Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Κυριακή, 5 Αυγούστου 2018

Η ομιλία του προέδρου του «Ερμιονικού Συνδέσμου» Γιάννη Μιχ. Σπετσιώτη μετά την απονομή του Βραβείου Πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στον Ε.Σ. χθες στην Ερμιόνη...


Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Οφείλω  να ομολογήσω πως η τιμή που γίνεται σήμερα στον Σύνδεσμό μας είναι κορυφαία και απροσδόκητη.
Γι’ αυτό και η συγκίνησή μας δικαιολογημένη και η χαρά που τη συνοδεύει ανείπωτη!
Σήμερα κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, εκλεκτοί προσκεκλημένοι και αγαπητοί  μου συμπολίτες, αναγνωρίζεται και επιβραβεύεται με τον πλέον επίσημο τρόπο η προσφορά του Συνδέσμου μας για 57 συνεχή χρόνια στον Πολιτισμό της Ερμιόνης με ήθος, συνέπεια και αφοσίωση.
Σήμερα, είμαι βέβαιος πως οι ψυχές όλων εκείνων που εμπνεύστηκαν, σύστησαν και οραματίστηκαν το μέλλον του Ερμιονικού αλλά και των μελών και των χορηγών μας -αρκετοί βρίσκονται απόψε εδώ- ευφραίνονται και αγάλλονται.
Εξοχότατε Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, ως Ερμιονίτες αισθανόμαστε ιδιαίτερα προνομιούχοι που σας υποδεχόμεθα, για δεύτερη φορά, στην πόλη μας. Ως μέλη δε του Δ.Σ. του Ερμιονικού Συνδέσμου νιώθουμε περήφανοι που παραλάβαμε από τα χέρια σας τη σπουδαία και μοναδική διάκριση, η οποία φέρει το όνομα της συμπολίτισσάς μας κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO.  
Προσωπικότητας με περγαμηνές οικουμενικού κύρους, με τεράστιο πολιτιστικό και κοινωνικό έργο παγκόσμιας εμβέλειας, αξιομίμητο από τους ανθρώπους και αξιοτίμητο από τους ισχυρούς της γης.
Ταυτόχρονα, όμως, βλέπουμε το χρέος και τις ευθύνες μας να θεριεύουν. Τώρα, πέρα από την προσφορά, θα πρέπει καθημερινά να δίνουμε το παρών και τον καλύτερο εαυτό μας σε ιδέες και έργα ευθύνης, ώστε ο Πολιτισμός, σε όλες του τις εκφάνσεις, να ζει και να αναπνέει σε κάθε γωνιά της Ερμιόνης και του Δήμου Ερμιονίδας.
Για ένα μέλλον πιο ανθρώπινο, πιο αισιόδοξο, για μια ζωή πολιτισμένη κι ευτυχισμένη.
Ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχό μας κ. Δημήτρη Σφυρή, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης, καθώς και την Οργανωτική Επιτροπή χορήγησης των βραβείων.
Όλοι τους, ομόφωνα, με νηφαλιότητα και γενναιοδωρία έκαναν αποδεκτή την πρόταση βράβευσης του Ερμιονικού Συνδέσμου και την απονομή σ’ αυτόν του βραβείου πολιτισμού «ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ», κατά τον πρώτο χρόνο της καθιέρωσής του.

Κλείνω τον ευχαριστήριο χαιρετισμό μου με τον προσευχητικό λόγο 
του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου:
Βοήθησέ μας, Κύριε,
να γίνουμε έργα
και να προλάβουμε ν' ανάψουμε τα φώτα,
να βοηθήσουμε στο άνοιγμα των δρόμων που συναντιώνται,
να ξερρυπάνουμε τη γης.
Να γίνει το όνειρο!

Γιάννης Μ. Σπετσιώτης 
Πρόεδρος Ερμιονικού Συνδέσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: