Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Αμαρτωλές ιστορίες στους πρώην Δήμους Κρανιδίου και Ερμιόνης με διάδοχο το Δήμο Ερμιονίδας -> συνέχεια ....

Η αφορμή αυτής της αναδημοσίευσης στάθηκε ο διάλογος με διαφωνία που είχα στο facebook με τον δ.σ. του Δήμου Ερμιονίδας κ. Άρη Δημαράκη σχετικά με ανάρτησή μου (ΚΛΙΚ -> ΕΔΩ να την διαβάσετε)  και του υποσχέθηκα πως θα ξετυλίξω το κουβάρι της μνήμης από τα ρεπορτάζ  μου και επιστολές, που έχω αναρτήσει σχετικά με τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στο Δήμο  Ερμιονίδας.

Αν έχετε διάθεση διαβάστε τα…  - Θα προστίθενται στην ίδια ανάρτηση σε συνέχειες, γιατί χρειάζεται και έρευνα στο ίδιο το αρχείο μου, αλλά και να μην κουραζόσαστε…

Stam.Dam.D.

Τοπικός δημοσιογράφος 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

10 Οκτωβρίου 2010 

Η ανεξάρτητη δ.σ. Δήμου Κρανιδίου κ. Αγγελική Αλεβίζου εφ’ όλης της ύλης για τις εκκρεμείς (!) υποθέσεις Γκολφ Κοιλάδας Δήμου Κρανιδίου και Ύδρα Μπιτς Α. Ε. Θερμησίας Δήμου Ερμιόνης.

ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ...

Αγγελική Αλεβίζου ανεξάρτητη δ.σ. Δήμου ΚρανΙδίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αγαπητέ Μάκη,
Για άλλη μια φορά αναφέρθηκες στην οφειλή της εταιρείας «Ύδρα Μπητς Α.Ε.» προς τον δήμο Ερμιόνης.

Επειδή η υπόθεση αυτή αναδείχθηκε μετά από παρόμοια του δικού μας Δήμου, θα σε παρακαλέσω να με φιλοξενήσεις για να καταθέσω και την δική μου άποψη, μήπως με την ανταλλαγή καταλάβουμε τι περίπου συμβαίνει στον μικρό μας τόπο.

-Μελετητής και επιβλέπων μηχανικός του έργου της Θερμησίας είναι ο αρχιτέκτων Δημήτρης Σφυρής.

Βεβαίως κατά την συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. Ερμιόνης, αλλά και στις συζητήσεις που ακολούθησαν κάτω από τις τέντες του λιμανιού, αναφερόταν ως επιβλέπων μηχανικός, ο αρχιτέκτων Κώστας Σφυρής. Αυτό οφειλόταν ασφαλώς σε παραδρομή όπως άλλωστε αναφέρει και το έγγραφο της προϊσταμένης της Πολεοδομίας κ.Δημαράκη.

-Οι σχετικοί νόμοι και διατάξεις αναφέρουν:

Για κάθε ξενοδοχείο μεγαλύτερο των 4.000 τ.μ., ο ιδιοκτήτης οφείλει να παραχωρήσει με συμβολαιογραφική πράξη στον οικείο Δήμο εισφορά σε γη χωρίς αποζημίωση, πριν την έκδοση της οικοδομικής αδείας.

Με αίτησή του προς τον Νομάρχη, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητήσει τη μετατροπή της εισφοράς αυτής σε χρήμα, οπότε ο καθορισμός της τιμής μονάδας ακολουθεί τις περί απαλλοτριώσεως διατάξεις.

Η μετατροπή πραγματοποιείται με απόφαση Νομάρχη ύστερα από:

α. γνωμοδότηση του οικείου Δήμου

β. από εισήγηση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων.

Η γνωμοδότηση του οικείου δήμου εκδίδεται σε προθεσμία δύο μηνών αφότου ζητηθεί τούτο από την νομαρχία, στην περίπτωση δε που η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη, η συναίνεση του δήμου θεωρείται δεδομένη.

Η απόφαση του Νομάρχη εκδίδεται εντός προθεσμίας τεσσάρων μηνών από την υποβολή της σχετικής αίτησης του ενδιαφερομένου, στην περίπτωση που η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτη ,το αίτημα της μετατροπής θεωρείται ότι γίνεται αποδεκτό.

Τα παρεχόμενα στον δήμο χρηματικά ποσά κατατίθενται σε ειδικό λογαριασμό και διατίθενται υποχρεωτικά για τις ανάγκες καθαριότητας και φωτισμού ως και για την δημιουργία έργων τουριστικής ανάπτυξης.

Στην ανωτέρω απόφαση του Νομάρχη ορίζονται, μετά και από σχετική αίτηση του ενδιαφερομένου, οι δόσεις στις οποίες κατανέμεται η οφειλόμενη εισφορά σε χρήμα σε τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η αποπληρωμή του συνόλου της εισφοράς μέσα στα τρία πρώτα χρόνια από την έκδοση της προσωρινής ή οριστικής αδείας της μονάδας.

-Το αίτημα κατατέθηκε στο πρωτόκολλο του Δήμου Κρανιδίου μετά από πολλές “παραδρομές” και συζητήθηκε στο Δ.Σ. Είχε προηγηθεί η έκδοση των οικοδομικών αδειών και η σοβαρή παράλειψη έγινε γνωστή μετά από εξώδικη καταγγελία του Τεχνικού Συμβούλου της εταιρείας επί θεμάτων σχεδιασμού και αδειοδότησης. Κατά την συζήτηση του θέματος στο Δ.Σ. Κρανιδίου, ο Δήμαρχος κ.Δημήτρης Σφυρής, ανέφερε ότι η εισφορά γης δεν αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση αδείας και γνωρίζει μία περίπτωση πανελλαδικά στην Εύβοια ή Φθιώτιδα.

Η διαδικασία αυτή όμως και απαραίτητη είναι και αποτελεί ρουτίνα για τις υπηρεσίες και τα Δ.Σ , αλλά και μεγάλο έσοδο των δήμων. Χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος (πολιτικός μηχανικός) Αγ.Νικολάου Λασηθίου, μου ανέφερε 14 περιπτώσεις κατά τα έτη 2007 και 2009.

-Στο Κρανίδι η εισφορά γης (30.845,50 τ.μ. και 9.823,35 τ.μ.), αποτιμήθηκε από την αρμόδια επιτροπή στο ποσόν του 1.181.478,54 ευρώ.

Πολλά τα λεφτά, αλλά και πολλές απορίες και ερωτηματικά.

-Ο αρχιτέκτων -μελετητής κ.Δημήτρη Σφυρής αγνοούσε τον νόμο για την εκτός σχεδίου δόμηση;

-Οι αρμόδιες υπηρεσίες που εξέδωσαν την άδεια δεν τον είχαν υπόψη τους;

-Γιατί τόσες παραδρομές από την Πολεοδομία Κρανιδίου; Αυτή η επιπολαιότητα σε τόσο σοβαρά θέματα στους πονηρούς καιρούς μας σε ιδιαίτερα ευαίσθητες αλλά σημαντικές περιπτώσεις, εκθέτει ανυποψίαστους επαγγελματίες και αφήνει την φαντασία των δημοτών να καλπάζει αχαλίνωτα.

-Γιατί δεν ενημερώθηκε το Δ.Σ. Ερμιόνης για την διόρθωση του ονόματος του μηχανικού; Μήπως εκ παραδρομής χάθηκε στην διαδρομή ή στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του Δημαρχείου;

-Γιατί ο Δήμαρχος Ερμιόνης δεν φρόντισε να εισπράξει το χρήμα, στο νόμιμο χρονικό διάστημα;

-Γιατί ο Δήμαρχος Κρανιδίου έσπευσε να συμπεριλάβει το ποσόν στον προϋπολογισμό του 2010, ώστε να εκτελεσθούν σημαντικά έργα (ασφαλτικά πασαλείμματα και άλλα προεκλογικά τινά), ώστε να κληροδοτήσει στην επόμενη δημοτική αρχή ένα αξιοπρεπές έλλειμμα; Πιστεύει από την εμπειρία του ως κατασκευαστής ότι θα λειτουργήσουν εντός του 2010 οι επιχειρήσεις, οι οποίες είναι σήμερα στο στάδιο των εκσκαφών; Οι ιδιοκτήτες θα σπεύσουν να καταθέσουν εφάπαξ την οφειλή και δεν θα εκμεταλλευθούν το νόμιμο πλεονέκτημα της τριετίας;

Εδώ φαίνεται δεν λειτούργησε η χημεία που συνδέει τους δύο Δημάρχους και έπραξαν αντιστρόφως ανάλογα.

-Δεν θα έπρεπε η κ.Καλογεράκου εκλεκτή νομαρχιακή σύμβουλος και αντινομάρχης, που σίγουρα γνωρίζει το θέμα, να κληθεί για την άμεση τακτοποίησή του;

-Ο δ.σ. κ.Μπουρίκας που εκπροσωπεί την Θερμησία και τα συμφέροντά της στον Δήμο, γνώριζε το θέμα και ποιες είναι οι ενέργειές του;

-Γιατί ο συμπαθής κ.Νίκος Μέλλος αφήνεται μόνος και αβοήθητος, φωνή βοώντος εν τη ερήμω, για την διεκδίκηση του δικαιώματος και ωφελήματος του τοπικού διαμερίσματος;

-Μήπως οι ταγοί μας ( αρχηγοί μας) πιστεύουν ότι αποτελούμε ανεξάρτητο βασίλειο και εφαρμόζουν δικούς τους νόμους, καλλιεργούν νέα ήθη, εγκαθιστώντας νέα τάξη ανθρώπων και πραγμάτων, αποδομούν δε ότι υπήρχε στο μικρό αυτό τόπο και στην ντόπια κοινωνία πριν από την έλευσή τους;

-Μάλλον όμως Μάκη ανησυχώ υπερβάλλοντας, όπως εσύ και πολλοί άλλοι στο λιμάνι και αλλού...

ΟΛΟΙ οι παραπάνω άνθρωποι, καθώς και άλλοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, έστω και αυτή την ύστατη ώρα, παραμερίζουν-εκόντες άκοντες-τις όποιες διαφορές, με συνεπίκουρους ανιδιοτελείς συμπολίτες μας, διεκδικούν πλέον δυναμικά τον ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ: Τα δίκαια και την ανάπτυξη του Δήμου και του Τοπικού Διαμερίσματος…

Και έχεις όλους εμάς τους πονηρούς και ποταπούς που άλλα βάζουμε στο μυαλό μας...

Αιδώς !!!!!!!!!!!και στα «νεολληνικά» ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!!!!

Συνημμένα τα σχετικά έγγραφα της Πολεοδομίας.
Επιλογές από το προσωπικό μας αρχείο 3 Ιουλίου 2010

Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Δ.Δ. Θερμησίας Ν. Μέλλος προς Δήμαρχο Ερμιόνης Αν. Λεμπέση:

 «Αισιοδοξώ ότι τώρα θα με ακούσεις και θα ενεργήσεις σοβαρά και όχι πολιτικάντικα και θεατρικά.»


Κρατάει γραμμένα μυστικά… και ντοκουμέντα!

΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄΄

Επιστολή

ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΛΟΣ Θερμησία 30/06/2010

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Σ.ΘΕΡΜΗΣΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ (κ. ΔΗΜΑΡΧΟ)


Φίλε Δήμαρχε,

Είδα το σχόλιο που έκανες για το έγγραφό μου (Αρ.Πρωτ.12) της 21/06/2010, για το HYDRA BEACH, στο φιλικό σου Blog «eikonoskopionews»και στην εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ.

Διαπιστώνω και πάλι ότι, όπως συνήθως, δεν δίνεις σημασία σ’αυτά που σου λέω και κάνεις λαθεμένες εκτιμήσεις και ενέργειες.

Ακόμα δεν κατάλαβες οτι εγώ δεν στρέφομαι εναντίον σου σαν Λεμπέση,αλλά στιγματίζω την παράλειψη της Νομαρχίας και της Περιφέρειας να κάνουν σωστά την δουλειά τους, όπως και όποτε πρέπει.

Και μιλάω για «ανοχή» του Δήμου, γιατί προς αυτά τα όργανα της Τ.Αυτοδιοίκησης (Νομαρχία, Γ.Γ.Π.) μόνο η πίεση ενός άλλου Αυτοδιοικητικού οργάνου θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα. Γι’ αυτό στα σχετικά μας έγγραφα και αποφάσεις, αναφέρεται έντονα η ανάγκη συνεχούς παρουσίας και παρακολούθησης του θέματος και παρεμβάσεων απο τον Δήμο με εσένα, με δημ. συμβούλους, με μηχανικό κ.λπ. και γι’ αυτό ορίστηκε στην απόφαση του Δήμου μηχανικός. Αφού το ξέρεις και το λες, ότι αν δεν βγάλει ο Νομάρχης απόφαση εμείς δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε άμεσα οτιδήποτε κατά του HYDRA BEACH και γιαυτό δεν είχε και δεν έχει νόημα οποιαδήποτε εντολή σε νομικό να διεκδικήσει κατά του HYDRA BEACH, πέραν του οτι καθώς ρώτησα δεν έχει πάει σε δικηγόρο τέτοια εντολή (εκτός της γνωμοδότησης) έστω και αν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση (άλλωστε δεν θα είχε νόημα να δεχθεί τέτοια εντολή νομικός ελλείψει απόφασης Νομάρχη).

Ο Δήμαρχος, οι δημ. σύμβουλοι, οι υπάλληλοι και ο μηχανικός, δεν μάθαμε να έκαναν ενέργειες πολιτικές, διοικητικές κ.λπ. για να πιεσθεί και ο Νομάρχης για να βγάλει απόφαση όπως και όταν έπρεπε και το οφείλει δίχως χρονοτριβή και η Περιφέρεια για να ενεργήσει όπως της ζητήθηκε σε λογικό χρόνο (και όχι να έχει περάσει 1 χρόνος δίχως αποτέλεσμα, απ’ όσα ξέρουμε).

Γι'αυτά τι έκανες Δήμαρχε; Θα περίμενα να μου πείς οτι πήγες 10 φορές στην Νομαρχία, 15 φορές στην Περιφέρεια και έστειλες 20 φορές τους δημ.συμβούλους σου και το μηχανικό σου για να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση του όλου θέματος( που μόνο εμάς βλάπτει) και να υποστηρίξετε τη θέση μας που έχει καταγραφεί στα έγγραφά μας (που θα έπρεπε και πιστεύω να έχετε καταθέσει στη Γ.Γ. Περιφέρειας) και την δίκαιη άποψη και απαίτηση μας και όχι να δουλεύει το HYDRA BEACH δίχως να έχει τακτοποιηθεί αυτό το θέμα και δίχως να ξέρουμε πώς δουλεύει (και πέρισυ και φέτος που ξεκίνησε) δίχως ουσιαστικό όφελος για το Τ. Διαμέρισμα και γενικά για το Δήμο (μόνο τα σκουπίδια και την φασαρία μας αφήνει).

Όπως λες στο blog, «την υπόθεση την έχει χρεωθεί ο κ. Αθανασούλης υπάλληλος ΠΕ.ΧΩ.Τρίπολης τηλ. 2710238584 και μέχρι σήμερα περιμένουμε απάντηση και βάσει αυτής θα πράξουμε». Μήπως πρέπει να ενεργήσουμε ως Δήμος επίσημα και δραστικά προς τον κ. Αθανασούλη, φθάνοντας μέχρι και σε μηνυτήρια αναφορά για την ανήκουστη καθυστέρηση όποιας ενέργειας ή απάντησής του και πάντως για να μάθουμε γιατί αυτή; Υπάρχουν εντολές που τον περιορίζουν; Ποιoύ; Δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι θάβεται κυριολεκτικά το θέμα μας; Ποιος ωφελείται και το θέλει; Τι γίνεται τελικά;

Τί έκανες από όλα αυτά; Σε αυτά δεν μου απαντάς!

Αυτά εννοούσα και εννοώ ως ανοχή του Δήμου.

Πάντως εγώ θα συνεχίσω να περιμένω τις τέτοιες ενέργειές σου και ελπίζω, η Νομαρχία και η Περιφέρεια επιτέλους να αναγκαστούν και να κάνουν την δουλειά τους νόμιμα και σωστά και να επιβάλλουν τον σεβασμό του νόμου και του δίκιου. Όμως και ο Δήμος πρέπει να τρέξει και να έχει από κοντά το θέμα, αλλιώς λύση δεν θα δούμε και σε αυτό θα είναι συνυπαίτιος ο Δήμος.

Αισιοδοξώ οτι τώρα θα με ακούσεις και θα ενεργήσεις σοβαρά και όχι πολιτικάντικα και θεατρικά.

Φίλε Δήμαρχε,

Πολλά προσπαθήσαμε, πολλά κάναμε, όλα αυτά τα χρόνια, ας μην αφήσουμε μισές δουλειές τώρα στο ΤΕΛΟΣ του Δήμου Ερμιόνης (που εσύ ξεκίνησες).

Φιλικά

Νίκος Μέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: