Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Στο πλευρό των γονέων και των μαθητών του 3ου Δημοτικού σχολείου Άργους τάσσεται ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, ...

                              ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                11-2 -2020   

                                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ: ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΕΡΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΡΓΟΥΣ. ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ .

  Στο πλευρό των γονέων και των μαθητών του 3ου Δημοτικού σχολείου Άργους τάσσεται ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, ζητώντας να απομακρυνθεί  η κεραία που τοποθετήθηκε παράνομα  πολύ κοντά στο Σχολείο, κάτι που είναι εξαιρετικά επιβλαβές για την υγεία των παιδιών.
  Ενστερνίζεται τις απόλυτα δικαιολογημένες ανησυχίες των γονέων σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών από την ακτινοβολία που εκπέμπουν οι κεραίες και την επικινδυνότητα λόγω της μικρής απόστασης από το Σχολείο.
  Συστρατεύεται με την Συντονιστική Επιτροπή  και τις ενέργειες και πρωτοβουλίες που έχει ήδη αναλάβει, ώστε να ερευνηθεί το κατά πόσο είναι νόμιμη όλη η προηγηθείσα διαδικασία τοποθέτησης, περιμένοντας τις απαντήσεις από τις σχετικές με το θέμα, Υπηρεσίες  Πολεοδομίας, Δήμου και Περιφέρειας.
  Ζητά και καλεί, τέλος, από όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν το ταχύτερο δυνατόν άμεση λύση στο σοβαρό αυτό θέμα που έχει προκύψει , με μοναδικό γνώμονα την Υγεία των μαθητών και όχι το συμφέρον οποιασδήποτε επιχείρησης η οποία αγνοεί και παρακάμπτει βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των κατοίκων.
  Ίσως και εντός της ημέρας ο βουλευτής προτίθεται να καταθέσει ερώτηση μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.
                                                   ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
                                         ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                12-2-2020

                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΟΥΣ. ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
  Προς τον κ. Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την κ. Υπουργό Παιδείας &Θρησκευμάτων
  Θέμα: «Ανάγκη άμεσης απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί πλησίον του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους»
>>>>>>>>>>
   Η Διεύθυνση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους, έχει προσφάτως, κατά το τρέχον χρονικό   διάστημα,   γνωστοποιήσει,   με   εμφατικό   τρόπο,   στις   πολιτειακές   αρχές, κεντρικές και τοπικές, την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας πολύ κοντά στο κτίριο και στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου.
  Οι   επιπτώσεις   στην   ανθρώπινη   και   στη   δημόσια υγεία   από   την   ακτινοβολία   των κεραιών   κινητής   τηλεφωνίας   είναι   σαφείς   και   παραδεδεγμένες   από   πλευράς   της επιστημονικής   κοινότητας.   Εξίσου   παραδεδεγμένη   και   σαφής   είναι,   όμως,   και   η βούληση   των   εταιρειών   τηλεπικοινωνίας   να  πετύχουν  τη  μεγαλύτερη  δυνατή πληθυσμιακή κάλυψη και να ικανοποιήσουν την αυξανόμενη ζήτηση για μεταφορά δεδομένων (ήχου, εικόνας, βίντεο, ίντερνετ) από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, το οποίο αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των κεραιών.
  Στο πλαίσιο αυτό, δεν συνιστά σπάνιο φαινόμενο πολλές από αυτές να λειτουργούν παράνομα, κι αυτό αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων, από συχνές καταγγελίες πολιτών, όπως αποτυπώνονται στην  πλούσια σχετική  νομολογία  των εθνικών δικαστηρίων, σχετικά   διαβήματα   προς   το   Συνήγορο   του   Πολίτη,   καθώς   και   από   αποφάσεις απομάκρυνσης που έχουν, ουκ ολίγες φορές, ληφθεί από τη Διοίκηση.
   Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, και πιο ειδικά, σύμφωνα  με την παρ.  3  του άρθρου  35  του  ν.4635/2019,  σε  περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση   μέχρι   300   μέτρων   από   την   περίμετρο   κτιριακών   εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των τιμών, που καθορίζονται στα άρθρα   2-4  της  κ.υ.α.  53571/3839/6.9.2000  ή  στην  εκάστοτε   ισχύουσα   αντίστοιχη κοινή   απόφαση   των   Υπουργών   Ανάπτυξης,   Περιβάλλοντος,   Χωροταξίας   και Δημόσιων   Εργων,   Υγείας   και   Κοινωνικής   Αλληλεγγύης   και   Μεταφορών   και Επικοινωνιών.
   Καθίσταται, εκ των ανωτέρω, πρόδηλο ότι ο συντακτικός νομοθέτης έχει προβεί στα οφειλόμενα  για   την  προστασία  και   τη   διασφάλιση  της   ανθρώπινης  και   δημόσιας υγείας, καθώς και ότι αξιολογεί ως χρήζοντες ιδιαίτερης προστασίας εγκαταστάσεις από την ακτινοβολία των κεραιών, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα σχολεία, τα γηροκομεία και τα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα δε, εισάγει στην εθνική έννομη τάξη την απαγόρευση της υπέρβασης των ορίων έκθεσης του κοινού σε τιμές ανώτερες του60%.
   Για τους λόγους αυτούς, είναι επιβεβλημένο να διαπιστωθεί ότι η εν λόγω κεραία, που έχει εγκατασταθεί πλησίον του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους είναι παράνομη. Πρόσθετα δε, είναι κρίσιμο να διακριβωθεί κατά πόσον έχει γίνει μελέτη επιπτώσεων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, εφόσον αυτή γειτνιάζει με το, προστατευόμενο ειδικά από το νόμο, δημοτικό σχολείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου