Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

…«Ο λόγος μας ανάλογα με τη στάση και την περπατησιά του καθενός, μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι» …


Εδώ «δεν είναι αυλή να δροσιστείτε»… Είναι μάχιμο blog!!Θα έχετε παρατηρήσει πως ο λόγος μας τόσο σ’ αυτό το βήμα αλλά και στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις είναι διαφορετικός. -Πότε είναι γλυκός και τρυφερός και πότε πικρός σαν δηλητήριο! 
Αυτό συμβαίνει. γιατί μοναδικό μας κριτήριο είναι «η στάση και η περπατησιά»... του καθενός, κυρίως, σε ό,τι αφορά  τα κοινά μας ζητήματα και υποθέσεις… 

Σήμερα, για μια ακόμα φορά, «δηλητηριάστηκε» και η σκέψη μας όταν αναλογιστήκαμε αυτά  «τα αιώνια...δίποδα τρωκτικά που σέρνονται και έρπονται προσπαθώντας να αναρριχηθούν σε ξένα αναστηλώματα δεμένα», για  να διατηρηθούν σε θεσμούς εξουσίας εσαεί  νοσηρά σκεπτόμενοι (ως εξαρτημένοι...) , δι’ ίδιον οικονομικό και γενικό όφελος! 

Ως παρατηρητές, παρακολουθούμε τόσο  τους συμπολίτες  της  προσφοράς και του εθελοντισμού, όσο και τους άθλιους σπεκουλαδόρους που αναφερθήκαμε. 
Οι πρώτοι, έχουν ένα φωτισμένο πρόσωπο που αντανακλάται η χαρά και η ευτυχία που τους δίνει η κοινωνική προσφορά και οι άλλοι διακρίνονται από την ύπουλη ματιά τους, το ψεύτικο χαμόγελό τους και τις γνωστές λαϊκίστικες μεθόδους και πρακτικές που χρησιμοποιούν, για να υποκλέψουν στην κυριολεξία  την ψήφο των αφελών και ανενημέρωτων   συμπολιτών μας, συνεπικουρούμενοι  και από τους όμοιους τους γνωστούς ως κομματάρχες - ψηφοσυλλέκτες τους, πάντα για τα δικά τους συμφέροντα και εις βάρος των κοινών μας συμφερόντων. 

Γι’ αυτούς τους λόγους που αναφερόμαστε συνοπτικά,  ο γραπτός αλλά και ο προφορικός μας λόγος διαφοροποιείται, ανάλογα με τη στάση και την περπατησιά του καθενός στο κοινωνικό γίγνεσθαι…

ΥΓ. Νομίζω αυτά και άλλα παρόμοια που και εσείς έχετε επισημάνει  ας τα έχουμε υπόψη μας  όταν σημάνει η ώρα,  της επιλογής των προσώπων που θα διαχειριστούν τις τύχες του τόπου μας και ευρύτερα της Ελλάδας μας. 

Τα κριτήρια πρέπει να είναι πολύ αυστηρά αν θέλουμε να αλλάξει κάτι σ’ αυτό τον τόπο. 
Το χρωστάμε στα παιδιά μας και σε ό,τι καλό και πολιτισμένο κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας. 
Όχι άλλα λάθη και εκπτώσεις…

Εμείς εδώ σ’ αυτό το βήμα είμαστε  και εδώ θα μείνουμε,
όσο θα μας το επιτρέπουν οι δυνάμεις…

Ο Διαχειριστής του blog 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ    

Δεν υπάρχουν σχόλια: