Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι έρχονται στη μνήμη μας θύμισες από παλιά μας ρεπορτάζ (είναι πολλά) με την κατασκήνωση των ναυτοπροσκόπων της Αθήνας στο Μπίστι...

Φέτος μας είπαν λουόμενοι στην Μπανιέρα «διπλό παγκάκι»
οι προσκοπίνες στο μπάνιο τους ήσαν πολύ τολμηρές!!... 
Εμείς δεν είδαμε τις εικόνες... και δεν έχουμε δική μας άποψη! 
Ωστόσο, έτσι είναι, οι καιροί αλλάζουν, άλλα ήθη και  συμπεριφορές και στον προσκοπισμό - προς - σκοπό...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013


Το 3ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αθηνών γιόρτασε τα 100 χρόνια της ένδοξης ιστορίας του στην Ερμιόνη και τα 55 χρόνια από την πρώτη κατασκήνωσή τους (1958) στο «Μπίστι»

Λυκόπουλα με τους ομαδάρχες τους στο "Μπιστι" με τις νοσταλγικές θύμισες

 των γονέων τους όταν ήσαν εδώ παιδιά(Φώτο αρχείου)
Η αρχαιότερη ελληνική ομάδα Ναυτοπροσκόπων Αθηνών γιόρτασε τα 100 χρόνια της ένδοξης ιστορίας της χθες το βράδυ (Σάββατο 20 του μηνός) στις κατασκηνώσεις της στο «Μπίστι» Ερμιόνης. 
Ο αείμνηστος Δημήτρης Μάγκος στο σπίτι του στην Ερμιόνη
διαβάζει ρεπορτάζ μας για τους ναυτοπροσκόπους
 στο "Μπίστι" καλοκαίρι 2005
(Φώτο αρχείου)
Εν όψει αυτού του εορτασμού γιόρτασε και τα 55 χρόνια σχεδόν συνεχούς παρουσίας της κάθε καλοκαίρι τέτοιες μέρες από τότε (1958) που άρχισε να κατασκηνώνει στην περιοχή με αρχηγό της ομάδας τον Δημήτριο Μάγκο, ο οποίος είχε την ιδέα αυτή και εκ της οποίας   γνώρισαν την περιοχή πάρα πολλά παιδιά, έφηβοι, – λυκόπουλα και ναυτοπρόσκοποι πλέον των χιλίων.  

Έκτοτε, έχει δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερος δεσμός με την περιοχή και τους ντόπιους κατοίκους της, που συνεχίζεται μέχρι στις μέρες μας με νοσταλγικά... συναισθήματα,  από  παππούδες και γονείς (παλιούς ναυτοπρόσκοπους  τότε),  με τα εγγόνια τους και τα παιδιά τους μέλη του 3ου Συστήματος  σήμερα!!
Έτσι, με αφορμή αυτή την διπλή επέτειο έδωσαν μια δεξίωση στην οποία παραβρέθηκαν και άλλοι πολίτες, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τον ιστορικό χώρο, άλλα και τους Ερμιονίτες που τους φιλοξενούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: