Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

Αναρτήσεις στο blog με γεγονότα πανελλήνιου και διεθνούς χαρακτήρα! - στο διηνεκές...

Η αναδημοσίευση γίνεται με αφορμή  αναφορά στον Αριστοτέλη που έκανε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κ. Ζάεφ σήμερα στις Πρέσπες στην ομιλία του κατά την τελετή της υπογραφής της Συμφωνίας με την Ελλάδα  για την ονοματολογία της χώρας του.
Τη φράση αυτή του Αριστοτέλη αναφέρουμε και εμείς σ' αυτό το ρεπορτάζ. 
Και φυσικά ο αρχαίος φιλόσοφος την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό 
δίδασκε στον Μ. Αλέξανδρο...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Βραβευμένα κείμενα στο συρτάρι του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Ναταλίας Κασάτκινα στην Ερμιόνη.

Σημείωση: Στη Φώτο (2) εμφανίζονται οι μαθητές του Κ.Ξ.Γ. 
- πίσω από αριστερά - Ελένη Πάλλη - Κέλλη Μήτσου - Νάντια Δημαράκη 
- Δαμιανός (Δάμος) Δαμαλίτης και Τζένη  Χιόνη 
Η δασκάλα τους Ναταλία Κασάτκινα  
και από αριστερά η εκπρόσωπος του  WWF


Αν αυτό δεν είναι Παιδεία στην Εκπαίδευση -
Πολιτισμός και  ιστορία, 
 τι είναι;;;


Φώτο εμπροσθόφυλλου του βραβευμένου (1997) ξενόγλωσσου περιοδικού!

«Ελπίδα: το όνειρο του ξύπνιου»
(Αριστοτέλης ο αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος)

Σ’ αυτή την αναφορά μας θα μιλήσουμε για βραβευμένα κείμενα στην Αγγλική γλώσσα (φυλαγμένα στο συρτάρι), γραμμένα από μαθητές με τη βοήθεια της δασκάλας τους κας Ναταλίας Κασάτκινα καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, του ομώνυμου Κέντρου  Ξένων Γλωσσών στην Ερμιόνη.


Πρόκειται για το βραβευμένο εικονογραφημένο περιοδικό με τίτλο HOPE (ΕΛΠΙΔΑ)
 με αναφορές στο φυσικό μας περιβάλλον και την προστασία του!! 

Γράφτηκε και επιμελήθηκε από ομάδα μαθητών του πιο πάνω φροντιστηρίου σε συνεργασία με τη δασκάλα τους το 1997 και βραβεύτηκε τον Ιούνιο του ιδίου χρόνου, στα πλαίσια της συμμετοχής τους σε Πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσαν με θέμα: - το φυσικό μας περιβάλλον, οι διεθνείς οργανισμοί: 
α) Ο Ξενόγλωσσος Εκδοτικός Οίκος LONGMAN
 β) η γνωστή Περιβαλλοντική Οργάνωση WWF.

Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν περισσότερο από 1200 Φροντιστήρια Αγγλικής Γλώσσας στην Ελλάδα και πήραν μέρος πάνω από 10.000 χιλ. μαθητές. Το εν λόγω περιοδικό απέσπασε το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού, επισφραγίζοντας έτσι τις επιτυχίες του Φροντιστηρίου μέχρι αυτή τη χρονιά – γιατί συνεχίζει, εκτός των άλλων και σε θέματα παιδείας και γενικότερης κουλτούρας.


                             Το βραβευμένο εικονογραφημένο περιοδικό

Τα κείμενα και οι εικόνες του εν λόγω περιοδικού είναι καρπός μιας επίμοχθης προσπάθειας ομάδας μαθητών και της δασκάλας τους, καθώς τα κείμενα και οι περισσότερες εικόνες του (ζωγραφιές έγχρωμες) είναι γραμμένα και φτιαγμένα στο χέρι και βασισμένα στα μαθήματα που διδάσκονται οι μαθητές του Φροντιστηρίου από επιλεγμένα βοηθητικά βιβλία της Αγγλικής γλώσσας, σε συνδυασμό με την αισθητική, τη διδακτική εμπειρία και την κουλτούρα των δασκάλων τους.

Οι εικόνες που σας δίνουμε προβάλλουν ανάγλυφα τα προβλήματα που έχουμε δημιουργήσει ασυλλόγιστα στο φυσικό μας περιβάλλον και παράλληλα με έξυπνο τρόπο ξεπετάγονται μηνύματα για το τι πρέπει να κάνουμε να το προστατεύουμε.
 Φώτο οπισθόφυλλοΤο θέμα για πρώτη φορά δημοσιεύτηκε από τον γράφοντα στην καθημερινή  εφημερίδα «ΑΡΓΟΛΙΔΑ» ημέρα Πέμπτη 2 Ιουνίου 2005.
Κάντε δεξί κλικ στο δημοσίευμα, κατόπιν άλλο κλικ (άνοιγμα συνδέσμου  σε νέο παραθύρο και κατόπιν αλλό κλικ στο συν + να ανοίξει), να διαβάσετε το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Φώτο: 1) Το εξώφυλλο του περιοδικού.
2)Η ομάδα των μαθητών του Φροντιστηρίου που συνεργάσθηκαν για την έκδοση του περιοδικού, στη μέση η δασκάλα τους, αριστερά η εκπρόσωπος του WWF Greece στην παρουσίαση του περιοδικού από το Φροντιστήριο στο «Καποδιστριακό σχολείο» Ερμιόνης τον Ιούνιο 1997.
3)4)5)6) εικόνες από το περιοδικό. 
7) Το βραβείο που υπογράφουν οι εκπρόσωποι του WWF στην Ελλάδα και ο τότε πρέσβης της Αγγλίας Michael Llewllyn Smith

Φώτο - ρεπορτάζ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: