Αναδημοσιευω απο το ιστολογιο του κ Καμιζη τρεις αναρτησεις για το Κεντρο Υγειας Κρανιδιου.Ο κ Καμιζης οχι μονο ειναι μια αστειρευτη πηγη πληροφοριων αλλα και ο ανθρωπος που συμμετειχε στην διαμορφωση της συγχρονης ταυτοτητας κυριως της ευρυτερης περιοχης του Κρανιδιου (αλλα και γενικωτερα της Ερμιονιδας στην τελευταια του θητεια)μεσα απο την ηγετικη θεση  που κατειχε αμεσα η εμμεσα τα περασμενα 20 χρονια. Και μαλιστα ο κ Καμιζης δεν ηταν απλα διαχειριστης της καθημερινοτητας (που ηταν και αυτο) αλλα και διαμορφωτης με οραμα σχεδιο και αποψη.Εξ αλλου οπως εχω ξαναγραψει ο Δ Σφυρης προσπαθησε να βαδισει στα χναρια του κ Καμιζη χωρις επιτυχια ομως. Και σημερα στα δικα του χναρια κινειται η Ερμιονιδα.

Σε καποιες πλευρες αυτης της αποψης και δρασης (σημαντικες) εχω βασικες διαφωνιες και τις εχω εκφρασει απο αυτο το ιστολογιο . Ο κ Καμιζης δεν ηταν ο αντισυστημικος πολιτικος που θα υποστηριζα ,στο Σημιτικο ΠΑΣΟΚ κινηθηκε πολιτικα και στο εκσυγχρονιστικο αναπτυξιακο πλαισιο της σοσιαλδημοκρατιας. Ηταν απλα το προοδευτικοτερο προσωπο  που μπορουσε να δεχθει μια συντηρητικη επαρχια οπως η Ερμιονιδα. Και πηγε και λιγο πιο περα.

Γι αυτο και επαιξε ιστορικο και πρωτοπορο ρολο στην Ερμιονιδα. Και οταν περασουν τα χρονια και καταλαγιασουν τα πολιτικα παθη και αντιπαλοτητες θα του αναγνωρισθει αυτος ο ρολος με τα θετικα  και τα αρνητικα του.Ομως ποιος πολιτικος δεν εχει σημεια που θα θεωρηθουν αδυναμα απο καποιους  ψυχραιμους αναλυτες;

Το θεμα ειναι πως ο κ Καμιζης ειχε και εχει παρουσια , αποψη και επιπεδο (και κυριως εργα ) για να συμφωνησεις η να διαφωνησεις μαζι του Αυτο ειναι το σημαντικο.

Προσφατα διαβασα καπου σε μια επιθεση που δεχθηκε πως δεν μπορεσε να εκλεγει ουτε κοινοταρχης Κρανιδιου και πως τον νικησε ενας απειρος νεαρος σε αυτη τη θεση. Και λοιπον; Εχει καμμια σημασια αυτο; Αναιρει κατι στην πολιτικη του ιστορια; Αυτο ειναι πολιτικη. Απ τα σαλονια στα αλωνια. Και ο Βενιζελος που τοσο θαυμαζει ο κ Καμιζης γνωρισε την απαξιωση και την εξορια. Ουτε βουλευτης δεν βγηκε. Και λοιπον;Ολες οι προτασεις της κοινοτητας Κρανιδιου για το αναπτυξιακο προγραμμα του Δημου Κρανιδιου δυο χρονια τωρα στηριζονται σε ενα προχειρο χειρογραφο σημειωμα που εγραψε ο κ Καμιζης οταν του ζητηθηκε την τελευταια στιγμη.

Τελειωνω με την ευχη να συνεχισει να παρεμβαινει να θυμιζει να προτεινει στην τοπικη κοινωνια  και να διαφωνουμε φυσικα (αν και αυτο δεν του αρεσει)οταν υπαρχει λογος . Χωρις διαφωνια δεν υπαρχει δημοκρατια.

https://kamizis.blogspot.com/2021/01/35-1986.html

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 35 ΧΡΟΝΙΑ (1986) >>>

Σε φθαρμένες φωτογραφίες αποτυπωμένες από βιντεοταινία της εποχής, στα εγκαίνια του ΚΥ Κρανιδίου το 1986 ,διακρίνονται πρόσωπα σεβαστά και αγαπημένα που έφυγαν, που είχαν όμως όνειρα , ιδέες και δράση για μια καλλίτερη και ανθρωπινότερη κοινωνία και που μαζί υλοποιήσαμε το μεγάλο και πρωτοπορειακό τότε έργο της δημιουργίας και λειτουργίας του ΚΥ Κρανιδίου! Διακρίνονται ο αείμνηστος Δήμαρχος Κρανιδίου Κυριάκος Στεφάνου και ο επίσης αείμνηστος Νομάρχης Αργολίδας Θωμάς Μεταξάς. Τον αγιασμό και τα εγκαίνια είχε τελέσει ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ύδρας Αιγίνης Σπετσών Ερμιονίδας και Τροιζηνίας Ιερόθεος ο οποίος επίσης διακρίνεται. Διακρίνονται και άλλα πρόσωπα αγαπημένα που έφυγαν, όπως στην τελευταία φωτογραφία, η αείμνηστη και αγαπημένη μου μητέρα που ένοιωθε περήφανη μέχρι τον θάνατό της γιατί είχα συμβάλλει και εγώ στη δημιουργία αυτού του έργου και που εκεί μέσα άφησε την τελευταία της πνοή στα 101 της χρόνια . Εγώ τότε ,πέρα από αιρετός νομαρχιακός σύμβουλος της Επαρχίας Ερμιονίδας ήμουν γιατρός και μέλος του ΔΣ του Νοσοκομείου Ναυπλίου, υπεύθυνος για την έναρξη της λειτουργίας των Κ.Υ Κρανιδίου και Λυγουρίου που ήταν μέσα στα πρώτα 12  Κ.Υ στην Ελλάδα που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους. Δεν μπορώ ακόμα να ξεχάσω την ηρωική συνεισφορά των πρώτων υπαλλήλων του ΚΥ αλλά και των λιγοστών εθελοντών τότε  που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην προετοιμασία της λειτουργίας του Κ.Υ.

.Υ. ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ – ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ.

Το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου ήταν μέσα στα πρώτα 12 Κέντρα Υγείας στην Ελλάδα, επί συνόλου 180, που ξεκίνησαν την λειτουργία τους το 1986 μέσα στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου τότε Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η υπερηχογραφία υπήρξε στην 10ετία του 80, μία νέα εφαρμογή-εξέταση  στην ιατρική,  αναίμακτη, γρήγορη και πολύ αποτελεσματική και η πρώτη εφαρμογή της αφορούσε στα Νοσοκομεία και σε ιδιωτικά Ακτινολογικά Εργαστήρια.  Η εκπαίδευση των γιατρών στην νέα αυτή εφαρμογή ήταν υποχρεωτική για τους εκπαιδευόμενους ακτινολόγους γιατρούς και εθελοντική για γιατρούς άλλων ειδικοτήτων μετά την ειδίκευσή τους στην βασική τους ειδικότητα .

Προσωπικά και επειδή κάθε νέα επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη στην Ιατρική ήταν πάντοτε μέσα στον κύκλο των ενδιαφερόντων μου, μετά την βασική μου εξειδίκευση στην Παθολογία , εξειδικεύτηκα και στην Υπερηχογραφία. Έτσι κατά την διάρκεια της Υπηρεσίας μου ως Παθολόγος ιατρός στο Νοσοκομείο του Ναυπλίου , ζήτησα και έλαβα την άδεια να επισκέπτομαι εθελοντικά το Κ.Υ. Κρανιδίου ,όπου και η ιδιαίτερη πατρίδα μου και να εκτελώ Υπερηχογραφήματα με μηχανήματα που προμηθεύτηκε  το Κ.Υ. από  ευγενείς χορηγούς, μετά από υπόδειξή μου. Του πρώτου Υπερηχογράφου η προμήθεια έγινε από χρήματα που είχε με διαθήκη του αφήσει ο συμπατριώτης μας Παντελής Μήτσου, το δεύτερο με απ ευθείας δική του προμήθεια  ο  Γεώργιος Κόβας και το τελευταίο , με απ ευθείας δική του προμήθεια  ο επίσης συμπατριώτης μας Κώστας Δημότσης ή Έλληνας.  Η ανάγκη ανανέωσης των μηχανημάτων προέκυπτε από την ραγδαία εξέλιξη στην τεχνολογία τους και στην αντίστοιχη ποιότητα της εξέτασης  ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της εφαρμογής της.

Μετά την μόνιμη εγκατάσταση μου στο Κ.Υ. Κρανιδίου το 1996 ως Διευθυντού Παθολογίας, συνέχισα ασφαλώς να προσφέρω εθελοντικά της υπηρεσίες μου στην εκτέλεση Υπερηχογραφημάτων ( δεν ήταν συμβατική  υποχρέωση μου ως Παθολόγου ιατρού), μέχρι την συνταξιοδότησή μου το 2012.  Από τότε μέχρι σήμερα τουλάχιστον , δεν πραγματοποιείται πλέον αυτή η εξέταση στο Κ.Υ. Κρανιδίου, που σημειωτέον υπήρξε το πρώτο και μοναδικό ίσως ,στο οποίο εκτελούνταν Υπερηχογραφήματα.  Στα χρόνια αυτά της υπηρεσίας μου εκτελέστηκαν δωρεάν ,μερικές χιλιάδες υπερηχογραφήματα που βοήθησαν ασθενείς και ιατρούς στις διαγνώσεις τους

(Για να διαβάσετε καλύτερα το κείμενο , κάνετε αρ. κλικ πάνω του,μετά δεξ κλικ πάνω στην εικόνα και αρ. κλικ στην προβολή εικόνας, κατόπιν, μεγενθύνετε   με αρ. κλικ πάνω στο σταυρουδάκι )

https://kamizis.blogspot.com/2021/01/blog-post_15.html

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ!

Το πρώτο ασθενοφόρο στο Κρανίδι!!!
Ήταν δωρεά του συμπατριώτη μας αειμνήστου Αναστασίου Καπράνη που ζούσε στην Αμερική πρός τον Δήμο Κρανιδίου και έγινε το 1984 επί δημαρχίας του επίσης αειμνήστου Κυριάκου Στεφάνου πριν να λειτουργήσει το Κ.Υ. Κρανιδίου. Ο πρώτος οδηγός ήταν ο Κώστας Αβδούλης που εικονίζεται στα δεξιά της φωτογραφίας μαζι με τον νεοπροσληφθέντα τοτε οδηγο του Κ.Υ. Παναγιώτη Μπάζο .Ο Κώστας Αβδούλης ,ο πρώτος οδηγός ασθενοφόρου στο Κρανίδι εργάζονταν με προσωρινή σύμβαση στον Δήμο και βρίσκονταν σε 24ωρη ετοιμότητα διαρκώς χωρίς ρεπό ούτε αργίες!!! μετά από παράκληση του δήμάρχου και δική μου που ήμουν Νομαρχιακός σύμβουλος Ερμιονίδας . Με την έναρξη της δοκιμάστικής λειτουργίας του Κ.Υ. στις 1-8-1986 το ασθενοφόρο εντάχθηκε σην λειτουργία του Κ.Υ. Κρανιδίου.