Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

«Στο πόδι ο λαός της Ερμιονίδας» με την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων δημοτικών υπαλλήλων…

Οι ενεργοί πολίτες τοποθετούνται πάνω στο σοβαρό θέμα που δημιούργησε ο κ. Δήμαρχος...

================================================================================================================================

Περί Δημοκρατίας και Εργασιακών Δικαιωμάτων των Εργαζομένων στον Δήμο Ερμιονίδας

Γράφει η Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη

Μετά από μία μικρή ανάπαυλα, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας και ο επικεφαλής της Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος, φανέρωσαν το πώς αντιλαμβάνονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Δήμο μας.

Προχωρεί σε στέρηση ημερομισθίων, χωρίς να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Πειθαρχικό Δίκαιο των Δημοτικών Υπαλλήλων όπως, κλήση σε απολογία.

Μας καταγγέλλεται καθημερινά ότι σε αρκετούς χώρους δουλειάς επικρατεί κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, με πρόσφατο παράδειγμα την Πανελλαδική απεργία.

Επίσης οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν την παραβίαση εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής του ωραρίου εργασίας τους και την καταστρατήγηση του πενθήμερου.

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας στους εργαζομένους κυριαρχούν, όπως συνέβη με τις σχολικές καθαρίστριες και από την άλλη μεριά παραχωρούμε τμήματα αρμοδιοτήτων του Δήμου (καθαριότητα των σχολικών κτιρίων) σε ιδιώτες.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι χρειάζεται να δράσουν, κυρίως δε εκείνοι που διατείνονται ότι δεν συμφωνούν με την κυβερνητική πολιτική της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, αλλά και του χτυπήματος των συνδικαλιστικών ελευθεριών, που εφαρμόζει πιστά ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γεωργόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου