Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

«ΟΙ ιδανικές κοινωνίες ανθρώπων στα κρεβάτια του πόνου»…



…Στο Ι.Κ.Α.Ν.  (Ιδιωτικό Κέντρο Αιμοδιάλυσης Ναυπλίου)  και σε κάθε κέντρο αιμοδιάλυσης, συναντώνται συνάνθρωποί μας για τον ίδιο σκοπό, την κοινή Ελπίδα και προσδοκία και αν θέλετε, την ίδια προσευχή…

Θεωρούμε, πως αυτές είναι οι πιο ιδανικές κοινωνίες ανθρώπων…

Με Υγεία - αντί για καλημέρα 
ΣΤΑΜ. ΔΑΜ.


Σχόλια στο facebook 
θωμαις Μερτυρη
Όχι και τόσο ιδανική κοινωνία όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία συμπληρώνει την αδυναμία εν προκειμένω του Εθνικού Συστήματος Υγειας. Αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη ιδιωτικη μονάδα στον νομό μας οι αιμοκαθαιρομενοι θα έπρεπε να διανύουν πολλά περισσότερα χιλιόμετρα ή στην χειρότερη περίπτωση να διαμένουν μόνιμα σε μεγάλα αστικά κέντρα π.χ. Αθήνα, όπως η μητέρα μου που έκανε αιμοκάθαρση επι 20 έτη αναγκασμένη να κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα.
1

  • Lola Voganatsi
    θωμαις Μερτυρη Ακριβώς! Σωστά το σχολιάζεις! Πιστεύω όμως ότι κάτι άλλο ήθελε να πει ο Σταμάτης Δαμαλίτης παρουσιάζοντας τη μονάδα! Δεν έχει νόημα εξάλλου ο χαρακτηρισμός ιδανική κοινωνία!

  • Σταμάτης Δαμαλίτης
    Lola Voganatsi Σωστή η επισήμανση της Λόλας το σχόλιο μου δεν αποσκοπεί στην προβολή της ιδιωτικής επιχείρησης, αλλά στη σχέση των συναιμοκαθαρώμενων και ό,τι συναισθήματά δημιουργεί αυτή, τουλάχιστον όπως τα βιώνω εγώ κάθε φορά που μεταφερόμαστε εκεί, αλλά και μέσα στην μονάδα.
    Φυσικά, είναι αυτονόητο πως υπάρχουν και ελάχιστες αρνητικές εξαιρέσεις, που, όμως, συμμορφώνονται θέλουν δεν θέλουν... μέσα στο γενικότερο κλίμα...
    Ωστόσο, αυτή η άποψή μου είναι υποκειμενική...
    Άλλωστε, το πρώτο σχόλιο μου συμπυκνώνεται σε ένα ακαταμάχητο μήνυμα ... " συναντώνται συνάνθρωποί μας για τον ίδιο σκοπό, την κοινή Ελπίδα και προσδοκία και αν θέλετε, την ίδια προσευχή"
  • Lola Voganatsi
    Σταμάτης Δαμαλίτης μα είναι λογικό ότι αναφέρεσαι σε συνανθρώπους. Κάποιες ώρες, κάποιες μέρες, σε αυτό το χώρο, με το κοινό πρόβλημα στην υγεία, αποτελείτε μια κοινωνία. Μοιάζει να είναι ιδανική γιατί είστε όλοι ίσοι!
θωμαις Μερτυρη
Το θέμα της έλλειψης κρατικής μέριμνας στην δημιουργία μονάδων αιμοκαθαρσης στην επαρχία ήθελα να τονίσω και τίποτε άλλο. Εξάλλου σε μια ιδανική κοινωνία ανθρώπων - πολιτών αναδεικνυονται και εντοπίζονται τα όποια προβληματα τις απασχολούν.Αν στην συγκεκριμένη μονάδα υπάρχουν αιμοκαθαιρομενοι πριν το 2014 και δεν ήταν κάτοικοι Ναυπλίου Άργους θα έχουν να πουν πολλά για την ταλαιπωρία τους.

Σταμάτης Δαμαλίτης

θωμαις Μερτυρη Καταλάβαμε το πνεύμα του σχολίου σας, όμως θεωρώ, πως τα σχόλια στο πλαίσιο του διαλόγου που γίνονται στη συνέχεια, πρέπει να εστιάζονται στο πρωταρχικό σχόλιο και να μην φεύγουμε από το θέμα.

Αυτό ήθελα να επισημάνω με το επόμενο σχόλιό μου.

Ωστόσο, χαρά μας είναι, να μπαίνουν ΄στη συνέχεια και άλλα ξεχωριστά θέματα που να σχετίζονται κατά κάποιον τρόπο με το αρχικό. Όπως στην περίπτωσή, η δική σας εμπειρία με την αείμνηστη μητέρα σας.

Τέτοιες αναφορές και διάλογοι είναι αμιγώς κοινωνικά θέματα, που έχουμε ανάγκη σαν κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΩΝ!! ....


1

Δεν υπάρχουν σχόλια: