«Ερμιονίδα μας αρέσει, δεν μας αρέσει»

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Η δημοτική αρχή του Δήμου μας ήθελε να μας αλλάξει τα φώτα (λαπτήρες) αλλά είς μάτιν...

e-mail στο blog ...

-----------------------------------------------------------------

 

Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου  επανέφερε  στην πραγματικότητα  τον Δήμαρχο Ερμιονίδας σχετικά με το θέμα για  την αλλαγή φωτιστικών  και το δάνειο των 2.350.000,00€ αφού σε απάντησή της προς εμάς τους Επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου μας, μετά την αναφορά- καταγγελία που κάναμε στις αρχές Μαρτίου, αναφέρει πως η απόφαση του ΔΣ  44/2022 είναι διαπιστωτικού χαρακτήρα και  δεν παράγει ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνει τις νόμιμες διαδικασίες   που πρέπει να τηρηθούν.

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Ερμιονίδας και παίρνοντας τον λόγο μετά την λάθος ανάγνωση της απόφασης από τον Δήμαρχο, αλλά και την αναδίπλωσή του, ότι θα  ξαναφέρει το ζήτημα  εκ νέου, επισήμανα ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν έπρεπε να έρθει προς συζήτηση στο ΔΣ της 18/02/2022 , αφού ήδη είχε παρθεί απόφαση από την Οικονομική Επιτροπή  με την απόφαση  23 /2022 με την οποία είχε  εγκρίνει  την μελέτη και είχε αποφασίσει την αναγκαιότητα σύναψης δανείου. 

 Από τον χειρισμό της υπόθεσης αποδεικνύεται πως ο Δήμαρχος  ή αγνοεί  τις κείμενες διατάξεις για τις  αυξημένες αρμοδιότητες που έχει η Οικονομική Επιτροπή και έφερε προς συζήτηση  χωρίς λόγο το θέμα της αλλαγής φωτιστικών στο ΔΣ του Δήμου  ταλαιπωρώντας το σώμα  ή  προσπάθησε να παραπλανήσει το ανώτατο θεσμικά όργανο, να δει τις αντιδράσεις και να δράσει αναλόγως. 

 Ουσιαστικά   μετά την  πολύωρη συζήτηση  που έγινε στο ΔΣ της 18/02/2022   επιβραβεύτηκαν οι θέσεις όλων των  παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ότι αυτό το τεράστιο δάνειο δεν αποτελεί  προτεραιότητα  για τον Δήμο μας, στις σημερινές συνθήκες. 

Τώρα ο Δήμαρχος οφείλει να ζητήσει συγνώμη για τις ενέργειές του και να φέρει  νέα πρόταση  για την αλλαγή των φωτιστικών, η οποία θα είναι ρεαλιστική, εφαρμόσιμη και αποδεκτή  από όλες τις παρατάξεις, τηρώντας  ταυτόχρονα  τις νόμιμες διαδικασίες  που απαιτούνται.

 

Τάσος Τόκας 

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής της ΝΕΔΥΠΕΡ

Σταμάτης αναρτήθηκε στις 8:35 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Παρέμβαση του νέου υποψήφιου Δημάρχου Ερμιονιδας Γιάννη Μαργέτα στο Δημοτικό Συμβούλιο...

«Στο αποκορύφωμά τους οι δημοκρατικές διαδικασίες 

στο δήμο του κ. Γεωργόπουλου!»…

================================================================


 

e-mail στο blog...

==========================================================

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΓΕΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας παραβρέθηκα χθες 30-03-2022.

Μεταξύ  άλλων θεμάτων υπήρχε και το θέμα 7 που αφορούσε τροποποίηση-συμπλήρωση της υπ΄αριθμ. 25/2021 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ερμιονίδας, σχετικά με την καθιέρωση 6ημέρου εργασίας για το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας.

Ως παλιός Δημοτικός Σύμβουλος ζήτησα το λόγο και αρχικά η Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου αρνήθηκε να δώσει το λόγο σε πολίτη. Στη συνέχεια ωστόσο μετά την έντονη αντίδραση Δημοτικών Συμβούλων, κυρίως των κ Λάμπρου Αναστάσιου και Μίζη Δημήτριου- με τους οποίους είχαμε συνυπηρετήσει στο Δήμο επί 12ετία- μου δόθηκε ο λόγος για ένα λεπτό και είπα τα εξής:

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 30/12/1980  που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του νόμου 1157/1981 καθιερώθηκε η πενθήμερη εργασία για το Δημόσιο και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Εξαιρέσεις για κατηγορία εργαζομένων από την 5νθήμερη εργασία μπορούσαν να γίνουν μόνο με απόφαση του καθ΄ ύλην Υπουργού και όχι με αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων όπως έγινε στο Δήμο Ερμιονίδας.

Επιπλέον οι αποφάσεις προγενεστέρων ετών που ισχυρίζεται η Δημοτική Αρχή αφορούσαν 3μήνη εργασία , ενώ η απόφαση 25/2021 έχει μόνιμο χαρακτήρα, αφού έχει ισχύ έως τέλος του 2023.

Πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, που να διασφαλίζεται η ορθή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, χωρίς όμως να θιγούν δικαιώματα εργαζομένων κατοχυρωμένα πλέον των 40 ετών, κατακτημένα με αγώνες, όπως είναι το 5νθήμερο.

=========================================================================================

Το σχόλιο του blog: Το ότι δεν δόθηκε αρχικά ο λόγoς στον  δημότη, δεν μας εκπλήσει και το προσπερνάμε στωϊκά,,, Δεν χρειαζόμαστε συστάσεις για τη δημοτική αρχή...

Για το κύριως θέμα,  μετά από έρευνα - ρεπορτάζ,  έχουμε να πούμε τα εξής: -> Η καθιέρωση της λειτουργίας μιας υπηρεσίας, ενός Ο.Τ.Α. πλέον του πενθημέρου, πρέπει να γίνεται - για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς να καταστρατειγείται, η πενθήμερη εργασία των εργαζομένων. Αυτό γίνεται εξ όσων γνωρίζουμε με την απαραίτητη καθιέρωση βάρδιας και ρεπό των εργαζομένων. Αν δε συμπίπτει η ημέρα εργασία των εργαζομένων να είναι Κυριακή, ή άλλη αργία, τότε, ο εργαζόμενος σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία δικαιούται, ανάλογη προσαύξηση στο ημερομίσθιο... 

STAM.DAM.D.

Τ.Δ. 

Σταμάτης αναρτήθηκε στις 5:24 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Κάτι θέλει να μας πει ο πρόεδρος της Κοινότητας Ερμιόνης αλλά δεν μας το λέει ευθέως…

 


Απόσπασμα από το Δελτίο Τύπου της Κοινότητας Ερμιόνης για τον εορτασμό

 της Εθνικής μας εορτής - 25ης Μαρτίου 1821.

[…] Επιβραβεύουμε εκείνους  τους φορείς και συλλόγους του τόπου μας, που με τους  εκπροσώπους  τους τιμούν πάντα τις επετειακές εκδηλώσεις των δύο εθνικών εορτών και ακολούθησαν το πρόγραμμα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο,   στην τέλεση της Θείας Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό  Ναό των Ταξιαρχών και  κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης τους στην Κοινότητα μας, κατάθεσαν το δάφνινο στεφάνι στο Μνημείο των Ηρώων μας σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης….

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Και εμείς ρωτάμε: Η πρόεδρος του φορέα που διαμαρτυρήθηκε, τις προηγούμενες εθνικές γιορτές, ακολούθησε το πρόγραμμα και κατέθεσε στεφάνι;; - Αν ναι, γιατί δεν το έκανε και αυτή τη φορά;; - προς τι οι διαμαρτυρίες της;;…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Τοπικός δημοσιογράφος

ΥΓ. Πάντως, ευχόμαστε, να μην έρθουν οι καιροί να καταργήσουμε τους Ι. Τόπους – εκκλησίες, μνημεία κα. …  και τους  σκοπούς που υπηρετούν και να εμφανιζόμαστε από το πουθενά, να καταθέτουμε στεφάνια μόνο και μόνο, για το φαίνεσται …

Σταμάτης αναρτήθηκε στις 8:54 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Χωρίς ιστορική μνήμη δεν υπάρχει μέλλον σε ένα λαό!- συνέχεια...

 


Ανάρτηση εκ των υστέρων, αλλά η ιστορία είναι πάντα επίκαιρη,
κυρίως για να ενημερώνονται οι νέες γενιές...
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Είμαστε η μοναδική χώρα στο κόσμο 
που δεν γιορτάζει την Απελευθέρωσή της!

Από τον Γιώργο Μουργή

Η Αθήνα απελευθερώνεται στις 12 Οκτώβρη του 1944 και οι ναζιστικές δυνάμεις κατοχής χρειάζονται λίγες μέρες ακόμα ώσπου να εγκαταλείψουν οριστικά ολόκληρη τη χώρα.
Ακόμα και την υστάτη ώρα της αποχώρησης τους, σε διάφορες περιοχές εξακολούθησαν να διαπράττουν εγκλήματα εναντίων του άμαχου λάου ως μισαλλόδοξη αντεκδίκηση όπως και δολιοφθορές σε υποδομές του τόπου.
Το οριστικό τέλος το Β΄ Παγκοσμίου πολέμου δίνεται τον Μάιο του 1945.
Ο λαός της Αθηνάς στο άκουσμα της αποχώρησης των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, μεταδίδει στόμα με στόμα την είδηση, χωρίς να αργεί η στιγμή σε ολόκληρη την πόλη από άκρη σε άκρη, να ξεκινήσει η γιορτή της Απελευθέρωσης.
Τα κινηματογραφικά, ιστορικά πλέον, ντοκουμέντα εκείνης τη μέρας αποτυπώνουν χαρακτηριστικά αυτή τη τεράστια γιορτή, που στήθηκε με πλήθος κόσμου σε όλους τους δρόμους.
Ένας λαός ενωμένος αγκαλιασμένος, τραγουδάει, πανηγυρίζει, γιορτάζει, υψώνει σημαίες, γαλανόλευκες, κόκκινες, αμερικάνικες, αγγλικές, σημαίες με σφυροδρέπανα καθώς ανταμώνεται κουβαλώντας το χαμόγελο ανακούφισης της λευτεριάς.
Παρόλα αυτά όμως η χώρα μας δεν γιορτάζει τη μέρα Απελευθέρωσης της ως επίσημο γεγονός.
Το μετεμφυλιακό καθεστώς επέλεξε να εξακολουθήσει να γιορτάζεται η έναρξη του πολέμου στις 28 Οκτώβρη και όχι η Απελευθέρωση.

Είμαστε η μοναδική χώρα στο κόσμο που δεν γιορτάζει την Απελευθέρωση της…
Η μοναδική χώρα που κάποιοι επέλεξαν να θάψουν την ιστορική μνήμη της μέρας που οι Γερμανοί κατακτητές άφηναν πίσω τη στάχτη των νεκρών και τα κατάμαυρα χρόνια που βίωσε ο λαός μας.
Μέρες πείνας, θανάτου, βαρβαρότητας, απανθρωπιάς, στυγνών εγκλημάτων αλλά και γνήσιας λαϊκής εθνικής αντίστασης.
Αυτή η μέρα αντί να αποτελεί λαϊκό προσκύνημα, τιμή του αντιστασιακού αγώνα και των θυμάτων του, ένα αυθεντικό λαϊκό πανηγύρι ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, παραδόξως κάποιοι αποφάσισαν να την εγκιβωτίσουν στο κουτί της ιστορικής λήθης και αμνησίας.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι ίσως  αποτελεί ανάγκη να μην θέλουμε να θυμόμαστε την Απελευθέρωση για να παραμένει ξεχασμένος ο εμφύλιος που ακολούθησε.
Το ηθικό βάρος της υπογραφής της Βάρκιζας, η αποχή του ΚΚΕ – ΕΑΜ στις εκλογές του 1946 (το επίσημο ποσοστό αποχής ήταν 51,5% και αποτυπώνει την δύναμη και την επιρροή, όσο και το μέγεθος της λαθεμένης απόφασης), ο εμφύλιος, που δεν θα αποφευχθεί τελικά, αποτελούν πραγματικό τραύμα.
Επιβάλλεται όχι μόνο να το αγγίξουμε άλλα να το διαχειριστούμε ένθεν κακείθεν, σήμερα και μετά από τόσα χρόνια με ψυχραιμία και ιστορική σύνεση.
Η πληγή για να γιατρευτεί οριστικά δεν χρειάζεται ιστορικό «επίθεμα», καθιστώντας την μόνο αόρατη.
Στο βιβλίο της η Αντιστασιακή αγωνίστρια Μαρία Μπέικου, «Αφού με ρωτάτε, να θυμηθώ…» που επιμελήθηκε η ιστορικός Τασούλα Βερβενιώτη, γράφει:
[…]
«Παρά την αντίθεση των γονιών μου, κατατάσσομαι στον ΕΛΑΣ. Λαχταρώ να πολεμήσω με το όπλο στο χέρι. Η πρώτη μου μάχη είναι στο Καρπενήσι.
Ξέρω ότι αμύνομαι, δεν θέλω να κάνω κακό σε κανέναν, απέναντί μου όμως είναι ο εχθρός.
Σημαδεύω και πυροβολώ. Φοβάμαι. Καταλαβαίνω στο πρόσωπο του διπλανού μου τι σημαίνει σύντροφος.
Κόβω την κοτσίδα μου για να παρελάσω στην απελευθέρωση. Παραδίδω το όπλο μου στη Βάρκιζα.
Παντρεύομαι τον Γεωργούλα Μπέικο.
Ξαναπιάνω το ντουφέκι για να αμυνθώ, δεύτερη φορά, με τον Δημοκρατικό Στρατό. Το αφήνω, ηττημένη πια, στα αλβανικά σύνορα και φεύγω περνώντας στο άγνωστο. Τρομάζω.
Ζω είκοσι επτά χρόνια στη Σοβιετική Ένωση. Φοιτήτρια στο Ινστιτούτο Κινηματογραφίας της Μόσχας, στην τάξη του Μιχαήλ Ρομ, με το συμφοιτητή και πολύ καλό φίλο μου Αντρέι Ταρκόφσκι.

Δουλεύω ως εκφωνήτρια στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μόσχας.
Είκοσι επτά χρόνια χωρίς ιθαγένεια.
Ψάχνω κάποιον ν’ ακούσει την ιστορία μου. Τη λέω παντού.

Η επιστροφή.

Επιστρέφω στην Ελλάδα με την τέφρα του Γεωργούλα, σαν την Ηλέκτρα. Η Ελλάδα. Στα όνειρά μου βλέπω ακόμα ότι τρέχω στα βουνά.
Πατρίδα μου είναι όλα αυτά.»…
Και συνεχίζει σε άλλο σημείο:
«Τα παιδιά πρέπει να μάθουν την ιστορία μας και να μάθουν να αγωνίζονται.
Γιατί, εκτός του ότι δεν γνωρίζουν πως ήταν πανελλαδική η αντίσταση ενάντια στους κατακτητές δεν γνωρίζουν ότι απελευθερωθήκαμε ουσιαστικά μόνοι μας.
Η βοήθεια, απ’ έξω, ήταν μηδαμινή»…
[…]
Αντί επιλόγου:
«Τα παιδιά πρέπει να μάθουν την ιστορία μας και να μάθουν να αγωνίζονται»…μαζί με ολόκληρο τον λαό μας.
Αυτή η γνώση των ιστορικών γεγονότων της κατοχής, της Εθνικής Αντίστασης, της Απελευθέρωσης, του «πολιτικού μετά», αποτελεί τον αναγκαίο πυρήνα για να κατανοήσουμε το μέγεθος και τα σημαινόμενα, χωρίς να τίθεται καμιά μνήμη στις μυλόπετρες της λήθης του ιστορικού γίγνεσθαι.
Αν γνωρίζεις ποιο παρελθόν έχεις κληρονομήσει, τι κουβαλάς, μαθαίνεις πώς να αντιστέκεσαι σε κάθε μορφή εξουσίας που αφαιρεί την λαϊκή κυριαρχία, περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, κατασπαράζει λαϊκές ελευθερίες, υποδαυλίζει μίση και πάθη για το δικό της συμφέρον.
Η Αθήνα και η χώρα είναι λευτερωμένη, τουλάχιστον από τα δεινά του φασισμού και του ναζισμού και η γιορτή αυτή δεν μπορεί  ούτε να κρύβεται, ούτε να γιορτάζεται αποσπασματικά στις εκατόμβες και τα μνημεία ηρώων και θυμάτων.
Χορτάσαμε από παρελάσεις, χορτάσαμε με τις παράτες και τους εθνικιστικούς συμβολισμούς.
Αντίσταση, Αγώνας και Αλληλεγγύη είναι το μεγάλο μήνυμα της μέρας και το μήνυμα αυτό ειδικά τώρα είναι σπουδαιότερο, σημαντικότερο, όπως το αφηγείται σε μια συνέντευξη της η Τασούλα Βερβενιώτη στην Κρυσταλία Πατούλη για το tvxs.gr:
«Ξέρεις, όμως, τι μου είπε σήμερα μια γειτόνισσα μου, η κυρία Νίνα; ”Εγώ πέρασα και Κατοχή και Εμφύλιο.
Τώρα είναι χειρότερα κορίτσι μου”.
Της λέω ”Γιατί είναι χειρότερα;” και μου απαντά ”Γιατί τότε λέγαμε θα τελειώσει ο πόλεμος.
Τώρα τι θα πούμε;..”».
Σταμάτης αναρτήθηκε στις 7:47 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2022


e-mail στο blog ...

Πρόεδρος Ερμιόνης <proedroske@gmail.com>

3:38 μ.μ. (πριν από 3 ώρες)
προς protoenpoermionis, εγώ
http://www.ermion.gr/deltio-typou-gia-ton-eortasmo-25is-martiou-2022/
Σταμάτης αναρτήθηκε στις 7:23 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Να προσθέσετε στην πρώτη απόφαση του Ν.Π. - Π. Α. Π.Π. του Δήμου μας για τις εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης και την παρακάτω...


Έχουμε και λέμε: Σύνολο -> 2.450 ευρώ!

«Ό,τι θυμόνται χαίρονται» - όπως λέει ο λαός και αποφασίζουν με τα χρήματα των δημοτών, χώρια τα έξοδα παράστασης των μελών του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου…

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Τοπικός δημοσιογράφος


Σταμάτης αναρτήθηκε στις 8:23 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις (αδεία covid...) στο Δήμο μας συνοδεία δεξιώσεων και εδεσμάτων...

...Για ποιους επίσημους οι προσκλήσεις και τα φαγοπότια των 1200 ευρώ μέσα στης φτώχειας και της δυστυχίας τον καιρό, αφού φαίνεται ολοφάνερα! πως οι δημότες τούς έχουν γυρίσει την πλάτη;; ...

-> Μήπως γι’ αυτούς τους ίδιους και τους ίδιους;; ...

... Κρίμα που δεν μας το επιτρέπουν οι συνθήκες… για να σας δίναμε ανάγλυφα εκτενή ρεπορτάζ…

Και πάλι σας το λέμε, ότι οι εκδηλώσεις σας αυτές, - ιδιαίτερα η πρώτη, είναι άκαιρες και θα έχουν την τύχη της προηγούμενης εκδήλωσης ...


ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Τοπικός δημοσιογράφος

==================================================================


Σταμάτης αναρτήθηκε στις 5:10 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Μια φωτογραφία από τα μαθητικά μας χρόνια στο Δημοτικό σχολείο Ερμιόνης ...

Μας την έστειλαν αναγνώστες και ρωτούν να μάθουν που κάθομαι εγώ.
-> Από αριστερά τρίτος με τις ράντες...



 

Σταμάτης αναρτήθηκε στις 2:13 μ.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Ο εορτασμός της Εθνικής μας γιορτής 25 Μαρτίου 2022 στην Ερμιόνη....

 ...Με την ματιά και το λόγο του υποψήφιου 
Δημάρχου Ερμιονίδας Γιάννη Μαργέτα...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 -> Διαβάστε τα κείμενα και δείτε τις εικόνες,  πίσω από τις γραμμές...

...Λυπούμεθα που δεν μπορέσαμε να παραβρεθούμε όπως πάντα για το ρεπορτάζ που θα ήταν εκτενέσταστο... παρά την τιμητική πρόσκληση του προέδρου της Κοινότητας Ερμιόνης Ιωσήφ Γανώση, που αναγνωρίζει το δημοσιογραφικό μας έργο...

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ 

Τοπικός δημοσιογράφος

----------------------------------------------------------------------------------------

e-mail στο blog ...

- >ΑΛΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ - Γιάννης Μαργέτας (giannismargetas.com)


Σταμάτης αναρτήθηκε στις 9:26 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση

Τραγούδι αφιερωμένο στον ερχομό της άνοιξης και στα καινούργια χελιδόνια που αργούν να έρθουν...

 ... Κυρίως για τη φρίκη του πολέμου και τον απελπισμένο άμαχο λαό στην Ουκρανία ...

====================================

...Αχ χελιδόνι μου, πως να πετάξεις, σ' αυτό το μαύρο τον ουρανό... 

... κι' όσοι μιλούνε για λυτρωμό, πες μου που πήγαν, άχου καρδούλα μου...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ -ΑΧ ΧΕΛΙΔΟΝΙ ΜΟΥΑυτό το τραγούδι γράφτηκε κατά τη διάρκεια των 7 χρόνων δικτατορίας στην Ελλάδα. Ο στιχουργός προκειμένου να εκφράσει τον πόνο του λαού από τη σκληρή καταπίεση και για να αποφύγει την λογοκρισία που είχαν επιβάλλει οι δικτάτορες έγραψε το τραγούδι σαν να ήταν ένα τραγούδι αγάπης

Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος Μουσική: Μάνος Λοΐζος Πρώτη εκτέλεση: Γιώργος Νταλάρας Άλλες ερμηνείες: Χαρούλα Αλεξίου 


Γιώργος Ασπρουλης
ΤΑ 6/5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ 7 ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ.
  • Μου αρέσει!
  • Απάντηση
  • 3 ώρ.
  • Τροποποιήθηκε

  • Ενεργός
    Σταμάτης Δαμαλίτης
    Γιώργος Ασπρουλης Αυτή είναι η βασική αρχή της Δημοκρατίας -> να εκφράζει ο κάθε πολίτης, ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη του - Και όχι να τον βάζουνε στο γύψο, όπως έκανα οι χουντικοί. -> Βλέπε εξορία των διαφωνουντων σε φυλακές στα ξερονήσια, Θυμίζω και φρίξε με τα άγρια βασανηστήρια, τους πόνους και τις οιμωγές  των φυλακισμλένων στις φυλακές του ΕΑΤ- ΕΣΑ στο Γουδί και σε όλη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα την εισβολή στο Πολυτεχνείο με το τάνκ και τις συλλήψεις που ακολούθησαν. Και σταματάω εδώ, γιατί θολώνει το μυαλό μου... Σκέψου όλα αυτά και αναλογίσου έστω και εκ των υστέρων...


Αποτελέσματα αναζήτησης

Εικόνες


Σταμάτης αναρτήθηκε στις 9:04 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Κοινή χρήση
‹
›
Αρχική σελίδα
Προβολή έκδοσης ιστού
Από το Blogger.