Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Κώνσταντίνος Τσεφαλάς με θάρρος και παρρησία - Με το πολίτευμα της πατρίδας μας «δεν παίζουμε»...

Έχουμε τις  πρώτες δημόσιες αντιδράσεις για την παρουσία της Βασιλικής οικογένειας στην εκδήλωση της απονομής των Βραβείων «Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη».


Ωστόσο, με τη δημόσια παρέμβαση του αγαπητού μας συμπολίτη Κώστα Τσεφαλά - για το πώς πρέπει να αποκαλούμε την Βασιλική οικογένεια (ήδη έχω αναφερθεί στο σχετικό ρεπορτάζ) θα θέλαμε να γνωρίζαμε τον νόμο ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της πολιτείας, για το πώς πρέπει να αποκαλούμε τον τέως Κωνσταντίνο και την οικογένειά του. Δηλαδή, μπορούμε να αποκαλούμε αυτόν «Έκπτωτο Βασιλιά των Ελλήνων» όπως και την οικογένειά του έκπτωτη;;; ….   

Τέλος για τα χειροκροτήματα  στην οικογένεια του τέως που ήσαν πολλά και σε εμάς ηχούν στα αυτιά μας (σαν πικρό τραγούδι φάλτσο!) μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφουμε, ας ζητήσει εξηγήσεις από τους επισήμως προσκεκλημένους... 

Όσο για την  έγγραφη πρόσκληση από το Δήμο (είχαν όλοι οι παραβρεθέντες στο χώρο της εκδήλωσης) και εγώ δεν είχα παρά την 20ετή εθελοντική πυκνή δημοσιογραφική  μου προσφορά    στην Ερμιόνη, στην Ερμιονίδα και έξω από αυτή, τα έχω ξαναπεί…
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Με το πολίτευμα της πατρίδας μας «δεν παίζουμε»


Το έτος 1975 στην πατρίδα μας έγινε Δημοψήφισμα και ο λαός μας αποφάσισε ότι το πολίτευμα της χώρας μας θα είναι ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το γεγονός αυτό, ανεξάρτητα τι ψήφισε ο καθένας, δεν μπορεί να αμφισβητείται.
Η οικογένεια Γκλύξμπουργκ δεν είναι «τέως βασιλική οικογένεια», ούτε ως τέτοια πρέπει να αναφέρεται, να αναγράφεται, να προσφωνείται διότι είναι η έκπτωτη.

Δεν τους βάζουμε στην πρώτη σειρά σε εκδηλώσεις όπως εκείνη της 4ης Αυγούστου 2018 στην Ερμιόνη και με τη μέριμνα μετάφρασης μάλιστα για όσους δεν γνωρίζουν ελληνικά.

Κι από την άλλη η θέαση (από τις φωτογραφίες) της τέως Προέδρου της Βουλής κας Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη σε μιαν άκρη, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.

Να ξαναθυμίσουμε εδώ, ότι ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Δημήτριος Σφυρής έχει προσφωνήσει σε παλαιότερη πολιτιστική εκδήλωση του Δήμου τον Κωνσταντίνο Γκλύξμπουργκ «Μεγαλειότατο»!

Και για τους παρισταμένους στην εκδήλωση;;; Επιτρέπετε να προσέρχεται η οικογένεια Γκλύξμπουργκ και να απολαμβάνει των χειροκροτημάτων;;;

Όλες αυτές οι ενέργειες αποτελούν αν όχι άγνοια, προσβολή του πολιτεύματος της χώρας και πρέπει να σταματήσουν. Αποτελεί χρέος και απαίτηση των δημοκρατικών πολιτών.


                                                          Κωνσταντίνος Τσεφαλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: