Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Δήμος Ερμιονιδας, -> έτσι χύμα… υπό την παρούσα δημοτική αρχή…

 

Κι’ αυτό συμβαίνει,, επειδή, «ο κυρίαρχος λαός» παραμένει απαθής σαν ναρκωμένος(!) στα όσα φοβερά και θλιβερά ακούμε και διαβάζουμε, από τις καταγγελίες του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης…

ΥΓ. Από την προκύριξη του πιο κάτω διαγωνισμού. - >>  «παρ. 8: - Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα της μελλοντικής χρέωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας…»

Δηλαδή, εάν οι ενοικιαστές του κυλικείου είναι δικά μας παιδιά… το λογαριασμό της Δ.Ε.Η. θα τον πληρώνει ο Δήμος! -> Και αντίθετα εάν οι ενοικιαστές του Κυλικείου δεν είναι ψηφοφόροι μας… 

- > Ήμουν νιος και γέρασα...

ΣΤΑΜ.ΔΑΜ.

==================================================================================================================

Όσο ζούμε μαθαίνουμε!

Γράφει ο Γιάννης Μαργέτας

Η  Δημοτική Αρχή του Δήμου Ερμιονίδας, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πλάθει καινούργιο όρο για τις συναλλαγές όπως η «εγγυητική επιταγή» που αναφέρεται στην ανακοίνωσή της. Τόσα χρόνια τραπεζικός, τέτοιον όρο δεν συνάντησα! Τι άλλο θα ακούσουμε ακόμα;

Ας δούμε τον όρο της προκήρυξης που μετά την παρέμβασή μου στη Δημοτική Επιτροπή παραλήφθηκε και ο οποίος έλεγε: «παρ. 8: Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα της μελλοντικής χρέωσης της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας…»

Ανέφερα λοιπόν στη Δημοτική Επιτροπή ότι στην προκήρυξη θα πρέπει να μην υπάρχουν ασαφείς όροι και, επιπλέον, θα πρέπει να ξεκαθαρίζεται και να το γνωρίζουν από την αρχή όλοι οι συμμετέχοντες, αν το ηλεκτρικό ρεύμα θα χρεώνεται ή όχι, διαφορετικά υπάρχει ασάφεια στους όρους της προκήρυξης και θα είναι αίολη σε περίπτωση προσφυγής. 

Επιπρόσθετα, ανέφερα ότι καταστρατηγείται στην πράξη η συμμετοχή στο διαγωνισμό επί «ίσοις όροις», αφού η αβεβαιότητα για τη χρέωση στο κυλικείο ή όχι ενός τόσο σοβαρού ποσού, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, επηρεάζει την τιμή των προσφορών που θα υποβληθούν, αφού κάποιος ή κάποιοι συμμετέχοντες μπορεί να έχουν πληροφόρηση για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής στο εν λόγω θέμα και κάποιοι άλλοι όχι. 

Τους προκαλούμε να δώσουν τα αναλυτικά πρακτικά της συνεδρίασης στη δημοσιότητα.

Στην όπως πάντα, βρίθουσα ανακριβειών απάντηση τους, φάσκουν και αντιφάσκουν, αφού από τη μια αναφέρουν ότι διεξήχθη κανονικά η διαδικασία διαγωνισμού του κυλικείου σε άλλο Δήμο της Ελλάδας, ενώ στο δικό μας η καθυστέρηση οφείλεται δήθεν στη μεταβατική περίοδο που οι υπηρεσίες του κράτους δεν γνωρίζουν τους ακριβείς όρους των διαδικασιών.

Άραγε ο Δήμος Ερμιονίδας δεν έχει την ίδια νομοθεσία με όλη την υπόλοιπη Ελλάδα;

Σε έναν βέβαια τομέα διαπρέπουν. Αυτόν των ύβρεων και των ασυνάρτητων ειρωνειών.

Να γνωρίζουν, όσες φορές μιλούν για άθλους στο μυαλό των πολιτών έρχεται αυτόματα «η κόπρος του Αυγεία».

Κρανίδι 21 Σεπτεμβρίου 2024

Γιάννης Μαργέτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου