Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Νοταράς - στην ηλικία των 87 χρόνων - ... να κατεδαφιστεί ο μύλος της απάτης και της καταισχύνης! ...

 Προφανώς προς τον δημιουργό του -> τον  Νάργο και όλους τους λιβανισμένους(!)  που είναι πολλοί ...

Οι αναγνώστες έχουν ανοίξει τον φάκελο από το αρχείο του  blog με τα άρθρα του Γιώργου Νοταρά και διαβάζοντάς τα, τον περνούν στην Αθανασία!

 Γιατί έτσι οι άνθρωποι δεν ξεχνιούνται όταν φεύγουν απ’ τη ζωή,

 όταν στον αγώνα τους στο στίβο του  γήινου βίου, κόβουν το νήμα, όπως αυτός … 

Stam,dam.d.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

...Όταν όλοι «οι κοινωνικοί και οι πολιτισμένοι» σιωπούν!

 ακόμα και οι λεγόμενοι αιρετοί... 

>>>http://oalivanistos.blogspot.com/

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ


 Ο ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΡΟΘΙ

Κύριοι, καταθέτω τη μαρτυρία μου για την ύπαρξη ή όχι του ανεμόμυλου στη συγκεκριμένη θέση, όχι για να υπερασπιστώ έναν εκ των διαδίκων, αλλά για να μην υποτιμηθεί η νοημοσύνη και η επιχειρηματικότητα των  πατέρων μας.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ  

1) Το όρος Κρόθι μέχρι και το 2000 μχ ανήκε στη Δημόσια περιουσία.

2) Ο θεσμός της ιδιοκτησίας υπάρχει από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους. Στα αρχεία της Δημόσιας περιουσίας  ή της   περιφέρειας Πελοποννήσου, Διεύθυνση Δασών,  δεν αναφέρεται  ιδιοκτησία, φυσικού προσώπου στο όρος Κρόθι. 

3) Εξαίρεση  η άδεια  ανεγέρσεως του Ι. Ν. του Αγίου Γερασίμου, η οποία εδόθη κατόπιν της αιτήσεως του Δήμου Ερμιόνης, προς την διεύθυνση Δασών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου,  με το   υπ. αρ.  1276 / 21-11-96 έγγραφο  για παραχώρηση Δημόσιας δασικής έκτασης 400μ2 στη θέση Κρόθι.  Η ως άνω αναφερόμενες υπηρεσίες δια αποφάσεως αρ. πρ.1237 της 31ης Μαρτίου 1997 παρεχώρησαν κατά <ΧΡΗΣΗ> στο δήμο Ερμιόνης, Δημόσια δασική έκταση 350 μ2 στη θέση Κρόθι, περιφέρειας Δήμου Ερμιόνης, για την ανέγερση Ιερού Ναού. Υπό έναν απαράβατο  όρο  <<  Να μην μεταβιβασθεί ή εκμισθωθεί η έκταση σε τρίτους και να μην αλλάξει στο διηνεκές, ο σκοπός της παραχώρησης, άλλως συνιστά λόγο ανάκλησης της>

(ΣΤΑΜ.ΔΑΜ. - Τον όρο παραβίασε ο τέως Δήμαρχος Ερμιόνης Αν. Λεμπέσης ο οποίος παραχώρησε με συμβόλαιο την εκκλησία με το περιμαντρωμένο οικόπεδο - στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου, - το οποίο  δεν αναφέρεται στην παραχώρηση της Δ/νσης Δασών. Γι' αυτούς όλα γίνονται...)

4) Τέτοια  παραχώρηση από αυτές τις υπηρεσίες για κατασκευή Ανεμόμυλου στη θέση Κρόθι, δεν υπήρξε, ούτε στο Δήμο, ούτε σε ιδιώτη.        

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Σε κανένα βιβλίο ή τοπικές  εφημερίδες, που αναφέρονται  στην Ερμιόνη, δεν γίνεται αναφορά σε μύλο στο Κρόθι.  Στο βιβλίο  "Θρύλοι και παραδόσεις της Ερμιόνης", του αείμνηστου Μιχαήλ Παπαβασιλείου,  ο όποιος περιγράφει λεπτομερώς και αποτυπώνει το παρελθόν της πόλις μας, αναφέρεται σε επτά μύλους εντός των ορίων της πόλις μας.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ  ΚΑΙ  ΧΡΗΣΙΜΌΤΗΣ  

Οι ανεμόμυλοι ήταν την τότε εποχή μια σοβαρή επένδυση και κτίζονταν σε τοποθεσίες που υπήρχε πρόσβαση και ορίζοντας 360 μοιρών, για να εκμεταλλεύονται τους τέσσερεις ανέμους για τη λειτουργία τους , προς άλεση των σιτηρών. Επομένως το όρος Πρωνός και το ΜπΊστι, ήταν η καλλίτερη επιλογή. Μετά την  εκβιομηχάνιση  προβάλλονται ως  τουριστικά  αξιοθέατα.   >>>>

   

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ

Τα όρια της πόλεως της Ερμιόνης ήσαν μέχρι το εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά, από εκεί ένα παραθαλάσσιο μονοπάτι οδηγούσε  σε μια πηγή,  που έβγαζε γλυκό νερό, και ανακατωνόταν με τη θάλασσα και γινόταν υφάλμυρο. Εκεί  οι μανάδες μας έπλεναν τις Κουρελούδες, τα χράμια τις βελέντζες κλπ από αυτή την πηγή νερού, που στα Αρβανίτικα λεγόταν Κροθι, πήρε και την ονομασία  το βουνό, λίγο πιο ψηλά υπήρχε ένα μονοπάτι, που το χρησιμοποιούσαν οι βοσκοί που έβοσκαν τις κατσίκες του χωριού. Όλο το βουνό ήταν απροσπέλαστο, καλυμμένο με χαμηλή βλάστηση. Στα χρόνια της κατοχής, για να κόψουμε ξύλα, προσεγγίζαμε το αυλάκι του Κροθιού,  μόνο με βάρκες.

Κύριοι Σύμβουλοι του Δήμου Ερμιονίδος   

Η Ερμιόνη, είναι από μόνη της ένα λαμπερό Διαμάντι, που δεν χρειάζεται να το αμαυρώσουμε με μυθοπλασίες. Ο κ, ΛΕΜΠΕΣΗΣ μπορεί να υπερηφανεύεται για την προσάρτηση του Όρους Κρόθι, στο Δήμο / Κοινότητα Ερμιόνης.

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ  

Να κατεδαφιστεί ο Μύλος και τη θέση του να πάρει μια πλατεία με ένα αναψυκτήριο,  που θα χρησιμοποιείται για συναυλίες  και ως χώρος αναψυχής για τους Ερμιονίτες και τους επισκέπτες, για να απολαμβάνουν όχι μόνο τη δύση του Ηλίου, άλλα και το περιβάλλον ως ένα φυσικό μπαλκόνι της Ερμιόνης.

 Κύριοι δεν θα πρωτοτυπήσετε, έχουν αξιοποιηθεί τέτοιες περιπτώσεις σε πολλά μέρη του Κόσμου και όπου δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, χρησιμοποιούνται για αυτό το σκοπό περιστρεφόμενα καφέ/ρεστοράν στο υψηλότερο όροφο των ουρανοξυστών.  

Νοταράς  Γεώργιος


Δεν υπάρχουν σχόλια: