Χάκερς έσπασαν τους κωδικούς...

Χάκερς έσπασαν τους κωδικούς...
11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2019 - Χάκερ/ες έσπασαν τους κωδικούς και κατέστρεψαν όλο το αρχείο του blog...Η ιστορία της Ερμιονίδας και η δική μας με 20 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο που μας γέννησε με ένα κλικ "στα εξ ων συνετέθη"Συνεχίζουμε να κτίζουμε ξανά με φθαρμένα εργαλεία... τα συντρίμμια, που άφησαν πίσω τους οι διεφθαρμένοι εμπνευστές του σχεδίου και οι εκτελεστές τους... Οι χάκερς είναι διεστραμμένοι άνθρωποι, κομπλεξικοί,αλλά οι γνωστοί εντολείς τους παλιάνθρωποι και ανήθικοι, μέχρι το μεδούλι τους! Δεν μπορεί, κάπου- κάποτε θα σμίξουμε... ΣΤΑΜ. ΔΑΜ

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019

Άλλη μια έρευνα στις Ιστορικές πηγές με μορφές και γεγονότα της Επανάστασης, από τον άοκνο συμπατριώτη μας Γιάννη Μιχ. Σπετσιώτη …

-------------------------------------------------------------

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡ. ΣΙΣΙΝΗΣ
(1769 – 1831) 
Οπλαρχηγός και πολιτικός της Επανάστασης του 1821
1.    Προσωπογραφία του Γεωργίου Σισίνη 
(Αύγουστος Πικαρέλλης, 891)


Γεννήθηκε στη Γαστούνη της Ηλείας το 1769. 
Γιος του γιατρού Χρύσανθου Σισίνη και της Γαλλίδας Βικτωρίας είχε τρεις αδελφούς γιατρούς και μία αδελφή. Παντρεύτηκε την Υακίνθη Σταθακοπούλου και απέκτησαν δύο γιους, τον Μιχάλη και τον Χρύσανθο.
Μυήθηκε στη Φιλική Εταιρεία το 1819, κήρυξε την Επανάσταση στην Ηλεία και βοήθησε σημαντικά τον αγώνα. Διακρίθηκε ιδιαίτερα στις μάχες της Πάτρας και του Λάλα.
Ως πολιτικός ήταν «ο πρώτος των πρώτων προεστώτων (προεστών) της Ηλείας τιμώμενος όχι μόνο από τους συμπολίτες του αλλά και από όλους τους Πελοποννησίους». Διετέλεσε Πρόεδρος των Εθνοσυνελεύσεων Γ’ (Ερμιόνης – Τροιζήνας), Δ’ (Άργους) και της Γερουσίας το 1829. Απεβίωσε στη Γαστούνη το 1831.
Στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο σώζονται τα παρακάτω κειμήλια του Γεωργίου Σισίνη και των παιδιών του καθώς και δύο προσωπογραφίες του.
Ευχαριστούμε τον ιστορικό κ. Μαρίνο Αργυριάδη – Καχρίλα, που για μια ακόμη φορά με περισσή ευγένεια και προθυμία μάς έστειλε τις φωτο των κειμηλίων.

ΦΩΤΟ


2.    Χρυσό δακτυλίδι του Χρύσανθου Γ. Σισίνη. με παράσταση τριήρους3.    Δόντι αγριόχοιρου με ασημένιο δέσιμο στην άκρη, 
από φάλαρο αλόγου του Γεωργίου Σισίνη.4.    Εμπροσθογεμής πιστόλα με μηχανισμό πυριτόλιθου του Μιχαήλ Γ. Σισίνη. 

5.    Αφρικανική μάχαιρα τύπου Gile που αγόρασε ο Μιχαήλ Γ. Σισίνης το 1828 από Άραβα στρατιώτη του Ιμπραήμ Πασά.


6.    Σημαία του αγωνιστή Γεωργίου Σισίνη που ύψωσε κατά την Επανάσταση 
τον Μάρτιο του 1821στην Ηλίδα με 50 συναγωνιστές του.

 

7.    Πτυσσόμενο τηλεσκόπιο του Γεωργίου Σισίνη.

 

8.    Προσωπογραφία του Γεωργίου Σισίνη. (Karl Krazeisen, 1831).

Δεν υπάρχουν σχόλια: