημερών,

 Να τηρούν τις απαγορεύσεις για χρήση οινοπνευματωδών ουσιών και για χρήση κινητών τηλεφώνων σε υπηρεσιακά αυτοκίνητα,
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011


Τάσος Τζανής δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας, για όλους… και για όλα…

.
Επιστολή

Κύριε Δαμαλίτη,
Σε απάντηση σχετικού σχολίου σας, σας ενημερώνω ότι στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ τη σχετική δαπάνη των 3.800€ που απαιτείται για την αποκατάσταση του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε ο τέως Δήμαρχος Ερμιόνης, όχι διότι θέλω να παραμείνει μνημείο μιας άλλης εποχής, που εκτός των άλλων την χαρακτήριζε η αγνωμοσύνη στο λαό της Ερμιονίδας και η ασέβεια στην περιουσία του, αλλά διότι πιστεύω ότι ο υπαίτιος πρέπει να πληρώσει τη ζημιά που προξένησε, ευρισκόμενος μάλιστα «εκτός υπηρεσίας»,  όπως έπρεπε να υπαγορεύει η όποια ευθιξία και όπως επιβάλλουν οι νόμοι.

Με τιμή
Ο πλειοψηφών Δ.Σ. της Πλειοψηφούσας Παράταξης
Αναστάσιος Κ. Τζανής.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τώρα κ. Τζανή πως μπορείτε και κοιταζόσαστε στα μάτια και στις κηδείες 
και στους γάμους και στα πανηγύρια;;; 
...αναλογιζόμενος και  τα βαριά και πολύ προσβλητικά λόγια... 
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι σ' αυτές τις περιπτώσεις έλεγαν ΑΙΔΩΣ! ...
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: