Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Ο πιο ιδανικός περίπατος στο Μπίστι! ...


Η ιστορία μας έχει γραφτεί στις αρχές που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός  με το πρωτόγνωρο λοκντάουν και οι Έλληνες σαν ευφυής λαός, ανακάλυψαν τη ζωοφιλία ως πρόφαση να βγάλουν το σκυλάκι τους βόλτα και το ίδιο σκυλί το αλλάζανε χέρια ...


Αυτές τις μέρες της απαγόρευσης της κυκλοφορίας (λόγω κορωνοϊού) 
όλο και αυξάνουν οι περίπατοι στο «Μπίστι» στην Ερμιόνη,
 με τη δικαιολογία της σωματικής  άσκησης. 

Για το λόγο αυτό,  έχω επιλέξει να περπατάω στον εσωτερικό δρόμο 
του πευκοδάσους και όχι στον περιφερειακό. 

Εκεί με την γαλήνη και την ησυχία που επικρατεί, τα συναισθήματα είναι διαφορετικά,
 καθώς περπατάω μόνος μου....


Μιλάω για τον περίφημο «δρόμο της Αγάπης», όπως τον είχε ονομάσει 
ο αείμνηστος συμπατριώτης μας Αργύρης Σπετσιώτης (επιπλοποιός) 
σπουδαίος εραστής και γυναικοκατακτητής των χρόνων του,,, 

Ο  λόγος της ονομασίας προφανής...   αφού όλα τα ερωτευμένα ζευγαράκια της  εποχής,  
αυτό το μονοπάτι ακολουθούσαν (φυσικά και ο ίδιος)
 για να συναντηθούν στην λεγόμενη «πλατεία»
(το δάπεδο του αρχαίου Ναού αφιερωμένο στην Αθηνά)  
  

Τώρα στις μέρες μας, συνιστούμε αυτή τη διαδρομή – προς και από το δασύλλιο για τον περίπατό σας, αφού για ραντεβού με την ελευθερία που έχουν οι ερωτευμένοι νόμιμοι και παράνομοι στις μέρες μας,
 δεν έχουν κανένα πρόβλημα για να τον χρησιμοποιούν...,. 

Φώτο - ρεπορτάζ 

ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                             31-3-2020

                                   ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

      ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ  ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ  ΜΕΙΩΣΗ 
ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ»

  Η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας τη θέση του Κόμματος προκειμένου οι βουλευτές να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, απηύθυνε χτες επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, με την οποία πρότεινε να:
1.     Η συμβολή όλων των βουλευτών να είναι υποχρεωτική και όχι προαιρετική.
2.    Η συμβολή στη μείωση του μισθού των βουλευτών στο μισό να έχει διάρκεια τρεις μήνες.
  Όπως οι εργαζόμενοι με απόφαση της Κυβέρνησης, χάνουν το μισό του μισθού τους, υποχρεωτικά και όχι προαιρετικά, το ίδιο πρέπει να γίνει και από τους βουλευτές.
  Η Γραμματέας της Κ.Ο.  ζήτησε η πρότασή της να συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων και να ληφθεί απόφαση από την Ολομέλεια, στην 1η συνεδρίασή της την προσεχή Πέμπτη 2 Απριλίου.
                                     ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
                                  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Γιάννης Γκιόλας - Σύντροφε Μανώλη, καλό σου ταξίδι....



ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com   31-3-2020                             
                                                        


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΙΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ.

   Αποχαιρετάμε με συγκίνηση, σεβασμό και ευγνωμοσύνη τον αγωνιστή της Αριστεράς σύντροφο Μανώλη Γλέζο.
   Το σύμβολο  της Αντίστασης, με την ιστορική πράξη του κατεβάσματος της σημαίας στην Ακρόπολη, , ο φυλακισμένος επί δεκαέξι χρόνια και καταδικασμένος σε θάνατο τρεις φορές  για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ο άνθρωπος που ήταν πάντα μπροστά στις διεκδικήσεις του  λαικού κινήματος, ο αιώνιος έφηβος,  δεν είναι πια μαζί μας.
  Θα μείνει στη μνήμη όλων μας σαν μαχητής υψηλών ιδανικών σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.
  Σύντροφε Μανώλη, καλό σου ταξίδι.

Χρήστος Γιανναράς καθηγητής φιλοσοφίας - Ο κορωνοϊός ξετινάζει τα κηρύγματα! ....





Ο κορωνοϊός ξετινάζει τα κηρύγματα
Christos Yiannaras | 30 Mar 2020
Πρέπει να είναι ψυχοφθόρος μαζοχισμός να είσαι αρχιτέκτονας με συνείδηση εργολάβου οικοδομών, γιατρός με συνείδηση κομψού χρηματολάγνου, δάσκαλος αργυρώνητος με καλοστημένα «ιδιαίτερα», πολιτικός υποταγμένος στον υπόκοσμο του άνομου πλούτου και του δημοσιογραφικού αμοραλισμού. Και η δυστυχέστερη από όλες τις άλλες περίπτωση: να είσαι επίσκοπος με συνείδηση κορυφαίου στην υπαλληλία εξυπηρέτησης των «θρησκευτικών αναγκών του λαού». 
Να το ξαναπούμε, κι ας είναι χιλιοειπωμένο ή σκόπιμα στρεβλωμένο: Η Εκκλησία βρίσκεται στους αντίποδες της θρησκείας, πρόκειται για αλληλοαναιρούμενες έννοιες. Η θρησκεία είναι ατομοκεντρικό γεγονός, θωρακίζει το εγώ με μεταφυσικές πεποιθήσεις, ναρκισσιστική πειθαρχία σε νομικές διατάξεις, παρέχει ψυχολογική ευεξία προσδοκίας ότι το εγώ θα επιβιώσει σε ατέρμονα γραμμικό χρόνο. 
Η Εκκλησία είναι αυτό που δηλώνει καταγωγικά η ελληνική της ονομασία: Μια κλήση-σε-σχέση (εκ-καλώ) αγαπητικής ελευθερίας. Οχι να υπάρχεις και επιπλέον να αγαπάς, αλλά να υπάρχεις επειδή αγαπάς, ελεύθερος από τις αναγκαιότητες της ιδιοτέλειας. 
Να υπάρχεις με τον τρόπο της Τριαδικής Αιτιώδους Αρχής τού υπάρχειν, η οποία «αγάπη εστί». Τα ονόματα «Πατήρ», «Υιός», «Παράκλητος» δηλώνουν την ύπαρξη ως σχέση, ως ελευθερία αγάπης. ..... Για την «εκκλησία των πολιτών» στην Αρχαία Ελλάδα «κριτήριον αληθείας», δηλαδή αθανασίας της ύπαρξης, ήταν ο «τρόπος της του παντός διοικήσεως» (Ηράκλειτος): η λογική αρμονία των σχέσεων, η συμπαντική ευταξία και κοσμιότητα. Για τους Χριστιανούς είναι η ελευθερία της αγάπης, το άθλημα αυθυπέρβασης και αυτοπροσφοράς.
Η αναζήτηση να πραγματωθεί ο «κατ’ αλήθειαν» τρόπος ύπαρξης και συνύπαρξης γέννησε τον πολιτισμό της Αρχαίας Ελλάδας: την πόλιν και τους θεσμούς της, το θάμβος της αρχιτεκτονικής, την τραγωδία, το «άγαλμα» στη γλυπτική. Η ίδια αναζήτηση αλήθειας των χριστιανών Ελλήνων γέννησε τον πολιτισμό της κοινότητας - ενορίας, την αρχιτεκτονική των «κεκλιμένων ουρανών» (θόλων-ημιθολίων-τόξων), τη συνέχιση της τραγωδίας στην ευχαριστιακή δραματουργία και του αρχαιοελληνικού άσματος στο «βυζαντινό» μέλος.
>>>>>>

Αφιέρωμα στο φευγιό του Μανώλη Γλέζου του πρώτου παρτιζάνου της Ευρώπης !! ....

Από το έντυπο αρχείο μας
Μάιος 2007 ο Μανώλης Γλέζος στην Ερμιονίδα 
για την παρουσίαση του βιβλίου του 
«ΕΘΝΙΚΉ ΑΝΤΊΣΤΑΣΗ 1940-1945»


Για να  διαβάσετε το ρεπορτάζ  - δεξί κλικ πάνω στο δημοσίευμα και στην καρτέλα  που θα βγει 
κλικ στη θέση «άνοιγμα συνδέσμου σε νέο παράθυρο»
 και με το συν +  θα το ανοίξετε σε όλο το εύρος της οθόνης ...



ΜΝΗΜΗ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ


Καλό ταξίδι!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ:

Με ρωτάνε διαρκώς για τη σημαία. Εγώ όμως, ακόμα κι από την ιστορία της σημαίας, θυμάμαι τη μάνα μου. Όταν γυρίζαμε εκείνη την ημέρα στα σπίτια μας, η ώρα ήταν περασμένη, μετά τα μεσάνυχτα. Πάω στο σπίτι και βλέπω τη μάνα μου ένα κουβάρι στα σκαλοπάτια απ’ έξω.

Με περίμενε. Την πλησιάζω και της λέω, «Μάνα!»
Σηκώνεται απότομα, με πιάνει από τον λαιμό, με πάει στην κουζίνα για να μην ακούσουν οι άλλοι και ξυπνήσουν και μου λέει, «Πού ήσουν;»
Τότε εγώ ανοίγω το σακάκι και της δείχνω το κομμάτι της σβάστικας που είχαμε κόψει. Με αγκαλιάζει, με φιλάει και μου λέει, «Πήγαινε κοιμήσου».
Την άλλη μέρα το πρωί, ακούω τον εξής διάλογο: Ο πατριός μου τη ρωτάει, «Πού ήταν χθες το βράδυ ο μεγάλος σου γιος;».
Του απαντάει, «Ανέβα στην ταράτσα και κοίταξε στην Ακρόπολη».
Ποτέ μου δεν τη ρώτησα πώς το κατάλαβε. Θα το θεωρούσα προσβολή στη νοημοσύνη της.
Αλλά για μένα αυτό ήταν το πιο συγκινητικό συμβάν στην ιστορία μου.
Η μάνα μου...

Πηγή: Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας




Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Το τελευταίο αντίο από το blog στo ιστορικό στέλεχος και αγωνιστή της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο.

http://athina984.gr/

«Έφυγε» από Τη Ζωή ο Μανώλης Γλέζος

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών, το ιστορικό στέλεχος

 και αγωνιστής της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.



Ο Μανώλης Γλέζος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στις 13.15 στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, όπου νοσηλεύονταν από τις 18 Μαρτίου, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.
Όπως αναφέρει το Ιατρικό Ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν με βαθύτατη θλίψη, ανακοινώνουμε την απώλεια του Μανώλη Γλέζου. Ο αγωνιστής της Δημοκρατίας και σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης εξέπνευσε σήμερα 30 Μαρτίου 2020 και ώρα 13.15’, σε ηλικία 98 ετών, από καρδιακή ανεπάρκεια. Στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center νοσηλευόταν από τις 18 Μαρτίου και παρά την εντατική θεραπευτική αγωγή, ο οργανισμός του δεν ανταποκρίθηκε.
Πανελλήνια >>> θλίψη για τον θάνατο του μεγάλου αγωνιστή Μανώλη Γλέζου.


Ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1922 στο Απείρανθο της Νάξου. Ήταν Έλληνας πολιτικός της Αριστεράς, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Μαζί με τον Λάκη Σάντα υπήρξαν οι πρωταγωνιστές μίας εκ των πρώτων αντιστασιακών πράξεων στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κατεβάζοντας τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941 τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του βράχου της Ακρόπολης, στην Αθήνα.
Μετά τον πόλεμο εργάστηκε ως δημοσιογράφος, αναλαμβάνοντας αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ριζοσπάστης, ενώ αργότερα υπήρξε διευθυντής και της εφημερίδας Αυγής. Ωστόσο, γρήγορα συνελήφθη για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, φτάνοντας μάλιστα να καταδικαστεί σε θάνατο τρεις φορές. Οι συνεχείς δικαστικές του περιπέτειες μέχρι την οριστική του απαλλαγή με τη γενική αμνηστία του 1971 προκάλεσαν συχνά την αντίδραση της Ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης.
Ο Γλέζος ασχολήθηκε ενεργά με την πολιτική. Υπήρξε βουλευτής και πρόεδρος της Ενιαίας Δημοκρατικής Αριστεράς (ΕΔΑ) και αργότερα Bουλευτής και ευρωβουλευτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), Bουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας (ΣΥΝ) και του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ). Από το 2014 έως το 2015 διετέλεσε Eυρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος, μάλιστα, πρώτος σε ψήφους στη χώρα στις Ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014. Ήταν επίσης επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΛΑ.Ε στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.
Ο Μανώλης Γλέζος βραβεύτηκε το 1962 από την ΕΣΣΔ με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Λένιν. Ο Σαρλ ντε Γκωλ, την περίοδο των πρώτων δικαστικών του περιπετειών, τον χαρακτήρισε ως τον «πρώτο παρτιζάνο της Ευρώπης».
Δημοσία δαπάνη η κηδεία του Μανώλη Γλέζου
Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου και Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα, ύστερα από πρόταση του Προέδρου της Βουλής κ. Κώστα Τασούλα, η κηδεία του Μανώλη Γλέζου θα γίνει δημοσία δαπάνη.
Έλενα Μπρέγιαννη

Εικόνες μαγικές στη θάλασσα του Ερμιονικού κόλπου που μας ταξιδεύουν νοσταλγικά σε χρόνους αλαργινούς...

 9 Μαΐου 2017


Ένας δροσερός Δ.Β.Δ. άνεμος (πουνεντομαΐστρος) στη θάλασσα του ερμιονικού κόλπου με εκείνο το απαράμιλλο γαλάζιο της, για κάθε ξένο είναι ασυνήθιστο και συναρπαστικό. Και αυτό το λέμε, αφού εμείς οι ίδιοι μεγαλωμένοι από μικρά παιδιά μέσα στις ελληνικές θάλασσες, πόσον μάλλον σ' αυτή τη δική μας, που τη βλέπουμε καθημερινά  μέσα από το σπίτι μας, (όπου και  οι Φώτο), δεν μπορούμε να τη συνηθίσουμε! …


Κάθε φορά όπως και σήμερα μας ξαφνιάζει, λες και τη βλέπουμε για πρώτη φόρα!.. Αυτό άλλωστε - εκτός των άλλων- είναι και ο ορισμός του ωραίου,  που προϋποθέτει  αγάπη και έρωτα για πρόσωπα και πράγματα!! ...
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.


Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Άρθρο που ενδιαφέρει όλους μας ...

Πέντε πράγματα που δεν θα σας πει ποτέ ο οδοντίατρός σας
Posted by IGOR στο Ιουνίου 17, 2018


Κανείς δεν συμπαθεί τον οδοντίατρο. Για τους περισσότερους είναι η προσωποποίηση του πόνου: εξαγωγές, απονευρώσεις, τροχίσματα, σιδεράκια. Μιλάμε για έναν κλάδο της Ιατρικής που «ενοχλεί» σχεδόν όλες μας τις αισθήσεις. Κι όμως, ο οδοντίατρος όχι απλώς είναι ο πιο παρεξηγημένος γιατρός, αλλά και εκείνος που βλέπει πέρα από τα δόντια μας και τα παθήματά τους, εντοπίζει πράγματα και αθόρυβα ή ξεκάθαρα μας καθοδηγεί προς μία κατεύθυνση, κοινώς ξέρει περισσότερα απ’ όσα η ειδικότητα του του επιτρέπει να μας αποκαλύψει εξαρχής.

Για παράδειγμα να μερικά μυστικά του/της οδοντίατρου σας που δεν μάθετε παρά μόνο όταν θεωρήσει αναγκαίο να σας αποκαλύψει:
>>>>>>>>>>> 

Η αίσθηση εγκλωβισμού και η αδυναμία διαφυγής....

Απόψεις από ψαγμένους φίλους και αναγνώστες, με αφορμή 
τα πρωτόγνωρα για την εποχή μας γεγονότα… 

Ωστόσο, εμείς λέμε, «η ιστορία επαναλαμβάνεται»!...
Ανθρώπινο ίδιον άλλωστε, όπως και να ερμηνεύσουμε τα επαναλαμβανόμενα…
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
email στο blog ....
Η αίσθηση εγκλωβισμού και η αδυναμία διαφυγής
αποτυπωμένη στους προφητικούς στίχους 
του διαχρονικού Κωνσταντίνου Καβάφη... 
Καλό απόγευμα!
Τ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ
kavafis (1)
Κωνσταντίνος Καβάφης
Μέσα στον φόβο και στες υποψίες,
με ταραγμένο νου και τρομαγμένα μάτια,
λυώνουμε και σχεδιάζουμε το πώς να κάμουμε
για ν’ αποφύγουμε τον βέβαιο
τον κίνδυνο που έτσι φρικτά μας απειλεί.
Κι όμως λανθάνουμε, δεν είν’ αυτός στον δρόμο·
ψεύτικα ήσαν τα μηνύματα
(ή δεν τ’ ακούσαμε, ή δεν τα νιώσαμε καλά).
Άλλη καταστροφή, που δεν τη φανταζόμεθαν,
εξαφνική, ραγδαία πέφτει επάνω μας,
κι ανέτοιμους, που πια καιρός, μας συνεπαίρνει.
(1910-1911)

Επιλογές από το προσωπικό μας αρχείο - 5 Μαΐου 2017...

Μόνο σ’ αυτό το blog



Ένα αιθέριο πλάσμα, ξανθός άγγελος χωρίς φτερά στην κυριολεξία,  σήμερα το ηλιοβασίλεμα, ολομόναχη αλλά με παρέα την ομορφιά της!... δειπνούσε στην ταβέρνα «Ο ΚΑΒΟΣ»


 Ήταν η Τάνια Κραΰλοβα από τη Μόσχα όπως μας συστήθηκε
 και κάνει τις διακοπές της με σκάφος αναψυχής στην Ελλάδα! 


Και τι δεν μας θυμίζουν τέτοιες εικόνες, που μας πηγαίνουν μάταια… 
πίσω σε άλλα χρόνια, χωρίς γυρισμό….

...ήρθε αργά μεσ'  τη ζωή μας ...

Ό,τι και να γράψουμε γι’ αυτή την απρόσμενη συνάντηση μαζί της,
  νομίζουμε, θα αδικήσουμε τις εικόνες που σας δίνουνε! 
Μόνο αυτό  θέλουμε να πούμε: Θεωρούμε, πως είναι η τέλεια ομορφιά και αρμονία της  φύσης,  
όταν μέσα στο μαγικό φόντο τη θάλασσας του ερμιονικού  κόλπου  και ό,τι τον περιβάλλει, 
προβάλλει στο κέντρο ένα τέτοιο πλάσμα...  που μας θυμίζει την γοργόνα του γνωστού θρύλου! ... 
Πολύ περισσότερο, όταν βλέπουν τα αχόρταγα μάτια μας… 
το μυρωδάτο θαλασσινό αγέρι, να τις χαϊδεύει γλυκά τα ξανθά μαλλιά της! 


«Το μερδικό του απ’ τη χαρά», πήρε και 
ο ιδιοκτήτης της κοσμικής ταβέρνας Αντώνης Μίζης 
– παλιό καμάκι…   

Φωτό - ρεπορτάζ 
STAM.DAM. D.

Ελπίζω να μην είναι αργά για δάκρυα…Δύση!





     
Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Μέχρι στιγμής ΔΕΝ γνωρίζουμε, και δηλώνω βέβαιος όπως υποθέτω και εσείς ότι ΔΕΝ πρόκειται να γνωρίσουμε ποτέ, πόθεν προήλθε ο νέος και απροσδόκητος «σμπάρος» (που χτύπησε πολλά περισσότερα από τα παροιμιακά δύο τρυγόνια) που λέγεται ‘κορονοϊός’ και  ο οποίος τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές έχει ήδη προκαλέσει σε παγκόσμια κλίμακα      601,5368 κρούσματα και 27,441 νεκρούς!.
     Γνωρίζουμε, όμως, και αυτό δεν συνιστά υποχρεωτικά ‘ενοχοποιητικό’ στοιχείο ότι έκανε την εμφάνισή του στην πόλη Wuhan της Κίνας στις αρχές του Δεκεμβρίου 2019.
     Δυστυχώς,  κατά την προσφιλή τους τακτική, οι Κινεζικές Αρχές και το αποσιώπησαν και ‘κυνήγησαν’ τους επιστήμονες που τον εντόπισαν (είχαν κάνει το ίδιο και με τον ιό SARS) και εικάζεται ότι αυτό το γεγονός ίσως κόστισε χρόνο για την υπόλοιπη ανθρωπότητα πέραν της Κίνας και του 1,3 δισεκατομμυρίων Κινέζων.
     Η Κομμουνιστική Κίνα, μετά την έστω καθυστερημένη αλλά ασφυκτική αστυνόμευση, ήδη δηλώνει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ελέγχει πλήρως την κατάσταση έχοντας πετύχει τον μηδενισμό νέων κρουσμάτων και νέων θανάτων…
     Ο σεβασμός στην ατομική ελευθερία είναι το τίμημα της Δημοκρατίας, η ‘ειδοποιός διαφορά’ ανάμεσα στα Δημοκρατικά και τα Αυταρχικά Κομμουνιστικά Καθεστώτα… 
     Πολλές δημοκρατικές χώρες όπως και η Ελλάδα πριν εφαρμόσουν ‘μέτρα περιορισμού κίνησης’ είχαν σχεδόν «παρακαλέσει» τους πολίτες να κλεισθούν στα σπίτια τους για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα (στη διάρκεια του περιορισμού επιτρέπεται η έξοδος μόνο για αγορά αναγκαίων αγαθών από σουπερμάρκετ και φαρμακεία).
     Και όταν διασταυρώνεται η πορεία μας με άλλα πρόσωπα απαιτείται απόσταση 2 μέτρων!
     ΟΧΙ πλέον χειραψίες, αγκαλιές και φιλιά αλλά ‘κοινωνική απομόνωση’ για το ανθρώπινο γένος που χρειάζεται αυτού του είδους τις συμπεριφορές από τα γεννοφάσκια μέχρι την Τρίτη ηλικία…
     ΣΗΜΕΙΩΝΩ ότι ενδεχομένως στον γειτονικό μας Λαό, τους  Ιταλούς, αυτού του είδους οι συμπεριφορές να ευθύνονται για τα πολλά θύματα καθώς ΑΡΓΗΣΕ η αναγνώριση του κινδύνου από τον ‘κορονοϊό’ και ΔΕΝ τέθηκε έγκαιρα φραγμός και απόσταση στις θερμές σχέσεις συγγενών και φίλων.
     Φυσικά και οι Ισπανοί έχουν τις ίδιες ψυχοκοινωνικές συνήθειες όπως και εμείς ως Μεσογειακοί Λαοί...
      Κανονικά προέχει η προστασία της Υγείας και έπεται η προστασία της Οικονομίας σε προσωπικό, Εθνικό και Παγκόσμιο επίπεδο…
     Με την ανακήρυξη της «Πανδημίας» άρχισαν να κατρακυλούν τα Διεθνή Χρηματιστήρια σε ένα ξέφρενο πτωτικό ρυθμό!
     «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριτές…»
     Αφού έχασαν τρισεκατομμύρια δολαρίων τα Διεθνή Χρηματιστήρια ξαφνικά με τις ανακοινώσεις τις τελευταίες μέρες για κολοσσιαία ποσά που έρχονται από την Ομάδα των G-20 (5 τρις δολάρια) ενώ οι ΗΠΑ εφαρμόζουν πρόγραμμα βοήθειας σε ανέργους και επιχειρήσεις ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για ενίσχυση της Οικονομίας, φρέναραν τα Διεθνή χρηματιστήρια την πτώση τους και μάλιστα άρχισε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη…
   Παρακολουθούμε απίστευτες εικόνες που θυμίζουν Χολιγουντιανά θρίλερ  με έρημο το Μιλάνο και έρημη τη Ρώμη, (οι νεκροί στην Ιταλία είναι 9,134), έρημη τη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, (οι νεκροί στην Ισπανία είναι 4,934).
     Κρατηθείτε!...
>>>>>

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα - 4 συλλήψεις για ληστείες και κλοπές



ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα - 4 συλλήψεις για ληστείες και κλοπές
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, τρεις (3) περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ημεδαπών και εννέα (9) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, στην Ερμιόνη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ερμιονίδας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (27.3.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Ερμιόνη Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 25, 28, 33 και 41 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής ομάδας, ληστείες, αρπαγή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.
>>>>>>>>

Επιλογές από το προσωπικό μας αρχείο - συνέχεια...

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019

Λόγια Σοφών & Μεγάλων Ανδρών που τ' ακούσαμε, τα διαβάσαμε 

και τα σημειώσαμε ανοικτά στο πέλαγος......



Μικρά αποσπάσματα από τις περίφημες επιστολές του Κρανιδιώτη Εμμανουήλ Ρέπουλη, στενού συνεργάτη του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου..
Αντιγραφή από το βιβλίο - ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΕΠΟΥΛΗΣ 
"ΚΕΙΜΕΝΑ" ( Επιστολές, Άρθρα, Ομιλίες) -, που έκδωσε ο Δήμος Κρανιδίου το 2001 επί Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή..
Kάνουμε τη μεταφορά από το σημειωματάριό μας, στο οποίο καταχωρούμε από τις αναγνώσεις μας «πολύτιμα γλωσσικά πετράδια», μεγάλων ανδρών και φιλοσόφων…


ΥΓ. Στην εποχή του έλεγαν πως - "τα ελληνικά του Ρέπουλη τα μιλούσαν μόνο οι αρχαίοι Θεοί στον Όλυμπο"!! ......................................................................................


[…]« Είναι η πολυτιμότερη όλων των ανθρώπινων φιλιών – η φιλία της συνειδήσεως -.

[…]« Είναι ο άριστος των φίλων η συνείδησης, όταν γνωρίζει κανείς να την σέβεται εις την εκτέλεση των καθηκόντων του»
.
[…]« Ιστορία δε σημαίνει απλή αναγραφή και κατάταξη γεγονότων. Αυτή λέγεται απλή χρονογραφία, επιβλαβέστατη δε, όταν επιχειρεί όχι να αφηγείται μόνο και να εξηγεί τα πράγματα αλλά και να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, φόβω μήπως πικράνην την εθνική φιλοτιμίαν.

[…]« Η αληθή ιστορία εκθέτει τα γεγονότα δια να τα μελετά και να φέρει τα διδακτικά της συμπεράσματα. Είναι η ψυχολογική ανατομία των αιτιών των θριάμβων και των συμφορών. Και ποτέ δεν διδάσκεται ένας Λαός από τας εθνικάς περιπετείας, αν δεν μαθαίνει ειλικρινώς και τας αιτίας αυτών. Τοιουτοτρόπως μόνον ημπορεί να γνωρίσει και τον εαυτό του.
.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΡΕΠΟΥΛΗΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Από τις σημειώσεις μας - συνέχεια...
.
Λόγια σοφών ανθρώπων, για τη γλώσσα….«Υποτάξου πρώτα στη γλώσσα του λαού, κι’ αν είσαι αρκετός, κυρίεψε την…»
Διονύσιος Σολωμός
..
«Η γλώσσα δεν είναι μονάχα όργανο διακίνησης ιδεών και νοημάτων. Είναι η πιο βαθειά έκφραση του ανθρώπου, που παλεύει να γνωρίσει, να βάλει σε τάξη και να εκφράσει τον εσωτερικό και τον εξωτερικό κόσμο…»
Παντελής Πρεβελάκης

«Η γλώσσα ελευθερώνει, εξευγενίζει και εξισορροπεί τον άνθρωπο.
Γι’ αυτό αποτελεί την πιο ζωντανή φανέρωση της ατομικής και εθνικής ψυχής. «Έθιμον των εθίμων» την έχει αποκαλέσει ο Τερτσέτης»
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

. .Σωκράτης ο Σοφός
Αθήνα 470-399 π.Χ

[…] « Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τη δική μας αλήθεια, πριν τη φέρουμε αντιμέτωπη με τις αλήθειες των άλλων.
Έτσι κοντά στο δικαίωμα του καθενός να υποστηρίζει τη δική του άποψη, γεννιέται και το καθήκον να καταλαβαίνει τις απόψεις των άλλων»
.
Εκείνο το καθήκον της εξετάσεως, της συζητήσεως, του διαλόγου, ο Σωκράτης εξετέλεσε σε σε όλη τη ζωή του και το θεωρούσε υπέρτατο καθήκον του ανθρώπου και ταυτόχρονα ύψιστο αγαθό…
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------