Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Γιάννης Μανιάτης - Άρθρο μου στην Εφημερίδα Free Sunday "Τα ψεύδη της ΔΕΘ & η αξιοπιστία της νέας πολιτικής"

Βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Μανιάτη - 
ο  ελληνικός λαός   φαίνεται, 
πως δεν  ενοχλείται  από τους  ψεύτες πολιτικούς, 
αφού συνεχίζει να τους επιλέγει και να τους εκλέγει! … 
Όμως,  να είστε βέβαιος, πως αυτός ο λαός τους
 κλέφτες πολιτικούς, δεν θα τους συγχωρήσει ποτέ!! …
...Διότι πολλούς συμπολίτες μας τους έστειλαν επαίτες στις ουρές των συσσιτίων - πολλές φορές με αμφιλεγόμενα ποιότητας τρόφιμα και φαγητά!!! ... 

Διότι αρκετοί συμπολίτες μας αυτοκτόνησαν εξ αιτίας της χρεοκοπίας της χώρας και κατ’ επέκταση της δικής τους!  Άλλοι συμπολίτες μας ακόμα έπεσαν σε βαθιά κατάθλιψη και βρέθηκαν στα ψυχιατρεία, καταδικασμένοι στην υπόλοιπη  ζωή τους στη λήψη ψυχοφαρμάκων!!! ...

Διότι τους στερήσατε χρήματα από τις  περικοπές των συντάξεων που μια ζωή πλήρωναν στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία χρεοκοπήσατε πότε με τους τζόγους στο χρηματιστήριο με ό,τι αυτό συνεπάγεται και πότε με τα οικονομικά σκάνδαλα και άλλες ψηφοθηρικές πρακτικές... που δημιουργήσατε με τις εσκεμμένες σκανδαλώδεις πολιτικές σας,  κατά πρώτον το κυβερνών επί τόσα χρόνια κόμμα σας – το ΠΑΣΟΚ  και κατά δεύτερον το κυβερνών κόμμα της  Ν.Δ.

Κυρίως δεν θα σας συγχωρήσουν οι νέοι μας επιστήμονες, οι γονείς και οι συγγενείς αυτών, αφού το κράτος ξόδεψε πολλά χρήματα των φορολογούμενων  πολιτών για να τους σπουδάσει, και εσείς, τους στείλατε στην ξενιτειά για να βρούνε την τύχη τους!!! ..
.
Και μη μου πείτε αυτό που λέτε στους αφελείς! - πως αρκετά από αυτά αφού συνέβησαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα (και αυτός είναι το πρόβλημα σας)  αυτή η κυβέρνηση τα δημιούργησε όλα αυτά που ενδεικτικά αναφέρομαι, και δεν είναι απόρροια των ανάλγητων και απάνθρωπων (τουλάχιστον…) πολιτικών του κόμματός σας επί τόσα χρόνια (χρόνια των παχέων αγελάδων...) που τώρα, οι ίδιοι "μακιγιαρισμένοι" μας πουλάνε φρούδες ελπίδες περί πολιτικών αλλαγών...    και εσείς  φιλοδοξείτε με την υποψηφιότητα σας να ηγηθείτε σε ένα νέο σχήμα, - γιατί αυτή είναι η πάγια τακτική σ' αυτό που λέτε εσείς πολιτική...

Και για ένα έχουμε το καλό... ερώτημα, τα δάνεια (δανεικά κι' αγύριστα) των 200 εκατομμυρίων ευρώ (χρήματα του ελληνικού λάου!) του ΠΑΣΟΚ και της Ν. Δ. (συγκυβερνήσατε...)  στην πάλαι ποτέ Αγροτική Τράπεζα και τώρα στην Τράπεζα Πειραιώς θα τα αποπληρώσετε;; Πότε;; και πως...

Ωστόσο, εύχομαι να εκλεγείτε ως αρχηγός στο κόμμα σας, για να αποκτήσετε την εμπειρία, τι εστί, να ηγείστε σε ένα κόμμα "μωσαϊκό" με κύριο ποσοστό συμμετοχής, αυτού του «αμαρτωλού» ΠΑΣΟΚ…
Εκτός πια, να είναι άλλα τα ενδιαφέροντά σας...
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

ΥΓ. Κύριε Βουλευτά, στείλτε μου όσα Δελτία Τύπου θέλετε. Εγώ όπου μου δίνετε την ευκαιρία  θα ασκώ την κριτική μου επί των πολιτικών σας απόψεων, εκφράζοντας τη δική μου άποψη. 
Η επιλογή είναι δική σας…
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
e-mail στο blog ....
Άρθρο μου στην Εφημερίδα Free Sunday 
"Τα ψεύδη της ΔΕΘ & η αξιοπιστία της νέας πολιτικής"

Εισερχόμενα
x

Γιάννης Μανιάτης
προς κρυφή κοιν.: ΕμέναView this email in your browser
Τα ψεύδη της ΔΕΘ & η αξιοπιστία της νέας πολιτικής
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν πιά κοινός τόπος πως τα εγκαίνια της ΔΕΘ ως μείζον πολιτικό-οικονομικό γεγονός είχαν ξεπεραστεί από τα πράγματα 
Αίφνης, το 2014 ο Α.Τσίπρας ανακάλυψε το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», ήταν τότε που θα καταργούσε  τον ΕΝΦΙΑ, θα αποκαθιστούσε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και θα τον παρακαλούσε  Μέρκελ να μας δανείσει.
Από τα εγκαίνια της ΔΕΘ του 2014 μέχρι της ΔΕΘ του 2017, ο κ. Τσίπρας ομολόγησε πως δήθεν έπεσε θύμα των αυταπατών του, πως δεν είχε επίγνωση των ευθυνών που αναλάμβανε, σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους της χώρας.
Πρόσφατα ομολόγησε πως είναι ψεύτης αλλά, τουλάχιστον(!!!) δεν είναι κλέφτης.
Δικαιούμαστε λοιπόν να διαγράψουμε προκαταβολικά ό,τι και όσα πεί ο κ. Τσίπρας στα εγκαίνια της ΔΕΘ.
Το ζητούμενο πλέον στην πολιτική ζωή της χώρας και για το πολιτικό της προσωπικό είναι η ειλικρίνεια και η αξιοπιστία απέναντι στο πλεόνασμα ψεύδους του κ. Τσίπρα, αλλά και τις ασάφειες του κ. Μητσοτάκη.
Αυτά πρέπει να συνιστούν τις βασικές αρχές του νέου προοδευτικού Κινήματος. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως, προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, έξυπνο επιτελικό Κράτος που θα λειτουργεί υπέρ του πολίτη. Επείγει η στήριξη της μεσαίας τάξης, η διάσωση των μικρομεσαίων, αλλά κι ένα ισχυρό δίχτυ Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η μείωση των φορολογικών συντελεστών, η ταχύτητα στην απονομή δικαιοσύνης, η θεσμική και αξιακή επαναθεμελίωση βασικών συνιστωσών του δημοκρατικού πολιτεύματος, είναι μέρος του συνολικού εθνικού αναπτυξιακού σχεδίου μας.
Έχω καταθέσει την πρότασή μου για δύο νέους μεγάλους πυλώνες ανάπτυξης της χώρας.
Ο πρώτος, αφορά στο ριζικό μετασχηματισμό του σημερινού γραφειοκρατικού κράτους, σε ένα Επιτελικό Κράτος – Project Manager που γεννά χιλιάδες δουλειές για τον ιδιωτικό τομέα, αξιοποιεί απόλυτα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση κι εξοικονομεί 1 δις€ το χρόνο από περιττές λειτουργικές του δαπάνες.
Ο δεύτερος πυλώνας, σχετίζεται με την προοδευτική αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με κοινωνικό μέρισμα και ρήτρα αειφορίας,  προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών, που μπορεί να προσελκύσει σε βάθος δεκαετίας πάνω από 150 δις€  επενδύσεις κι εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.
Πρέπει να προχωρήσουμε στην κοινωνικοποίηση του κράτους και όχι στην κρατικοποίηση της κοινωνίας.
Στις παρεμβάσεις μου ως υποψήφιου για το νέο προοδευτικό κοινωνικό Κίνημα της σύγχρονης ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας, ζητώ από τον πρωθυπουργό να απαντήσει συγκεκριμένα και με αριθμούς, πόσες επενδύσεις έχει φέρει ο ίδιος στη χώρα, στα 2, 5 χρόνια της διακυβέρνησης από την εθνολαϊκιστική συνεργασία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Προσωπικά, μέσα στον 1,5 χρόνο της θητείας μου στο υπ. Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, αδειοδότησα 105 νέες μεγάλες επενδύσεις και πιο συγκεκριμένα:16 σε ενέργεια, 27 σε βιομηχανία, 46 σε τουρισμό, 14 σε ιδιωτική πολεοδόμηση, 15 σε γεωργία, κ.ά., με συνολικό προϋπολογισμό 6,1 δις€ και πρόβλεψη δημιουργίας 9.000 θέσεων εργασίας. Αυτοί οι αριθμοί αποτελούν το μέτρο σύγκρισης του δικού μας πραγματικού έργου, με το δήθεν ενδιαφέρον του κ. Τσίπρα για επενδύσεις.
Η περιπέτεια της “Ελληνικός Χρυσός”, της μεγαλύτερης επένδυσης στη χώρα, που εμείς την αδειοδοτήςαμε περιβαλλοντικά το 2011, απόφασή μας που δικαιώθηκε 12 φορές στο ΣτΕ, αντιμετωπίζεται καταστροφικά ιδεοληπτικά και μικροκομματικά, με αδιαφορία για τον κίνδυνο απόλυσης των 2.500 εργαζομένων, με ευθύνη της δήθεν αριστερής κυβέρνησης.
Το ίδιο και η επένδυση του Ελληνικού, που ενώ είχα φροντίσει το 2014, ως υπουργός ΠΕΚΑ να την εντάξω στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας Αττικής,  ώστε να μην μπορεί να προσβληθεί στο ΣτΕ, (όπως και το καταφέραμε), δυστυχώς τώρα αντιμετωπίζει την πιθανότητα, σύμφωνα με το τοπικό δασάρχη,  να είναι μέρος ενός αόρατου δάσους του Αμαζονίου. Εδώ ισχύει αυτό που είπε ο Μπερτολτ Μπρεχτ “ξέφυγα από τους καρχαρίες και νίκησα τους τίγρεις, μ´έφαγαν όμως οι κοριοί”.     
Το 2011, μετά από πολλά χρόνια απραξίας,  ανοίξαμε το φάκελο “ελληνικά πετρέλαια”, με το Ν. 4001/2011 (“νόμος Μανιάτη”), με τη δημιουργία του εθνικού φορέα ερευνών, τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου, το διαφανές και σύγχρονο διαγωνιστικό πλαίσιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε το νόμο και με κατηγόρησε ότι ξεπουλώ τον εθνικό πλούτο. Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Μακρόν, με τη συνοδεία του γαλλικού πετρελαϊκού κολοσσού TOTAL, που μαζί με την αμερικανική EXXON MOBIL και τα ΕΛΠΕ ζητούν έρευνες νότια της Κρήτης, είναι η καλύτερη απάντηση στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία των σημερινών κυβερνώντων.  Σήμερα, μπορούμε με αξιοπιστία να εκτιμήσουμε ότι για τις επόμενες δεκαετίες, το κοινωνικό μέρισμα από τις έρευνες υδρογονανθράκων, θα ξεπερνά σε ετήσια βάση τα 2,3 δις € με αποδέκτες το εθνικό ασφαλιστικό σύστημα, τις Περιφέρειες της χώρας και τα ελληνικά Πανεπιστήμια, τη νέα γενιά. Ως κοινωνικό μέρισμα επιπλέον, αναμένεται η δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας από τις δράσεις αξιοποίησης των εθνικών κοιτασμάτων, αφού κάθε γεώτρηση δημιουργεί 1.000 άμεσες κι έμμεσες θέσεις εργασίας.
Στην κρίση που διέρχεται η πολιτική στη χώρα μας πρέπει οι πολιτικοί να κρίνονται με βάση, όπως αλλιώς το λέω, τόσο το πόσα ένσημα έχουν κολλήσει στην επαγγελματική τους ζωή, πριν εμπλακούν με την πολιτική, όσο και με βάση το έργο τους στην πολιτική. Μακριά από νεποτισμούς, κομματικούς μηχανισμούς, επικοινωνιακά τεχνάσματα.
Ανακοίνωσα ήδη την υποψηφιότητα μου για την ηγεσία ενός νέου κοινωνικού Κινήματος προοδευτικών πολιτών. Ενός Κινήματος σύγχρονης ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.
Το νέο Κίνημα οφείλει και θα το πετύχει, να είναι ο πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων και των εκλογών, ανατρέποντας τα μονοψήφια δημοσκοπικά ποσοστά.
Δεν μας αξίζει να είμαστε στα ίδια ποσοστά με το ΚΚΕ και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Η ανασύνθεση του Κινήματος της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και η αναγέννηση της χώρας, είναι καθήκον μας. Ας προχωρήσουμε μαζί μπροστά.
Copyright © 2016 | Γ. Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας, All rights reserved.
Στοιχεία επικοινωνίας με το πολιτικό μου γραφείο
Βουλής 4, 105 62 Αθήνα, Τηλ.: 2103257207, fax: 2103706005,
Κορίνθου & Αγγελή Μπόμπου, 212 31, Άργος, Τηλ.: 2751025555, fax: 27510 66813
Website: www.maniatisy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: