Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...
ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ -> Κεραυνός εν αιθρία ! - > Η αποστομωτική απάντηση της Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου ! ...

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Δεν υπάρχει η αίσθηση της οικονομικής σπατάλης (εκτός των άλλων ..) και στο δημοτικό φωτισμό του Δήμου μας ....

Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: 28/02/2020 13:02:16
Εχει αραγε κανενας σκεφτει τα φωτοβολταικα; Εχει αραγε κανεις σκεφτει πως στην χρεωκοπημενη χωρα μας ισως δεν ειναι σκοπιμο να φωτιζουμε το σπηλαιο; Γιατι αληθεια το φωτιζουμε;Και μαλιστα με ενεργοβορους προβολεις αλογονου;(οι οικιακες λαμπες καταργηθηκαν στη ΕΕ απο τον Σεπτεμβριο του 2018 αλλά εξαιρούνται  όσοι χρησιμοποιούνται σε επιτραπέζια φωτιστικά και σε προβολείς.)
https://sikam.files.wordpress.com/2012/05/cf86cf81ceb1ceb3cf87ceb8ceb9-17-cebcceb1ceb9cebfcf85-2012-013.jpg
Ποιος ο λογος; Να το βλεπουμε οι κατοικοι και να θυμομαστε τι ακριβως; Να το βλεπουν οι χειμερινοι τουριστες και να μαθουν την υπαρξη του μελλοντικοι επισκεπτες ; Γιατι απο την μια φωτιζουμε το σπηλαιο και απο την αλλη εχουμε εγκαταλειψει αλλους αρχαιολογικους χωρους οπως η Ακροπολη των Αλιεων;
>>>>>>>>
Θυμιζω πως ο Δημος μας εχει δεσμευσεις με βαση το Συμφωνο Δημαρχων  να μειωσει την καταναλωση Δημοτικου φωτισμου
Αν κάθε μέρα αναβουμε μια λαμπα 8 ώρες τότε έχουμε :
– για την λάμπα πυρακτώσεως: 60W x 8ώρες = 480Wh

– για την λάμπα LED: 8W x 8ώρες = 64Wh

Αποτέλεσμα εξοικονόμησης: 87%
Ετήσια κέρδη: Η τιμή της βατώρας (Wh) που χρεώνει η ΔΕΗ μαζί με τέλη, πάγια και ΦΠΑ είναι περίπου 0,0002¤. Η ετήσια εξοικονόμηση σε χρήματα προκύπτει από την διαφορά στις ετήσιες καταναλώσεις μεταξύ LED και πυρακτώσεως δηλ: (480Wh-64Wh)x 365ημέρες = 151.840Wh Ετήσιο όφελος: 33,40ευρώ (151.840Wh x 0.00022) από μία μόνο λάμπα Led.

Χωρια η ζημια στο περιβαλλον.. Οι λαμπτήρες LED καταναλώνουν πέντε φορές λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες αλογόνου και η σταδιακή εξάλειψη των λαμπτήρων αλογόνου αναμένεται να προκαλέσει μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 15 εκατ. τόνους ετησίως, μια ποσότητα που αντιστοιχεί με την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται η Πορτογαλία σε ετήσια βάση, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Guardian.
Χωρια η ζημια στο περιβαλλον.
Εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο κτίριο Θερμικά ηλιακά συστήματα για παραγωγή ζεστού νερού χρήσης ή για θέρμανση χώρων Φωτοβολταϊκά στοιχεία ενσωματωμένα στις στέγες ή και στις όψεις
Η κατανάλωση ενέργειας στα δημοτικά κτίρια στο σύνολο του Δήμου Ερμιονίδας  περιλαμβάνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για φωτισμό, ψύξη και θέρμανση χώρων, καθώς και την κατανάλωση πετρελαίου για τη θέρμανση χώρων. Ο Δήμος  Ερμιονίδας είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση 21 σχολικών κτιρίων σε λειτουργία και 72  άλλων δημοτικών κτιρίων.
2.2.2. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ο δημοτικός φωτισμός παρουσιάζει μεγάλο δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας, που μπορεί να είναι της τάξης του 30% και να υπερβεί ακόμη και το 50% σε μερικές περιπτώσεις.


Σύμφωνα με γενικές εκτιμήσεις, ο δημοτικός φωτισμός στις Ελληνικές πόλεις παρουσιάζει ένα ελάχιστο δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας της τάξης του 50%.

Η εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό θα πρέπει να έχει ως αντικείμενο ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, που θα τεκμηριώνονται τεχνικο-οικονομικά. Μια ολοκληρωμένη παρέμβαση, αφορά τα φωτιστικά, τους λαμπτήρες και το σύστημα διαχείρισης.


Για την κάθε παρέμβαση απαιτείται λεπτομερής σχετική μελέτη, η οποία θα περιλαμβάνει: Αποτύπωση του υφιστάμενου συστήματος φωτισμού, έλεγχο των ποιοτικών του χαρακτηριστικών, της επάρκειάς του και της κατανάλωσής του

Διερεύνηση και προσδιορισμό κατάλληλων μέτρων προκειμένου να επιλεγούν παρεμβάσεις οι οποίες θα εξασφαλίζουν τις ποιοτικές και ποσοτικές απαιτήσεις του εξωτερικού φωτισμού στις διάφορες ζώνες (οδοφωτισμός, φωτισμός πλατειών, φωτισμός ανάδειξης δημοτικών/δημόσιων κτιρίων) και παράλληλα θα εξασφαλίζουν μείωση της κατανάλωσης ενέργειας Υπολογισμό της εξοικονομούμενης ενέργειας από το σύνολο των μέτρων που θα εφαρμοστούν και στοιχεία του κόστους και της απόσβεσης της επένδυσης.
Ημ/νία τελευταίας τροποποίησης: 28/02/2020
127 χιλιαδες για Διαχειριση Παραγομενου Υπολειμματος; Δηλαδη; Τι ειδους διαχειριση;
Στην μοναδα της ΤΕΡΝΑ στην Ηπειρο που επισκεφτηκε προσφατα ο κ Δημαρχος τι ειδους διαχειριση υπολειμματος κανουν ;

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε από το υπουργείο Οικονομίας χρηματοδότηση ύψους 1.273.988,10 ευρώ για τη μεταφορά του υπολείμματος στους ΧΥΤΑ Ελληνικού Ιωαννίνων, Καρβουναρίου Θεσπρωτίας και Βλαχέρνας Άρτας…………

Εδω γιατι η περιφερεια δεν πληρωνει τις 127 χιλιαδες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: