Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Ρεπορτάζ μας από τα χρόνια που στο Δήμο Ερμιονίδας με δήμαρχο τον Δ.. Καμιζή παράγαμε πολιτισμό...

…Υπενθύμιση της αναφοράς μας, εν όψει της ένδειας και των χαλεπών καιρών που διανύουμε στις μέρες μας, ακόμα  και  σε θέματα πολιτισμού & παιδείας, όπου βασιλεύει το κιτς και το φαίνεσθαι…
....................................................................................................

Από το προσωπικό μας αρχείο - Ιούλιος 2014




Λίγοι ήσαν οι τυχεροί σήμερα στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης που αφουγκράστηκαν  τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής τους και ήρθαν να απολαύσουν αυτή την πανδαισία των μουσικών  ήχων και την απαράμιλλη τεχνική των μουσικών,  που σε εξυψώνουν στους αιθέρες  για να συναντήσεις τον Πλάστη Των Όλων! 
Και οπωσδήποτε, δεν υπάρχει άλλοθι για τους απόντες, 
παρά μόνο αυτό της γνωστής ρήσης - «αγρόν αγόρασα»…

Όπως σας είχαμε ενημερώσει την Παρασκευή και το Σάββατο πραγματοποιήθηκε σεμινάριο από μεγάλους σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στα μέλη της Φιλαρμονικής μας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που διεξάγεται εδώ και λίγους μήνες σε όλη την Ελλάδα, δωρεάν για τους συμμετέχοντες (χρηματοδοτείται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και το Ίδρυμα Νιάρχος) με σκοπό την κατάρτιση νέων μουσικών πνευστών και κρουστών οργάνων σε όλη τη χώρα . 
Σήμερα το πρωί ώρα 11.30 πραγματοποιήθηκε συναυλία  σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών οι οποίοι με τις υψηλού επιπέδου εκτελέσεις των, καθήλωσαν το λιγοστό ακροατήριο στα καθίσματά του, ενώ στο τέλος του κάθε κομματιού οι μουσικοί καλλιτέχνες εισέπρατταν την επιβράβευση του κοινού, με ένα πολύ - πολύ θερμό χειροκρότημα!


Στο πρώτο μέρος του προγράμματος οι σολίστ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών εκτέλεσαν με μεγάλη δεξιοτεχνία και υψηλή μουσική κατάρτιση κομμάτια   του διεθνούς κλασικού ρεπερτορίου αλλά και σύγχρονα  μεγάλων Ελλήνων συνθετών και  με τη σειρά που παρουσιάστηκαν είναι οι εξής:
Σπύρος Μουρίκης                                 Κλαρινέτο
Βαγγέλης Σταθόπουλος                       Φλάουτο
Χριστίνα Παντελίδου                             Όμποε
Γρηγόρης Ασονήτης                             Κόρνο
Οδυσσέας Μπάσσιος                           Φαγκότο
Τάκης Μπαλαμός (εκ Ναυπλίου)       Τρομπέτα
Παναγιώτης Βλάχος                              Κρουστά


Και η νεαρή μαθήτρια μουσικός της Δ.Φ.Δ.ΕΡ Βιβή Σπανάκου σε μια ιδιαίτερη εκτέλεση κομματιού αυτή να φυσάει στο κλαρινέτο και ο διάσημος κλαρινετίστας Σπύρος Μουρίκης να παίζει με τα δάκτυλά του το όργανο. Πρέπει να ήταν πολύ δύσκολος αυτός ο συνδυασμός κυρίως για τον δάσκαλό της σ' αυτό το κομμάτι....


Στο τέλος του προγράμματος τους μέλη των δύο ορχηστρών (δάσκαλοι και μαθητές θα λέγαμε) εκτέλεσαν κάποια κομμάτια τα οποία είχαν δουλέψει  στα σεμινάρια των  προηγούμενων ημερών υπό τη διεύθυνση του Δ/ντη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου  Ερμιονίδας  Στάθη Αρβανίτη. 

Την εκδήλωση προλόγισε ο άοκνος  μαέστρος του Μουσικού Συλλόγου Ερμιόνης και συνεργάτης του  μαέστρου της Δ. Φ. Δ. ΕΡ. Στάθη Αρβανίτη ο οποίος αναφέρθηκε σε όλο το χρονικό της δημιουργίας της φιλαρμονικής, τα οφέλη που έχουν οι νέοι  μας , και πως ο Δήμος μας σε πολλές περιπτώσεις εκπροσωπείτε σε άλλα μέρη της Ελλάδας δια της φιλαρμονικής του, όπως κάθε χρόνο  στις εκδηλώσεις για την "Πολιορκία και την Έξοδο του Μεσολογγίου".


Στο τέλος της εκδήλωσης χαιρετισμό με βαθιά μηνύματα αλλά και σοβαρές αιχμές για τους απόντες απεύθυνε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων,   πως - δεν υπάρχει κανένα άλλοθι ούτε για τους απόντες ούτε για τους παρόντες... 
Για να καταλήξει με νόημα, πως -εγώ πάντως  εάν μου ζητηθεί θα βοηθήσω τη νέα δημοτική αρχή στο έργο της κυρίως σε ό,τι αφορά τον πολιτισμό και την ιστορία μας....



Φώτο -ρεπορτάζ 
ΣΤΑΜΑΤΗΣ  ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: