Ελπιζω πραγματικα , ολα τα ιστολογια της Ερμιονιδας να καταδικασουν δημοσια την νεα επιθεση που δεχθηκε ο γειτονας.
Ελπιζω ολες οι δημοτικες παραταξεις (που στελνουν δελτια τυπου στα ιστολογια η εστω στα δικα τους ιστολογια) να καταδικασουν αυτην την επιθεση στην ελευθερη εκφραση αμεσα και χωρις ενδιασμους κανοντας ξεκαθαρο πως πισω απο αυτην την ενεργεια δεν μπορει να υπαρχει η παραμικρη υποψια πολιτικης υποκινησης.Πως προκειται δηλαδη για κοινωνικο χουλιγκανισμο καποιου βιαιου ανθρωπου που κινηθηκε ατομικα κατα του Σταματη Δαμαλιτη .
Η δημοσια παρουσια του κ Δαμαλιτη  ολα αυτα τα χρονια τον εχει στειλει με τραυματα απο επιθεση στο νοσοκομειο, εχει συρθει σε δικαστικες αιθουσες και εχει πληρωσει αποζημιωσεις  τωρα του σκοτωσαν τον κοπο τοσων χρονων.
Ομως τα αρθρα του Σταματη Δαμαλιτη δεν ηταν μονο δικα του.Ηταν ολων μας.Ηταν ενα ιστορικο αρχειο με καταγραφες φωτογραφιες αποψεις ανακοινωσεις της τοπικης κοινωνιας στην πολιτικη τον πολιτισμο την ιστορια .Ολα αυτα μεσα απο την δικη του ματια το δικο του υφος και τροπο γραφης την δικη του πολιτικη αποψη.Και αν θελετε και τις εμμονες του, τις αντιπαραθεσεις με τοπικους παραγοντες που πολλες φορες εχουν χαρακτηριστικα μακροχρονιας βεντετας.
Χαθηκε μεσα στο σκοταδι ενα κομματι της ιστοριας μας.Ενα αρχειο οπου οι επομενοι θα μπορουσαν να βρουν πηγες να βγαλουν συμπερασματα να θυμηθουν.Η ενεργεια αυτη αν ειναι προιον πολιτικης αντιπαραθεσης καποιου που διαφωνει πολιτικα με τον ιστολογο ειναι βιαιη βαρβαρη αντικοινωνικη φασιστικη. Στρεφεται κατα ολων μας.Κατα της κοινωνιας.Προσπαθει να φιμωσει να φοβησει.
Συμφωνουμε ολοι σε ολα με τον Σταματη Δαμαλιτη; Εγκρινουμε παντα τον τροπο γραφης του;Εχουμε ιδιες πολιτικες αποψεις; Μα το θεμα δεν ειναι να απαντησουμε σε αυτες τις ερωτησεις. Το θεμα ειναι η ελευθερια.
Να μπορει να εκφραζεται ενας ανθρωπος ελευθερα χωρις φοβο. 
Να συγχωρουμε ακομα και την υπερβολη στην εκφραση καποτε, προκειμενου να διαφυλλαξουμε το υπερτατο αγαθο της δημοκρατιας.Την ελευθερια του λογου.
Ελπιζω αυτος που κατεστρεψε τον κοπο του γειτονα συμπολιτη να συλληφθει και να τιμωρηθει παραδειγματικα.Ειμαι στο πλευρο του κ. Σταματη Δαμαλιτη.
Ο φασισμος δεν θα περασει.