Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Ρεπορτάζ μου που μένουν στο διηνεκές!! - > Ξέρω πονάτε, αλλά τι άλλο να κάνω για εσάς...

 

Η συνεδρίαση του Δ.Σ. Δήμου Ερμιονίδας που έχει γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του....

Καραμπινάτη προδοσία των συμφερόντων του Δήμου από αιρετούς που έχουν δώσει όρκο με το χέρι στο ιερό Ευαγγέλιο! 

-> Πάμε να φύγουμε από 'δω, δεν μας χωράει ο τόπος που μας γέννησε ...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Επιλογές με ρεπορτάζ  μας από το προσωπικό  αρχείο 

-> αυτό που δεν διέγραψε ο χάκερ σας...

30 Νοεμβρίου 2013

Δημήτρης Καμιζής Δήμαρχος Ερμιονίδας θα μας πει προτού την ψηφοφορία  «έχω προβλέψει το αποτέλεσμα»... -> και όντως είχε μαντέψει σωστά!!!


Ακόμα και δικοί του δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν παρών...

(δηλαδή αρνητική ψήφο) 

στην εισήγηση του δήμαρχου  για προσφυγή στο ΣτΕ. 

Απόντες οι Πρόεδροι: Της Κοινότητας Ερμιόνης Ι. Κρητσωτάκης, Κοιλάδας κ. Φασιλής, Ηλιοκάστρου κ. Μούγιος, Θερμησίας Ηλ. Κατσιάβελας, όπως απών ήταν και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φούρνων. 

Αδικαιολογήτως απόντες δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι νομίμως είχαν προσκληθεί και δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση: Παντελής Κολυμπάδης και Γιώτα Σαμπάνη - Μπάρδη (πρώην αντιδήμαρχοι) Παντελής Πασσαλάρης, Μιμίκα Τουτουτζή, Κώστας Σατραβέλας, Γιώργος Ηλ. Μπουρίκας, Καλιόπη Φωστίνη.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την απόφαση του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, να ακυρώσει σχετική απόφαση του Δ.Σ. του πρώην Δήμου Κρανιδίου σε ότι αφορά την αποζημίωση προς τον τέως δήμο και τώρα σ' αυτόν του Δήμου Ερμιονίδας από την ξενοδοχειακή επιχείρηση του Γκολφ σε χρήμα για την αξία γης  (47 στρέμματα;;). 

Αυτά τα γήπεδα ή την αξία τους σε χρήμα η  εταιρία  όφειλε να παραχωρήσει τότε στο Δήμο Κρανιδίου, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα, προτού την έκδοση της οικοδομικής αδείας της εταιρίας - πριν το 2008, για την ανέγερση των κτιριακών  της εγκαταστάσεων. (σ.σ. όμοια περίπτωση Νάργο με αυτή του "Ύδρα Μπιτς" στο Δήμο Ερμιόνης )


Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε ο κ. δήμαρχος,  ο Νομάρχης Αργολίδας έκτοτε είχε εκδώσει απόφαση να πληρωθεί η αξία της πιο πάνω γης σε χρήμα. Παρά ταύτα, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής του ενιαίου Δήμου Ερμιονίδας, αυτά τα χρήματα δεν είχαν μπει στο ταμείο του Δήμου. Έτσι, ο νέος Δήμος με τη δημοτική αρχή άρχισε τις διαδικασίες να τακτοποιηθεί η εκκρεμότητα αυτή έστω και εκ των υστέρων... αλλά ωστόσο μας προέκυψε ο νέος Νόμος του 2012 που πιθανώς ψηφίστηκε για να καλύψει αυτές τις γνωστές ιστορίες... περί παραχώρησης γηπέδων αυτών των εταιριών στους δήμους. 

Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε πως σύμφωνα με σχετικό άρθρο του καλλικρατικού  Νόμου αναφέρεται, πως για τα χρήματα που χάνει ο Δήμος εξ αιτίας κακών χειρισμών των αιρετών οργάνων - Περιφερειακών και Δημοτικών, θα τα πληρώσουν οι αιρετοί!!
Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι πολεοδόμοι και οι πολιτικοί μηχανικοί που εκδίδουν τις Π.Α. θα γνωρίζουν τον Νόμο.

Μετά από όλα αυτά, και κυρίως από την προσφυγή που θέλει να κάνει η δημοτική αρχή στο ΣτΕ,  τώρα  οι ενδιαφερόμενοι ύστερα από τόσα χρόνια που κανείς δεν ενδιαφερόταν για αυτό  το σοβαρό θέμα, προσήλθαν στο Δ.Σ. Εκεί ζήτησαν να εκπληρώσει η  εταιρία τις υποχρεώσεις της προς το Δήμο με το νέο Νόμο του 2012, που πιθανώς νομοθετήθηκε για να εξυπηρετήσει τέτοιου είδους εκκρεμότητες και συμφέροντα, που είχαν αυτές οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Ωστόσο, αυτό το νόμο  δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τα ίδια αρμόδια υπουργεία και άλλες συναφείς υπηρεσίες, και «κάνουν μπαλάκι» τη δημοτική αρχή, όπως αυτό ειπώθηκε και ακούστηκε  σ' αυτή την ιστορική για το Δήμο συνεδρίαση του Δ.Σ.

Μιλάμε για μια συνεδρίαση που  θα αφήσει ανεξίτηλη κηλίδα 

στην ιστορία του δήμου και των πολιτειακών μας θεσμών... 

Διαβασμένος προσήλθε  στη συνεδρίαση  ο δ.σ εξ Ηλιοκάστρου Χρήστος Μπαλάμπανης  και πολύ καλός στην τοποθέτησή του Στην άκρη από αριστερά όπως βλέπουμε στη φώτο.

Στη μέση  από δεξιά οι εκπρόσωποι της εταιρίας και από αριστερά οι νομικοί σύμβουλοι κ. κ. Μέλισσας και Γιάννης Θωμόπουλος -> πρώην βουλευτής Αργολίδας με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ
Άκρη δεξιά  ο δ.σ. Εμμ. Φλωρής εκ Κοιλάδος  ψήφισε Παρών.

 Η εισήγηση του Δημάρχου Ερμιονίδας ήταν βασισμένη πάνω σε σκεπτικό για τα καλύτερα συμφέροντα του Δήμου μας. Δηλαδή,  με μια προσφυγή στο ΣτΕ που θα λειτουργούσε ως Δαμόκλειος σπάθη για την εταιρία για μια καλύτερη διαπραγμάτευση της αποζημίωσης των δημοτικών μας συμφερόντων... που ωστόσο, εκ του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τελικά προσέκρουσε σε ύφαλο... 

Το Δ.Σ. με τον τρόπο που ψήφισε δεν  εξουσιοδότησε τον δήμαρχο να προσφύγει στο ΣτΕ. 
Ο λόγος, (προφανέστατα ήταν γνωστός) ότι  οι εκπρόσωποι της εταιρίας με τους νομικούς συμβούλους της κ.κ. Μέλισσα και Ι. Θωμόπουλο με παρέμβασή τους ενημέρωσαν το σώμα ότι η εταιρία 
σ.σ.τώρα  μετά από τόσα χρόνια που δεν είχαν εκπληρώσει εκ των συνθηκών την υποχρέωσή τους αυτή προς το δήμο σε γη ή σε χρήμα) είναι  έτοιμη να παραχωρήσουν με συμβόλαια στις 3 του μηνός Δεκεμβρίου ημέρα Τρίτη το πρώτο γήπεδο των 23 στρεμμάτων. Και φυσικά, με τις προϋποθέσεις του νέου Νόμου, που δεν ξέρουμε, ποια από τις δύο πλευρές ζημιώνεται ή ωφελείται.  Αυτό βέβαια, μπροστά σ' αυτή την επικείμενη προσφυγή της δημοτικής αρχής στο ΣτΕ που ωστόσο, δεν πήρε την έγκριση του Δ.Σ.!!

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο δήμαρχος Δημήτριος Καμιζής προφανώς με ανάμεικτα συναισθήματα θα πει πως 
...«εγώ έπραξα το καθήκον μου σύμφωνα με  τον όρκο που έχω δώσει, να υπηρετώ τα δημοτικά μας συμφέροντα. Ως εκ τούτου, έχω τη συνείδησή μου αναπαυμένη»...

Η ψηφοφορία των δημοτικών συμβούλων

O πρόεδρος του Δ.Σ. Τάσος Λάμπρου ψήφισε - Παρών προς την εισήγηση του δημάρχου

Στη συνέχεια οι δημοτικοί σύμβουλοι
Άρης Δημαράκης -  Κατά
Γιάννης Αντωνόπουλος  - Παρών
Σταύρος Κούστας - Υπέρ
Γιάννης Τσαμαδός - Υπέρ
Ευάγγελος Γουζούασης - Υπέρ
Χρήστος Μπαλαμπανης - Υπέρ
Νίκος Παπάς - Υπέρ
Μανώλης Φλώρης - Παρών
Παναγιώτης Μπάζος - Υπέρ
Ηλίας Βελούδης - Παρών
Χρήστος Οικονομόπουλος - Παρών 
Πέτρος Παριανός - Υπέρ
Δημήτρης Σφυρής - Παρών 
Γιώργος Δημ. Μπουρίκας - Παρών 
Γιώννης Ρούσσης - Κατά
Γιάννης Αποστόλου - Κατά
Δημήτρης Ντούβαλης (Μέμος) - Παρών
Σωτήρης Κακουριώτης - Κατά
Τάσος Τζανής - Παρών
Δήμητρα Μονά Πρόεδρος Δημοτικής κοινότητας Κρανιδίου - Υπέρ

Μετά από αυτό το ψήφισμα ο πρόεδρος του Δ. Σ. ενημέρωσε το Σώμα πως  -  "καμία πρόταση των μελών του Δ.Σ. δεν πήρε την απόλυτη πλειοψηφία δηλαδή τους 14 ψήφους άρα εκ του αποτελέσματος δεν αποφασίζεται κανένας ορισμός δικηγόρων" 


(Το σχόλιο του συντάκτη: Αυτό ήταν πολύ φυσικό κ. πρόεδρε του Δ.Σ. να συμβεί, όταν τρεις από την πλειοψηφούσα παράταξή σας με πρώτο εσάς ψηφίσατε  Παρών και άλλοι τέσσερις  ήσαν αδικαιολογήτως απόντες, που θα συμπληρώνατε τους 14 - 15  «μαγικούς» ψήφους και θα εξουσιοδοτούσατε τον κ. δήμαρχο να προσέφευγε στο ΣτΕ που είναι το ανώτερο δικαστικό όργανο... 
Αυτό για την ιστορία και να το περάσουν οι δημότες της Ερμιονίδας στο υποσυνείδητό τους...)

Το αποκορύφωμα ή «το κερασάκι στην τούρτα» αν θέλετε ήταν αυτό, όταν εκπρόσωπος της εταιρίας ανακοίνωσε με πανηγυρικό τρόπο θα λέγαμε αμέσως μετά τη λήξη τη συνεδρίασης, πως - η εταιρία έχει υπογράψει ήδη το συμβόλαιο της παραχώρησης  του μεγάλου γηπέδου των 23 στρεμμάτων και υπολείπεται η μεταγραφή. 

Αυτό ήταν για εμάς μια  μαχαιριά πισώπλατα  και για εσάς τους αναγνώστες θέλουμε να πιστεύουμε, πως τα λέει όλα...

Κλείνοντας να αναφέρουμε και τους αδικαιολογήτως απόντες δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι νομίμως είχαν προσκληθεί και δεν προσήλθαν στη συνεδρίαση: Παντελής Κολυμπάδης και Γιώτα Σαμπάνη - Μπάρδη (πρώην αντιδήμαρχοι) Παντελής Πασσαλάρης, Μιμίκα Τουτουτζή, Κώστας Σατραβέλας, Γιώργος Ηλ. Μπουρίκας, Καλιόπη Φωστίνη.

Από τους προέδρους των Κοινοτήτων εκτός από την πρόεδρο του Κρανιδίου η οποία πήρε μέρος στην ψηφοφορία λόγω του ότι αφορούσε την κοινότητά της το θέμα, παρόντες ήσαν ακόμα και ο Πρόεδρος Κοινότητας Πορτοχελίου Κώστας Κόκκαλης και ο πρόεδρος των Διδύμων κ. Σερέτης. 

Απόντες: Της Κοινότητας Ερμιόνης Ι. Κρητσωτάκης, Κοιλάδας κ. Φασιλής, Ηλιοκάστρου κ. Μούγιος, Θερμησίας Ηλ. Κατσιάβελας, όπως απών ήταν και ο πρόεδρος της Κοινότητας Φούρνων. 


ΥΓ. 1) Ότι άλλα δήθεν ρεπορτάζ και σχόλια διαβάσετε στο διαδίκτυο ή στον Τύπο θα είναι από τηλεφωνικές πληροφορίες με ό,τι αυτό σημαίνει για την έγκυρη ενημέρωσή σας. 

Οι αναφορές μας και τα σχόλια δεν τελειώνουν εδώ. Θα υπάρξει και συνέχεια.... 

ΥΓ. 2) ¨Οπως πληροφορηθήκαμε στη συνέχεια, η γη που μας παραχώρησε η εταιρία του Γκολφ ήταν "πίσω από τον ήλιο"... και όχι από τον οικοδομήσιμο χώρο  και προτού να εκδοθεί η πολεοδομική άδεια - σύμφωνα με το Νόμο -> που όπως υποστήριζε η Πολεοδομία Κρανιδίου δεν γνώριζε... Το ίδιο έγινε και με το ξενοδοχειακό συγκρότημα "ΥΔΡΑ ΜΠΙΤΣ" ...

Πιστεύω να καταλαβαίνετε, σε τι Λερναία Ύδρα είχαμε και έχουμε πέσει...

Φώτο - ρεπορτάζ

STAM.DAM.D. 

ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Σχόλια στο facebook

Αρης Δημαρακης

Καλό θα ήταν όταν κάνουμε χαρακτηρισμό κ παίρνουμε θέση για ένα θέμα,να είμαστε ενήμεροι κ να γνωρίζουμε τα στοιχιωδη(όσο αφορά τη νομική διασταση).
Η άποψη σας είναι τραγική κ λανθασμένη.

  • Σταμάτης Δαμαλίτης
    Αρης Δημαρακης :¨Όταν χαρακτηρίζετε τη δημόσια ΄άποψη ενός συμπολίτη σας - τραγική και λανθασμένη! πρέπει να εξηγείτε τη νομική διάσταση του θέματος για να βάλουμε στη ζυγαριά (δημόσια) και τις δύο απόψεις. Πάντως χάρηκα πως μετά από τόσα χρόνια που με παρακολουθείς εξέφρασες τη δική σου άποψη. Φαίνεται σε ανάγκασε η φωτογραφία σου σε πρώτο πλάνο...
    • Αρης Δημαρακης
      Σταμάτης Δαμαλίτης θα θυμίσω πως η προσφορά σε γη που έπρεπε αρχικώς να παραχωρήσει το ξενοδοχείο,είχε δικαίωμα να αιτηθεί όπως κ έκανε στον τότε νομάρχη,την αλλαγή σε χρήμα.
      Τότε η Δημοτική Αρχή (καμιζη) είχε εκφράσει την άποψη ότι δεν ήθελε χρήμα αλλά γη(να μεγαλώσουμε τη γη που θα αφήσουμε στα εγγόνια μας είπε ο τότε Δήμαρχος.
      Κακώς λοιπόν τότε δεν έπραξαν κ δεν πήραν τα χρήματα.
      Όταν μετά από χρονια(που ήμουν σύμβουλος κ εγω όπως δείχνει η φωτο)το ξενοδοχείο έστειλε εκ νέου αιτημα(στον περιφερειαρχη πλεον)ότι παραιτείται από το αίτημα του για αλλαγή της προσφοράς σε χρήμα κ θέλει να δώσει γη(αυτό γιατί είχε ψηφιστεί νόμος ότι μπορούσε να δώσει γη εκτός της ιδιοκτησίας του ξενοδοχειου).
      Ο καθόλα υπευθυνος(περιφερειαρχης)έδωσε το οκ.
      Ο νόμος που διάβασα τότε έλεγε με σαφήνεια ότι ήταν ο μόνος αρμόδιος.
      Τώρα γιατί δεν ψήφισαν οι σύμβουλοι του Καμιζη?γιατί την πρώτη φορά τους είχε βάλει να ψηφίσουν το ακριβώς αντίθετο.
      Το λάθος ήταν λοιπόν του κυρίου Καμιζη που δεν είχε κάνει τίποτε για να πάρει τα χρήματα από τότε.
      Μετά για να καλύψει το λάθος του έλεγε τάχα να πάμε στο ΣΤΕ.τα Δικαστήρια όμως αυτά έχουν έξοδα.εγω δεν είχα καμία διάθεση να σπατάλησω χρήματα των Δημωτων.για ένα χαμένο αγώνα.
      Μου θυμίζεις ένα άλλο δικαστήριο που φυσικά χάσαμε κ αφορά σε χάσιμο (πρώτη φορά στην ελλαδα)διοικητικής περιφερειας(μετοχι)κ τότε ήμουν ο μόνος που ψήφισα αρνητικα(κ ο μπουρικας συντάχθηκε μαζί μου).αν λοιπόν κάποιος φταίει.....αυτός είναι ο τότε Δήμαρχος που δεν πήρε τα χρηματα
      • Μου αρέσει!
      • Απάντηση
      • 20 ώρ.
  • Σταμάτης Δαμαλίτης
    Αρης Δημαρακης Δυστυχώς για εσένα Άρη αναφέρεσαι στο τέλος της αμαρτωλής ιστορίας - παραχώρησης γης (η το ανάλογο σε χρήμα) από τον οικοδομήσιμο χώρο του ξενοδοχείου που έπρεπε να λάβει ο Δήμος πριν την έκδοση της πολεοδομικής άδειας όταν Δήμαρχος Κρανιδίου ήταν ο αείμνηστος Δ. Σφυρής. Και δεν έκανε καμία ενέργεια για τα συμφέροντα του Δήμου.
    Το ίδιο έγινε και στο Δήμο Ερμιόνης με το ξενοδοχείο «Υδρα Μπίτς» με δήμαρχο τον Αν. Λεμπέση που τελικά δεν πήραμε τίποτα.
    Μάλιστα, στο Ύδρα Μπιτς, πολιτικός μηχανικός και επιβλέπων του έργου – αν θυμάμαι καλά- ήταν ο Δ. Σφυρής που όφειλε πριν την έκδοση της πολεοδομικής αδείας να μεριμνήσει να πάρει ο Δήμος Ερμιόνης αυτά που του ανήκαν.
    Με προκαλείς Άρη γιατί εμένα δεν μου αρέσουν να αναφέρομαι σε νεκρούς ανθρώπους. αλλά για την ιστορία πρέπει να αναφερθώ.
    Η συνέχεια εάν με προκαλέσεις ξανά …
    Άρη είμαι στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι 22 χρόνια με μάχιμη εθελοντική δημοσιογραφία γι’αυτό λίγο σεβασμός δεν βλάπτει…
    STAM.DAM.D.
    ΤΟΠΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
    ΥΓ. Θα ψάξω να βρω τα ρεπορτάζ μου πριν το 2010 και θα τα αναδημοσιεύσω για να σε πείσω και να μάθεις όλη την αλήθεια από την αρχή για αυτές βρώμικες ιστορίες που αφορούν τους πρώην Δήμους Κρανιδίου και Ερμιόνης, καθώς και το Δήμο Ερμιονίδας…
    • Αρης Δημαρακης
      Σταμάτης Δαμαλίτης Δεν ξερω τι λες για πορτο υδρα κτλπ.
      Ξέρω όμως ότι σου είπα είναι ακριβώς έτσι.
      Με συγχωρείς που δεν θα συνεχίσω για το ίδιο θεμα(δεν είναι ότι δεν σέβομαι το διάλογο, ούτε τη δημοσιογραφικη σου σταδιοδρομια)σε αυτά που είπα όμως είμαι απόλυτος.

    • Σταμάτης Δαμαλίτης
      Αρης Δημαρακης Ευχαριστώ για τα όσα θετικά αναφέρεσαι στο πρόσωπό μου, αλλά επειδή μου λες πως είσαι απόλυτος γι' αυτά που γράφεις πάνω στο θέμα, με προτρέπεις να αναδημοσιεύσω για να σε ενημερώσω, δυο επιστολές που έχω αναρτήσει στο blog και με γλαφυρό τρόπο οι αιρετοί συντάκτες των αναφέρονται και στις δύο υποθέσεις με τα ξενοδοχεία και ό,τι σκανδαλώδη διαρπάχθηκαν εκείνα τα χρόνια (πριν το 2010) .... Άρη αντί να είσαι απόλυτος σκέψου τη γνωστή ρήση πως "στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάμε για σχοινί'...

    Δεν υπάρχουν σχόλια: