Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Άρθρο -> ΥΜΝΟΣ! Της Υποψήφιας Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Αργολίδας Παρασκευής (Βιβής) Σκούρτη, αφιερωμένο σ’ αυτούς - κυρίως στους νέους- που αντιστέκονται για να είναι Ελεύθεροι…


 «Αντισταθείτε», λέει ο ποιητής, «σε αυτόν που χαιρετάει απ’ την εξέδρα ώρες ατελείωτες τις παρελάσεις. 

Σε αυτόν που γίνεται Υπουργός και στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο παρά υπάλληλος Εταιρειών και υπηρέτης συμφερόντων. 

Που δεν έχει τη στοιχειώδη ικανότητα να οργανώσει τη λύση των προβλημάτων προς όφελος των πολιτών, αλλά έχει την ικανότητα γονυπετής να εξυπηρετεί άνομα συμφέροντα».

======================================================================================================================

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!

Γράφει η Παρασκευή (Βιβή) Σκούρτη

Τούτες τις μέρες, που σε όλους μας ξεχειλίζει ο πόνος, μετά τον άδικο χαμό τόσων ανθρώπων στα Τέμπη, κυρίως νέων• τούτες τις μέρες που ένα «ΓΙΑΤΙ» φωλιάζει μέσα μας και μετατρέπει τον σπαραγμό σε κραυγή.

Κραυγή για ν’ ακουστεί σε όλους εκείνους που βλέπουν σε τούτη τη χώρα την άσκηση του δημόσιου αξιώματος όχι ως μέσο για να υπηρετούν τον άνθρωπο και με τις αποφάσεις τους να βελτιώνουν τη ζωή του, αλλά δυστυχώς την άσκηση αυτή τη βλέπουν ως όχημα νομής του κράτους για την πάρτη τους και τους κολλητούς τους.

Παρακολουθούμε και ακούμε οργιζόμενοι, όλον αυτόν τον εσμό των ανικάνων, που όταν τους χειροκροτούν κομπορρημονούν και κορδώνονται, ενώ όταν ξεχειλίζει η οργή σε βάρος τους μοιάζουν φοβισμένα ανθρωπάκια ύψους ελαχίστων εκατοστών. 

Απέναντι σε αυτούς, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη βλέπουμε τους νέους μας να κατακλύζουν τους δρόμους και τις πλατείες της χώρας με διάφορα συνθήματα όπως αυτό: «Όχι ρε φίλε, θα ζήσω τη ζωή που θέλω και μάνα θα φτάσω το στόχο μου».

 Σε αυτά τα νέα παιδιά, στον ανθό της νιότης, νομίζω ότι ταιριάζει «γάντι» το ποίημα του Μιχάλη Κατσαρού «Η Διαθήκη μου».

«Αντισταθείτε», λέει ο ποιητής, «σε αυτόν που χαιρετάει απ’ την εξέδρα ώρες ατελείωτες τις παρελάσεις. Σε αυτόν που γίνεται Υπουργός και στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο παρά υπάλληλος Εταιρειών και υπηρέτης συμφερόντων. Που δεν έχει τη στοιχειώδη ικανότητα να οργανώσει τη λύση των προβλημάτων προς όφελος των πολιτών, αλλά έχει την ικανότητα γονυπετής να εξυπηρετεί άνομα συμφέροντα».

Με χαρά λοιπόν βλέπουμε ότι οι νέοι άνθρωποι αντιστέκονται σε όλους αυτούς που διεκδικούν το αλάθητο, σε όλους εκείνους που λένε μεγάλα λόγια, χωρίς να κάνουν κάτι.

Στη Δικαστική εξουσία που καταλαβαίνουν ότι οι αποφάσεις της απέχουν από το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Και συνεχίζει ο ποιητής, «Αντισταθείτε, στις κολακείες, στις ευχές, στις τόσες υποκλίσεις από γραφιάδες και δειλούς για το σοφό αρχηγό τους».

«Αντισταθείτε, σ’ αυτούς που λέγονται «μεγάλοι», στον Πρόεδρο του Εφετείου, στις μουσικές, στα τούμπανα, στις παράτες.

Και σήμερα ο ποιητής θα έλεγε, το πόσο δειλός, πόσο μικρός, ανεύθυνος και επικίνδυνος είναι για τους πολίτες και τη χώρα ο Αρχηγός τους, γόνος της οικογένειας Μητσοτάκη.

Αυτόν τον δειλό, τον μικρό, τον ανεύθυνο και επικίνδυνο με όλους τους γραφιάδες του, οι νέοι άνθρωποι πρέπει να καταδικάσουν και στην κάλπη, όταν βέβαια ο «σοφός» αποφασίσει να την στήσει.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, λοιπόν παιδιά μου, όπως λέει ο ποιητής, ως και σε μένα ακόμα, που σας ιστορώ.

 ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ, τότε μπορεί βέβαιοι πια να περάσουμε στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου