Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018

Η 6η έκθεση έργων - ζωγραφικής, αγιογραφίας και εικαστικών - με άρωμα γυναίκας - στην Ερμιόνη!! …


Από χθες και μέχρι αύριο – Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο
 Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού)

17 γυναίκες  από όλη την Ερμιονίδα εκθέτουν τα έργα τους  που είναι φτιαγμένα με πολύ μεράκι, φαντασία και ταλέντο! 
 Σήμερα κατά την επίσκεψή μας συναντήσαμε τις εικονιζόμενες καλλιτέχνιδες
Η χαρά (και η ευτυχία θα λέγαμε!)   για τις δημιουργίες τους
 αντανακλούνται στο πρόσωπό τους…

Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν:
1.ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ
2.ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΖΕΡΒΑ
3.ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
4.ΧΑΡΟΥΛΑ ΜΠΡΟΥΣΤΑ
5.ΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙΣΣΑΡΕΑ
6.ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΡΑΚΗ
7.ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ
8.ΝΙΑ ΠΑΓΩΝΗ
9.ΓΙΩΤΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ
10.ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΠΙΝΙΑΡΗ
11.ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ ΚΩΣΤΕΛΕΝΟΥ
12.ΙΩΑΝΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗ
13.ΖΑΝ ΖΑΦΕΙΡΗ
14.ΑΝΝΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
15.ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
16.ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
17. ΜΑΡΙΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Όλοι οι καλλιτέχνες αριθμούν 35 και επικεφαλής της ομάδας είναι η κα Μαρία Παπαμιχαήλ από το Κρανίδι, που είχε την ιδέα και ανέπτυξε την πρωτοβουλία να τους συσπειρώσει για  να δραστηριοποιούνται συλλογικά σ’ αυτό το χώρο των εικαστικών. 
Σήμερα για λόγους κοινωνικών υποχρεώσεων απουσίαζε και κα Χαρά Μπρούστα (Φώτο) δέχθηκε να μας ενημέρωση σχετικά με την οργάνωση της ομάδας και για την μέχρι τώρα δράση τους…

Η κα Μπρούστα  θα μας πει στη συνέχεια πως μας άρεσε η ιδέα της κας Παπαμιχαήλ διότι δημιουργούσαμε τα έργα μας στο σπίτι και τα βλέπαμε εμείς οι ίδιοι, οι συγγενείς μας και κάποιοι φίλοι μας. Έτσι τον περσυνό μήνα Οκτώβρη πήραμε την απόφαση να κάνουμε δειλά – δειλά την πρώτη μας μικρή έκθεση στη Γιορτή του ροδιού στην Ερμιόνη, όπου ο κόσμος αγκάλιασε τη δουλειά μας και αυτό μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε και λίγες μέρες μετά την επαναλάβαμε στο Κρανίδι στη Γιορτή της  Ελιάς & του Ελαιολάδου. Εν τω μεταξύ ετοιμάσαμε  τον επάνω όροφο από το καφενείο Παπαμιχαήλ στο Κρανίδι  (εκεί που στεγαζόταν παλιά το Ειρηνοδικείο Μάσσητος) όπου πραγματοποιήσαμε την 3η έκθεση των έργων μας  και  είναι πλέον μόνιμος εκθεσιακός  μας χώρος και ένα στέκει συνάντησης και συντροφιάς! τις μουντές και μελαγχολικές ημέρες του χειμώνα.... 
Ανοίγουμε την έκθεσή μας εκεί, κάθε  Παρασκευή, Σαββάτο και Κυριακή.

Κατόπιν την άνοιξη κάναμε την 4η έκθεσή μας στο γνωστό πολυχώρο του "Φουγάρο" στο Ναύπλιο με τη βοήθεια του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλου και του π.σ. Τ. Τζανή. 
Μετά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Δρόμοι του Πολιτισμού» εκθέσαμε στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου AKS στο Πορτοχέλι,  το καλοκαίρι στο "κτήριο Μίληση"και τώρα εδώ στην Ερμιόνη στο πρώην σχολείο Συγγρού. 

Την Τρίτη 4 του μηνός  η έκθεση θα μεταφερθεί στα Μαντράκια στο  σπίτι της Αδελφότητας Αγ. Ιωάννης ο Ελεήμων και στις 22 Σεπτεμβρίου είμαστε προσκεκλημένοι από τον Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών κ. Δ. Καμπόσο να εκθέσουμε στην πόλη του   Άργους.Φώτο - ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η 7η έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας και εικαστικών τεχνών «Ερμιονιδέων Έργα» …με άρωμα γυναίκας… στο σπίτι της Αδελφότητας Κυριών Ερμιόνης «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» στα Μαντράκια…


...Εδώ τα έργα της καλλιτεχνικής ομάδας γυναικών στο ζεστό χώρο  της Αδελφότητας  - αν και είναι πάρα πολλά και δεν χωρούν όλα, - 
αποκτούν  μια άλλη αίγλη και έλξη!... 

…Είναι βλέπετε και το μυρωδάτο αγέρι της θάλασσας του ερμιονικού κόλπου, που τα ταξιδεύει σε χρόνους αλαργινούς σ’ ένα γλυκό γεφύρωμα, με τον πολιτισμό των Ερμιονέων  από τους αρχαίους χρόνους!...


Η επικεφαλής της ομάδας των καλλιτεχνών κα Μαρία Παπαμιχαήλ από το Κρανίδι, με χαρά μας ξενάγησε στο χώρο και ήταν τρισευτυχισμένη στην μικρή συνέντευξη που μας έδωσε –        ως συμπληρωματική από αυτή  που μας παραχώρησε η συνάδελφός της κα Χαρά  Μπρούστα και δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο ρεπορτάζ - (κλικ >>>ΕΔΩ...)


Η ζωγράφος Μαρία Π. μπροστά σε  έργα της ...

Κατ’ αρχή θα παραθέσουμε φωτορεπορτάζ με έργα καλλιτεχνών που συναντήσαμε σήμερα  το βράδυ εκεί και στη συνέχεια θα αναφερθούμε στο κυριότερο μέρος της συνέντευξης που μας έδωσε η κα Μαρία Παπαμιχαήλ.Μαντίκα Καισαρέα 

Ελένη Δημάρακη

Κυριακή Καρακατσάνη

Σπυριδούλα Ζέρβα


Ζαν Ζαφείρη

Μαρία Παπαντωνίου

Χαρά Μπρούστα

Αργυρώ Μέξη - Κωστελλένου

Καλλιτέχνιδες και επισκέπτριες στη μεγάλη βεράντα της οικίας της ΑδελφότηταςΒασιλική Παπαθανασίου - Φράγκου
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραθέτουμε τα κυριότερα μέρη από τη συνέντευξη 
που μας παραχώρησε η κα Μ. Παπαμιχαήλ.


[…] στο χώρο της ζωγραφικής είμαι πολλά χρόνια. Έχω κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις πάνω από 15  και έχω συμμετάσχει σε  περισσότερες από 45 ομαδικές. 
Τις πιο πολλές στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της πρωτευούσης αλλά και εδώ στην Ερμιονίδα. 
Ο κόσμος με τίμησε με την παρουσία του και έχει πει  τα πιο καλά λόγια. 

Έχω πάρει κάποια μαθήματα μέσα από το διαδίκτυο αλλά ουσιαστικά είμαι αυτοδίδακτη. 
Ξεκίνησα σε μεγάλη ηλικία αλλά δούλεψα πολύ σκληρά για να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα . Να φανταστείτε πως εργάζομαι περισσότερο από 5 ώρες την ημέρα. 

Το Μάιο του 2017 έκανα την πρώτη ατομική έκθεση σε δικό μου χώρο, που βρίσκεται πάνω από το καφενείο Παπαμιχαήλ, εκεί που τα παλιά χρόνια στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Μάσσητος.
Αμέσως μετά μου γεννήθηκε η ιδέα να προβάλουμε ομαδικά τα έργα μας όλοι οι καλλιτέχνες που εργάζονται στο χώρο των εικαστικών τεχνών στην Ερμιονίδα. 
Γι’ αυτό άλλωστε, ονομάζουμε τις εκθέσεις αυτές «Ερμιονιδεών Έργα» 
Έτσι, άρχισα να προσεγγίζω συμπολίτες που γνώριζα που ασχολούνται δημιουργώντας στο χώρο αυτό. 
Ήμουν τυχερή, γιατί την ιδέα μου αυτή την αγκάλιασαν αμέσως. Γι’ αυτό το λόγο η καλλιτεχνική μας ομάδα «πήρε σάρκα και οστά» και διαρκώς μεγαλώνει. 
Έχουμε φτάσει πλέον τον αριθμό 35 και ανάμεσα μας έχουν και τρείς άντρες αξιόλογους καλλιτέχνες, τον Γιάννη Βαρκαρόλη από το Κρανίδι πολύ καλός αγιογράφος, όπως επίσης και τον Κώστα Κωνσταντίνου, καθώς και τον Άγγελο Πέτρου από τα Δίδυμα πολύ καλός ξυλόγλυπτης. 

Την Ερμιόνη και τους Ερμιονίτες τους  αγαπώ πολύ από τα παλιά χρόνια, έτσι με πολύ χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της Αδελφότητας Κυριών Ερμιόνης «Αγ. Ιωάννης ο Ελεήμων» και εκτός από το Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού) κάνουμε και αυτή την έκθεση στον φιλόξενο χώρο της. 

Θέλω να σας εκμυστηρευτώ και αυτό που το λέω για πρώτη φορά σε εσάς,  γιατί η ιδέα μου γεννήθηκε σήμερα. -  Είναι ένα όνειρό μου πλέον και επιθυμώ πολύ να γίνει πραγματικότητα. 
Θέλω η καλλιτεχνική ομάδα να μεγαλώσει περισσότερο και να συμμετέχουν σ’ αυτή και καλλιτέχνες από όλο το Νομό Αργολίδας. 
Τα τυπικά θέματα θα συζητηθούν και με τους συναδέλφους σε όλο το νομό  εάν ευοδωθεί η ιδέα με την πρόταση μου. 
Γνωρίζω κάποιους συναδέλφους από την Αργοναυπλία και σ’ αυτούς θα απευθυνθώ αρχικά.  
Ήδη, έχω συνεννοηθεί με μια νέα ζωγράφο από το Άργος, να εκθέσει τιμής ένεκεν τα έργα της   μαζί μας,    στην Έκθεση που θα κάνουμε στο Άργος στις 22 του Σεπτέμβρη στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου.


 Ο  λόγος της κας Μαρίας Παπαμιχαήλ κατά τη συνέντευξη έρρεε και στα μάτια της λαμπύριζε το πάθος της και η αγάπη γι’ αυτή της τη δημιουργική απασχόληση! Πολύ περισσότερο διακρινόταν αυτό το αίσθημα της ικανοποίησης, ότι οι συνάδελφοί της  αναγνωρίζουν την ικανότητά της να ηγείται - μετά από σεβασμό στην άποψη των άλλων μελών της ομάδας-  και να διοργανώνει τις ομαδικές τους  δραστηριότητες !...
Φώτο – ρεπορτάζ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

ΥΓ. Σημείωση: Όποιον καλλιτέχνη έχουμε "αδικήσει" κατά την παρουσίαση για τεχνικούς λόγους, εάν ενημερωθούμε, εδώ είμαστε να διορθώσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: