Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου δημοσιευμένα κείμενα ...


... όχι τόσο πολύ για το περιεχόμενο, αλλά για τις συνθήκες που το έγραψα... 


... Μακάρι να μπορούσα να σας πω σε τι χώρο, τι ώρα του μεσονυκτίου 
και κάτω από ποιες συνθήκες έγραψα χειρόγραφα αυτό το άρθρο...
Η λαϊκή μουσική παράδοση και οι πολέμιοί της...

Σήμερα για όλους τους πολίτες που προβληματίζονται για την πορεία και την εξέλιξη των κοινωνιών, πρέπει να γνωρίζουν ότι η λαϊκή μουσική παράδοση και το τραγούδι είναι το απόρθητο κάστρο της ανθρώπινης ψυχής.
Δημιουργείται μέσα από τα βιώματα μας και εκφράζεται από τους δημιουργούς και τους ερμηνευτές, για να γαλουχήσει και στη συνέχεια να δονήσει, τα τρίσβαθα των λαϊκών ψυχών και προπάντων των νέων, έτσι που να γίνουν το ποτιστήρι που θα ποτίσουν τις ρίζες του αιώνιου δέντρου της φυλής μας, αλλά και κάθε φυλής στον πλανήτη μας.
Η λαϊκή μουσική σε όλους τους λαούς της γης είναι έκφραση ψυχής και το λαϊκό τραγούδι είναι λόγια που βγαίνουν καυτά απ’ τα εσώβαθα μας και καίνε τα αρρωστημένα πνεύματα των ισχυρών της γης και τη νοσηρή απληστία τους!
Γι’ αυτό το λόγο τα διεθνή κέντρα αποφάσεων φρόντισαν και σ’ αυτό το τομέα των απάνθρωπων προγραμμάτων τους.... να δημιουργήσουν και βιομηχανοποιημένη ψυχρή μουσική και τραγούδι μέσα απ’ τους εγκεφάλους των κομπιούτερς των και όχι μέσα απ’ τη ψυχή τους - γιατί ψυχή δεν έχουν, για να ντοπάρουν τους νέους μας « τα βλαστάρια του καρποφόρου δέντρου του ανθρώπινου γένους»
Έτσι δεν είναι τυχαία η δημιουργία των διεθνών μεγάλων συγκροτημάτων και οι μουσικές και οι στοίχοι των τραγουδιών τους. Ακούστε τα, αναλύστε την έννοια των λέξεων και των φράσεων τους και θα καταλάβετε τη σκοπιμότητα τους και τα μηνύματα που μεταφέρουν...
Εμείς σαν παράδειγμα θα παραθέσουμε δυο στίχους από τραγούδι του λαϊκού μουσικού μας συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη και άλλους δύο στίχους από τραγούδι του διεθνούς φήμης αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή του θρυλικού συγκροτήματος Μπιτλς Τζο Λένον, που ακόμα δε ξέρουμε τους λόγους και ποιοι τον δολοφόνησαν!!
Βασίλης Τσιτσάνης στο τραγούδι «Συννεφιασμένη Κυριακή»
Συννεφιασμένη Κυριακή, μοιάζεις με την καρδιά μου,
που έχει πάντα συννεφιά, Χριστέ και Παναγιά μου.
Είσαι μια μέρα σαν κι’ αυτή, που έχασα τη χαρά μου,
Συννεφιασμένη Κυριακή, ματώνεις την καρδιά μου...

Μέσα από αυτά τα λόγια, αναλογιστείτε, πόσα ατόφια συναισθήματα βγαίνουν απ’ την ανθρώπινη ψυχή, που είναι συνυφασμένα με τη χριστιανική μας πίστη και τα προβλήματα της ζωής μας, που υπαγορεύονται απ’ τους κτύπους της καρδιάς, των απλών ανθρώπων.
Αντίθετα, στους παρακάτω στίχους του άλλου τραγουδιού εκφράζεται σκόπιμα μια ρομαντική ουτοπία, που έρχεται σε αντίθεση με την ανθρώπινη ιστορία και τη ψυχοσύνθεση των λαών της γης.
Τζο Λένον στο τραγούδι: “Imagine” (Φαντάσου).
Φαντάσου, πως δεν υπάρχουν κράτη, ιδιοκτησία,
ούτε ανάγκη για απληστία ή για πείνα, μια αδελφότητα ανθρώπων...
Φαντάσου, όλοι οι άνθρωποι να μοιράζονται όλο τον κόσμο,
 ελπίζω μια μέρα να έρθεις μαζί μας και ο κόσμος θα γίνει ένας...

Εκτός των άλλων, οι παραπάνω στίχοι θεωρούνται απ’ τους μελετητές «παγίδα» για τους νέους μας. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές - αναλυτές, αυτό το τραγούδι γράφτηκε στο πλαίσιο του κρυφού σχεδίου των ισχυρών της γης, για τη μία Κυβέρνηση - «Παγκοσμιοποίηση»
Άν είναι έτσι, ποιοι θα μας κυβερνάνε και προς ποια κατεύθυνση;
Λένε ακόμα,  πως πολλά χρόνια πριν, οι αόρατοι κυβερνήτες του πλανήτη μας ετοίμαζαν να μας προσφέρουν το καινούργιο φρούτο, την «Παγκοσμιοποίηση», αφού ο Τζο Λένον που έχει συνθέσει και τραγουδήσει αυτό το τραγούδι (1971), έχει «δολοφονηθεί» τόσα χρόνια πριν(1980)
Να για τι οι ισχυροί του πλανήτη Γη μάς κατευθύνουν με το δικό τους τρόπο και για τα δικά τους συμφέροντα και δε θέλουν να παίρνουμε εμείς οι απλοί άνθρωποι καμιά εντολή απ’ τη ψυχή μας και απ’ τις παραδόσεις μας, που είναι οι ρίζες κάθε υγιούς κοινωνίας. Μια από αυτές, είναι το δημοτικό και το λαϊκό μας τραγούδι.

Δημοσιεύτηκε στην καθημερινή εφημερίδα «ΑΡΓΟΛΙΔΑ» 
την Πέμπτη 16 Μαΐου 2002
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: