Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Η Δημοτική Κοινότητα Ερμιόνης με τη δική της ξεχωριστή παρέμβαση στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση…

 
Η σημαία της Επανάστασης της Ερμιονίδας
(Κατωναχαγιές ονομαζόταν τα χρόνια της τουρκοκρατίας)


Σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία των ηρώων της πόλης μας και στο σπίτι των Μητσαίων στα Μαντράκια, άρχισε ο στολισμός εν όψει του πανελλήνιου επετειακού  εορτασμού της Εθνικής μας παλιγγενεσίας και της Εθνανάστασης!  

Οι εργασίες του στολισμού  σ' αυτούς τους χώρους ολοκληρώθηκαν όπως ενημερωθήκαμε αυτή την ώρα που γράφουμε. 

Αύριο, στο Κοινοτικό κατάστημα στην νότια πλευρά στον αύλιο  χώρο των εκδηλώσεων, θα γίνει άλλος στολισμός με ηρωικές μορφές του αγώνα  κ.α. προφανώς, για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις, «Θεού θέλοντος και κορονοϊού επιτρέποντος»! 

Η Κοινότητά μας με συλλογική δράση παρουσιάζει τη δική της θεαματική πρόταση γι’ αυτό τον εορτάσιμό! Τις εικόνες που είδαμε στην αρχή των εργασιών, φανταζόμαστε,  πως θα αποτελέσουν  ένα ιστορικό γεγονός αντάξιο της τιμής εκείνων που θυσιάστηκαν στον αγώνα για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του γένους μας, που τα ονόματά τους  αναφέρει η ιστορία ως πρωτοστάτες και ηγέτες και οι εμβληματικές μορφές «θα αναστηθούν» σε όλους τους χώρους,  αλλά και νοερά θα έρχονται στη μνήμη μας οι  πολλές χιλιάδες αφανών  ηρώων, που με το αίμα τους πότισαν τις ρίζες του δέντρου της Ελευθερίας.

Αύριο το μεσημέρι – πρώτα ο Θεός- όταν θα επιστρέφω  από την  αιμοκάθαρση θα κατέβω για το φωτορεπορτάζ να απαθανατίσω αυτές τις ιστορικές φανταστικές εικόνες και παραστάσεις,  για να τις επικοινωνήσω στους Ερμιονίτες και τους φίλους  της Ερμιόνης, που δεν θα μπορούν να το δουν σύντομα. Ωστόσο, ο στολισμός εν όψει της επετείου θα μείνει για πολλούς μήνες…

ΣΤΑΜ. ΔΑΜ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου