Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Οδοιπορικό από μια δικαστική περιπέτεια σήμερα στο Ναύπλιο...
Σήμερα στο Μονομελές Δικαστήριο Ναυπλίου ματαιώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους τον πρώην Δήμαρχο Ερμιονίδας Δημήτρη Καμιζή και τον πρώην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιάννη Τσαμαδό, καθώς και τον οδηγό του απορριμματοφόρου Θεόδωρο Κοκκίνη, για το λόγω, ότι ο Εισαγγελέας της έδρας κ. Νικόλαος Κυπριτήδης είπε, πως από λάθος εισήχθη η υπόθεση  στο μονομελές δικαστήριο, ενώ θα πρέπει να εκδικασθεί στο τριμελές πλημμελειοδικείο. 
Την μήνυση  είχε υποβάλλει ο πρώην πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θερμησίας Ηλίας Κατσάβελας και μάρτυρες κατηγορίας ήταν ο πρώην δήμαρχος Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης και ο πρώην δήμαρχος Κρανιδίου και νυν Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής. 
Ο λόγος για  τη μηνυτήρια αναφορά ήταν, ότι η τότε δημοτική αρχή Ερμιονίδας προσπάθησε να δημιουργήσει προσωρινά σταθμό μεταφόρτωσης των απορριμμάτων της Κοινότητας στο χώρο του πρώην ΧΑΔΑ στη θέση Ρο- ρο που λειτουργούσε καιγόμενος μέχρι το τέλος  του 2010 από τον πρώην Δήμο Ερμιόνης ο οποίος από 1/1/2011 συνενώθηκε  στον Καλλικρατικό Δήμο Ερμιονίδας.
 (ΦΏΤΟ σε άλλο blog, από φωτιά στη χωματερή της Θερμησίας
 το καλοκαίρι του 2010 για 3η φορά! 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εικόνες κατά την αποχώρηση των διαδίκων 
από τη δικαστική αίθουσα...
Ο κ. Τσαμαδός μόλις είχε βγει από το νοσοκομείο που είχε υποβληθεί 
σε εγχείρηση στο πόδι του ... 

 Οδοιπορικού συνέχεια κατά την επιστροφή μας στην Ερμιονίδα


Ο Δήμαρχος Κρανιδίου (1999 -2006) και πρώτος Δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής «ευλαβής προσκυνητής» στα έργα του!! 
Θύμισες από το 1999 όταν έδινε πολιτικούς και δημοτικούς αγώνες να ανοίξει γεώτρηση ακριβώς στα σύνορα του Δήμου (Πίσω από τα Μάρμαρα Σοφικήτη στις Λεύκες στο ποτάμι, σε κτήμα που παραχώρησαν  στο Δήμο οι Αδερφοί Παριώτη) και αμφισβητούσαν τα σύνορα οι  δημοτικοί άρχοντες και δημότες του γειτονικού δήμου.
Στη φώτο,  βρισκόμαστε στη δεύτερη στάση, που το αντλιοστάσιο στέλνει το νερό στο βουνό στη δεξαμενή και από εκεί στην Πελεή και μετά με τη βαρύτητα με φυσική ροή στα Δίδυμα 


Μακάβριες εικόνες - μέχρι και σήμερα- 
στο πολύπαθο βουνό των Διδύμων!!!

 «Συνιστούμε το χώρο ως μουσείο περιβαλλοντικού εγκλήματος» και να το επισκέπτονται οι μαθητές των σχολείων μας, για  να μαθαίνουν την ιστορία του και τους δημιουργούς που συνετέλεσαν σ' αυτό το περιβαλλοντικό νεκροταφείο, αφού από ό,τι φαίνεται, δεν ενδιαφέρεται κανένας για την αποκατάσταση του χώρου!!! …


Στο σημείο αυτό, να ενημερώσουμε τους ευαίσθητους, πολιτικοποιημένους και συνειδητοποιημένους αναγνώστες και συμπολίτες μας, ότι οι  σταθμοί αυτοί στον νέο Δήμο Ερμιονίδας δημιουργήθηκαν σε χώρους όλων των Κοινοτήτων με τον μεγαλύτερο όγκο  των απορριμμάτων να τον δεχόταν ο σταθμός στον κάμπο Κρανιδίου σε δημοτικό χώρο. 
Μια εικόνα από τα δεματοποιημένα σκουπίδια στο "κλάδεμα" Διδύμου - 
τα μετονομαζόμενα "φοντάν"… Εικόνα να γελάς και να κλαις μαζί!
Συναίσθημα, που δημιουργεί μορφή ψυχοπάθειας!
Ο λόγος της δημιουργίας αυτών των σταθμών μεταφορτώσεων ήταν να βγει ο  Δήμος και κυρίως η δημοτική αρχή από το εφιαλτικό αδιέξοδο που μας δημιούργησε το κλείσιμο του Δεματοποιητή στο Σταυρό Διδύμων, αφού τα δέματα με τα απορρίμματα  που δεματοποιούσε δεν είχαν αποδέκτη και μαζί με τα απορρίμματα του Δήμου  κατέκλεισαν τον προβλεπόμενο χώρο και δεν μπορούσε πλέον ο εργολάβος του έργου δεματοποίησης με τα μηχανήματα του να εργασθεί. 
Εικόνες από το συγκρότημα του δεματοποιητή με σκουπίδια 
στη μέση της διαδικασίας δεματοποίησής τους …

Έτσι μπροστά σ’ αυτό το τραγικό αδιέξοδο δημιουργήθηκε η επιτακτική ανάγκη αυτών των σταθμών μεταφόρτωσης που αναφερθήκαμε και προγραμματισμένα πλέον μεταφερόντουσαν στο ΧΥΤΥ της Φυλής μετά από συμφωνία που επιτεύχθη από τη δημοτική αρχή με τον Περιφερειάρχη Αττικής. 

Μηχάνημα μεταφοράς δεμάτων καμένο από την πυρκαγιά στο χώρο 
που πιθανών το εγκατέλειψε ο εργολάβος, 
Η εικόνα θυμίζει με πεδίο μαχών από βομβαρδισμό σε πολεμικές συγκρούσεις… 
Κι’ όλα αυτά, υποτίθεται, σε μέρες φαινομενικά  ...ειρηνικές, 
με πολιτισμένους ανθρώπους …

Ωστόσο, για όλο αυτό το «περιβαλλοντικό έγκλημα» που δημιουργήθηκε στο Σταυρό Διδύμων που το μαρτυρούν και οι εικόνες από σημερινές φωτογραφικές λήψεις, η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την αγορά και την εγκατάσταση του δεματοποιητή  ξόδεψε περίπου 900.000 € και σήμερα βρίσκεται για τα «εξ ων συνετέθη» ενώ ο νέος  Δήμος Ερμιονίδας για το λίγο χρονικό διάστημα λειτουργίας του από το δημοτικό ταμείο πλήρωσε σύμφωνα με τις πληροφορίες μας περίπου 700.000 ευρώ. 

Να σημειωθεί δε,πως η Ερμιονίδα χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο! για την εγκατάσταση αυτού του δεματοποιητή και μετά τα τραγικά αποτελέσματα που είχε η λειτουργία του, δεν εγκαταστάθηκε άλλος δεματοποιητής σε όλη την Ελλάδα!! ...

«Και ηφαιστιογενείς! εικόνες» με καμίνια εν ενεργεία!!μιλούν από μόνες τους, αφού το μεθάνιο από τα σκεπασμένα με χώμα σκουπίδια από παλιές φωτιές στο χώρο, κάνει καθημερινώς με αυξομειώσεις συνεχείς αναφλέξεις όπως και σήμερα…Για να συνοψίσουμε διότι αυτό το θέμα θέλει εκατοντάδες σελίδες για να κάνουμε διεξοδική αναφορά με σχόλιο μαζί, θέλουμε να πούμε τα εξής: Γι’ αυτό το ανοσιούργημα κανένας από τους υπεύθυνους  δεν έχει πληρώσει με τον ένα ή άλλο τρόπο για τις άστοχες επιλογές του, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Καμιζής  έχει συρθεί στα δικαστήρια  και σέρνεται ακόμα για κάτι που κληρονόμησε και το ποταπό και ανήθικο της υπόθεσης είναι ότι, οι  μάρτυρες κατηγορίας σήμερα ήσαν ο πρώην δήμαρχος Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης και ο πρώην Κρανιδίου και σημερινός Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, οι οποίοι συναίνεσαν να γίνει η εγκατάσταση του δεματοποιητή  χωρίς να υπάρχει ο αποδέκτης των δεμάτων όπως αναφερθήκαμε. Μάλιστα ο κ. Σφυρής έκανε την παραχώρηση του δημοτικού χώρου περίπου 30 στρεμμάτων.

Κλείνοντας να πούμε και αυτό, βλέποντας αυτές τις μακάβριες εικόνες σήμερα στο Σταυρό Διδύμων ο κ. Καμιζής έπεσε σε βαθιά μελαγχολία και απογοήτευση, αναλογιζόμενος την ανθρώπινη αναλγησία  και αδιαφορία –«θηριωδία» λέμε εμείς, 
λέγοντας εκτός των άλλων στη συζήτηση που είχαμε – 
«για φαντάσου, μετά από όλα αυτά και κατηγορούμενος, 
ενώ οι πρωταίτιοι του ανοσιουργήματος, 
έχουν το θράσος να κάνουν και μηνύσεις»… 

Αλλά έτσι είναι η ζωή μας και έτσι πάντα συμβαίνει, 
οι θύτες σαν χαμαιλέοντες… να μετατρέπονται σε θύματα!…

Ενημέρωση για  την απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ναυπλίου εις βάρος μου …
ΥΓ. Αναρτούμε ακόμα αποσπάσματα από απόφαση βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου,  προς ενημέρωση όσων διέδιδαν ψευδώς και συκοφαντικώς, ότι την ευθύνη για τη λειτουργία του δεματοποιητή  την είχε ο δήμαρχος Δ. Καμιζής, αλλά σύμφωνα με το δικαστικό βούλευμα αποδεικνύεται, πως την έχει η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης.
Γι’ αυτό το λόγο όπως  θα διαβάσετε στο δικόγραφο, τον παρέπεμψε στη διαδικασία του ακροατηρίου, με την κατηγορία –
«Υποβάθμισης του περιβάλλοντος με πράξεις κατ΄ εξακολούθηση».
Φώτο - ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ. 


Παραθέτουμε για την ιστορία  τα αποσπάσματα!
Κλικ για τη συνέχεια...

[...] 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: