Η ιστορία του Ελληνισμού !! - Να τι θα πει Ελλάδα... -ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ...

Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η 7η έκθεση ζωγραφικής, αγιογραφίας και εικαστικών τεχνών «Ερμιονιδέων Έργα» …με άρωμα γυναίκας… στο σπίτι της Αδελφότητας Κυριών Ερμιόνης «Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων» στα Μαντράκια…


...Εδώ τα έργα της καλλιτεχνικής ομάδας γυναικών στο ζεστό χώρο  της Αδελφότητας  - αν και είναι πάρα πολλά και δεν χωρούν όλα, - 
αποκτούν  μια άλλη αίγλη και έλξη!... 

…Είναι βλέπετε και το μυρωδάτο αγέρι της θάλασσας του ερμιονικού κόλπου, που τα ταξιδεύει σε χρόνους αλαργινούς σ’ ένα γλυκό γεφύρωμα, με τον πολιτισμό των Ερμιονέων  από τους αρχαίους χρόνους!...


Η επικεφαλής της ομάδας των καλλιτεχνών κα Μαρία Παπαμιχαήλ από το Κρανίδι, με χαρά μας ξενάγησε στο χώρο και ήταν τρισευτυχισμένη στην μικρή συνέντευξη που μας έδωσε –        ως συμπληρωματική από αυτή  που μας παραχώρησε η συνάδελφός της κα Χαρά  Μπρούστα και δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο ρεπορτάζ - (κλικ >>>ΕΔΩ...)


Η ζωγράφος Μαρία Π. μπροστά σε  έργα της ...

Κατ’ αρχή θα παραθέσουμε φωτορεπορτάζ με έργα καλλιτεχνών που συναντήσαμε σήμερα  το βράδυ εκεί και στη συνέχεια θα αναφερθούμε στο κυριότερο μέρος της συνέντευξης που μας έδωσε η κα Μαρία Παπαμιχαήλ.Μαντίκα Καισαρέα 

Ελένη Δημάρακη

Κυριακή Καρακατσάνη


Σπυριδούλα Ζέρβα


Ζαν Ζαφείρη

Μαρία Παπαντωνίου

Χαρά Μπρούστα

Αργυρώ Μέξη - Κωστελλένου

Καλλιτέχνιδες και επισκέπτριες στη μεγάλη βεράντα της οικίας της ΑδελφότηταςΒασιλική Παπαθανασίου - Φράγκου
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Παραθέτουμε τα κυριότερα μέρη από τη συνέντευξη 
που μας παραχώρησε η κα Μ. Παπαμιχαήλ.


[…] στο χώρο της ζωγραφικής είμαι πολλά χρόνια. Έχω κάνει πολλές ατομικές εκθέσεις πάνω από 15  και έχω συμμετάσχει σε  περισσότερες από 45 ομαδικές. 
Τις πιο πολλές στην Αθήνα και στην ευρύτερη περιοχή της πρωτευούσης αλλά και εδώ στην Ερμιονίδα. 
Ο κόσμος με τίμησε με την παρουσία του και έχει πει  τα πιο καλά λόγια. 

Έχω πάρει κάποια μαθήματα μέσα από το διαδίκτυο αλλά ουσιαστικά είμαι αυτοδίδακτη. 
Ξεκίνησα σε μεγάλη ηλικία αλλά δούλεψα πολύ σκληρά για να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα . Να φανταστείτε πως εργάζομαι περισσότερο από 5 ώρες την ημέρα. 

Το Μάιο του 2017 έκανα την πρώτη ατομική έκθεση σε δικό μου χώρο, που βρίσκεται πάνω από το καφενείο Παπαμιχαήλ, εκεί που τα παλιά χρόνια στεγαζόταν το Ειρηνοδικείο Μάσσητος.
Αμέσως μετά μου γεννήθηκε η ιδέα να προβάλουμε ομαδικά τα έργα μας όλοι οι καλλιτέχνες που εργάζονται στο χώρο των εικαστικών τεχνών στην Ερμιονίδα. 
Γι’ αυτό άλλωστε, ονομάζουμε τις εκθέσεις αυτές «Ερμιονιδεών Έργα» 
Έτσι, άρχισα να προσεγγίζω συμπολίτες που γνώριζα που ασχολούνται δημιουργώντας στο χώρο αυτό. 
Ήμουν τυχερή, γιατί την ιδέα μου αυτή την αγκάλιασαν αμέσως. Γι’ αυτό το λόγο η καλλιτεχνική μας ομάδα «πήρε σάρκα και οστά» και διαρκώς μεγαλώνει. 
Έχουμε φτάσει πλέον τον αριθμό 35 και ανάμεσα μας έχουν και τρείς άντρες αξιόλογους καλλιτέχνες, τον Γιάννη Βαρκαρόλη από το Κρανίδι πολύ καλός αγιογράφος, όπως επίσης και τον Κώστα Κωνσταντίνου, καθώς και τον Άγγελο Πέτρου από τα Δίδυμα πολύ καλός ξυλόγλυπτης. 

Την Ερμιόνη και τους Ερμιονίτες τους  αγαπώ πολύ από τα παλιά χρόνια, έτσι με πολύ χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της Αδελφότητας Κυριών Ερμιόνης «Αγ. Ιωάννης ο Ελεήμων» και εκτός από το Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού) κάνουμε και αυτή την έκθεση στον φιλόξενο χώρο της. 

Θέλω να σας εκμυστηρευτώ και αυτό που το λέω για πρώτη φορά σε εσάς,  γιατί η ιδέα μου γεννήθηκε σήμερα. -  Είναι ένα όνειρό μου πλέον και επιθυμώ πολύ να γίνει πραγματικότητα. 
Θέλω η καλλιτεχνική ομάδα να μεγαλώσει περισσότερο και να συμμετέχουν σ’ αυτή και καλλιτέχνες από όλο το Νομό Αργολίδας. 
Τα τυπικά θέματα θα συζητηθούν και με τους συναδέλφους σε όλο το νομό  εάν ευοδωθεί η ιδέα με την πρόταση μου. 
Γνωρίζω κάποιους συναδέλφους από την Αργοναυπλία και σ’ αυτούς θα απευθυνθώ αρχικά.  
Ήδη, έχω συνεννοηθεί με μια νέα ζωγράφο από το Άργος, να εκθέσει τιμής ένεκεν τα έργα της   μαζί μας,    στην Έκθεση που θα κάνουμε στο Άργος στις 22 του Σεπτέμβρη στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου.


 Ο  λόγος της κας Μαρίας Παπαμιχαήλ κατά τη συνέντευξη έρρεε και στα μάτια της λαμπύριζε το πάθος της και η αγάπη γι’ αυτή της τη δημιουργική απασχόληση! Πολύ περισσότερο διακρινόταν αυτό το αίσθημα της ικανοποίησης, ότι οι συνάδελφοί της  αναγνωρίζουν την ικανότητά της να ηγείται - μετά από σεβασμό στην άποψη των άλλων μελών της ομάδας-  και να διοργανώνει τις ομαδικές τους  δραστηριότητες !...
Φώτο – ρεπορτάζ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

ΥΓ. Σημείωση: Όποιον καλλιτέχνη έχουμε "αδικήσει" κατά την παρουσίαση για τεχνικούς λόγους, εάν ενημερωθούμε, εδώ είμαστε να διορθώσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: