Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Πώς ένας Πρωθυπουργός αποδεικνύεται ότι είναι πολύ «λίγος»

 


 Γράφει η Βιβή Σκούρτη

          Σε παλαιότερη ανάρτησή μου είχα αναφέρει ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι εθνικά επικίνδυνη, με τα γεγονότα να επιβεβαιώνουν κάθε φορά τούτη την εκτίμηση στο ακέραιο, διότι:

1.   Με την πάροδο του χρόνου εμπλέκεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, στέλνοντας πολεμικό υλικό σε βάρος της αμυντικής θωράκισης των νησιών μας και καταφέρνοντας να θεωρούμαστε από την Ρωσία εχθρική χώρα.

2.   Ο Πρωθυπουργός αδράνησε και δεν επικύρωσε τα 3 Πρωτόκολλα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ταυτόχρονα δεν πίεσε την Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να προχωρήσει -ως όφειλε- στην εφαρμογή της Συμφωνίας. Μετά δε την εκλογή του ομογάλακτου Δεξιού κόμματος στη γειτονική χώρα, που διακηρύσσει ότι θα ονομάζει πλέον τη χώρα σκέτο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

3.   Συμπεριλαμβάνοντας στο Ευρωψηφοδέλτιο τον Φρέντι Μπελέρη απομονώθηκε μέσα στην Ε.Ε. κατηγορούμενη ως Κυβέρνηση που επεμβαίνει στα εσωτερικά της Αλβανίας, χάνοντας την ευκαιρία να καταγγείλει τις πράξεις της χώρας αυτής, που συνεχώς παραβιάζει τα δικαιώματα της Ελληνικής μειονότητας.

4.   Έδωσε τη δυνατότητα και την ευκαιρία στον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμμα, να συγκεντρώσει στην Αθήνα τους ομοεθνείς του, θέτοντας περαιτέρω σε κίνδυνο τις σχέσεις των δύο χωρών. Το μόνο που έκανε, ήταν να εκλιπαρεί παρασκηνιακά τον Έντι Ράμμα, να μην πραγματοποιήσει τη συγκέντρωση.

Μία λοιπόν εξωτερική πολιτική, όπως θα έλεγε και η Μαρία Ρεζάν, «έτσι χωρίς Πρόγραμμα», σε βάρος πάντα των Εθνικών μας συμφερόντων.

Σημείωση: Παρεμπιπτόντως, ο μόνος Έλληνας πολιτικός που μέχρι τώρα επισκέφθηκε τα χωριά της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, για να εκφράσει τη στήριξή του είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου